Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
HOȚII ȘI SPP-iștii

HOȚII ȘI SPP-iștii(2285)

Nici nu s-a terminat bine bâlciul premierilor la festival și domnul Liviu Dragnea ne-a propus un nou joc de societate, dar și un test de fidelitate.

Jocul este abia la început, testul a trecut. Iată testul.

Însușindu-și papagalicește tezele lui Dragnea, prim ministrul României a anunțat că întregul ei cabinet renunță la unison la serviciile SPP. Toți miniștrii, fără excepție, de bună voie și nesiliți de nimeni, și-au dat acordul din priviri și au renunțat la SPP.
A tunat și au renunțat!

În opinia mea, a fost o demonstrație de forță și o probă a șefului PSD, care a ținut să ne arate că Guvernul României, în noua sa componență, percutează la ordinele domniei sale fără crâcnire. E suficient doar să clipească din ochiul lui de pisică antrenat să urmărească tot ce mișcă...

De fapt, am asistat la o probă în genul celor specifice lansării unei nave la apă. În amintirea anilor când la SNC se construiau vapoare pentru România, Liviu Dragnea a lansat noul Guvern la apă fără șampanie…

Cu această ocazie, le-a reamintit celor care uitaseră că dumnealui este jupânul. În PSD, după o veche meteahnă comunistă, exemplul conducătorului iubit este sfânt. Indiferent cât de cochetă ar fi doamna Dăncilă, premierul e tot un bărbat! Adică EL.

Nu-i mai suportă domnia sa pe SPP-iști, atunci, îi provoacă pe toți din subordinea sa politică să renunțe la serviciile acestora! Joc de scenă cu demnitari care renunță în grup organizat la privilegii!

Unde s-a mai pomenit? Am curajul să pariez că sunt miniștri care nu au înțeles de ce Dragnea se bălăcărește cu Pahonțu, șeful SPP, cine este Pahonțu și ce vrea el, cu ce se ocupă concret SPP…

Vă dați seama ce emoții ar putea avea un ministru venit din provincie și mai slab de înger atunci când i s-ar spune direct în față că este spionat de către SPP, după cum se plânge Dragnea! Cu câteva excepții, nu am văzut nici măcar un ministru ca lumea care să merite atenția serviciilor speciale!

Ce interes ar putea reprezenta pentru SPP un ministru de tranziție, pus pe funcție pentru a fi destituit peste câteva luni de zile! Când să se afirme noul venit în guvern în postura inamicului nr. 1 la siguranța statului?

Într-o perioadă în care guvernele se schimbă, în funcție de starea vremii, precum izmenele pe călător, și nu ai practic ce să alegi!

Cu alte cuvinte, nici actualul Guvern nu este scutit de scandaluri. Cuiva îi plac partiturile cu mult zgomot pentru nimic...

În loc să ne prezinte prioritățile de pe agenda sa de lucru, doamna Dăncilă pune miniștrii să dea dovadă de simț civic și să ia atitudine față de SPP…
Mihai Tudose era mai indicat pentru reeducarea SPP.

Dacă cele relatate de Liviu Dragnea sunt reale, cum că “va fi executat” peste câteva luni de zile, atunci, avem servicii de râsul curcilor! Cineva se joacă “De-a hoții și SPP-iștii”. Să vedem cine strigă primii “Hoții”!

Oricum, avem circul asigurat prin intermediul disputei încrâncenate dintre Dragnea și Pahonțu. Când juca tenis cu generalul Coldea, domnul Dragnea nu era atât de vigilent! Oare atunci șeful PSD nu avea “coadă” după el? Nu i-a pus Coldea, un profesionist veritabil, care putea să-l execute de câte ori avea chef, și l-a “căpăcit” Pahonțu?

Înțeleg că SPP funcționează în bună regulă de peste 10 ani cu generalul Pahonțu în frunte. Dacă, în perioada menționată, a făcut politică și nimeni nu s-a prins, atunci, SPP merită să treacă în fruntea tuturor serviciilor speciale. Dacă au mai rămas ceva stele de la Gabi Oprea, propun ca Pahonțu să fie avansat la excepțional.

În 10 ani, nu s-a prins nimeni? Dacă, totuși, au făcut spionaj politic, trebuie să se fi plictisit rău de tot domnii SPP-iști aflați în misiune, pentru că nu am reținut prea multe “minți luminate” pe parcursul schimburilor de premieri.

Unul cu declarația 600, un altul cu afaceri dubioase cu “pamblici”, un Grindeanu care se lăuda că spune tot, dar, în cele din urmă, i s-a oferit un post călduț.

Doar pentru atât, merită ca SPP să-și schimbe obiectul de activitate? Poate vreun cadru a dat dovadă de exces de zel. Și ce a aflat? Păi, de când se dau în gât reciproc, pesediștii s-au turnat reciproc în public, în presă sau la DNA! Și s-au turnat, nu glumă! Mă mir că instituțiile abilitate nu au reacționat absolut deloc!
Așteaptă confirmarea celor de la SPP ?

Cred că lui Liviu Dragnea îi convine statutul de victimă, hăituit când din interiorul PSD, când din exterior, via Victor Ponta, când de servicii…

Dacă nu cumva la mijloc este vorba de o răfuială personală, știut fiind faptul că liderul PSD a lăsat să se înțeleagă că are multe polițe de plătit..

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii