Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
BALADA LUI TURCESCU. DE TREI ZILE ÎNCOACE, DE CLAUDEL NU-I MAI PLACE!

BALADA LUI TURCESCU. DE TREI ZILE ÎNCOACE, DE CLAUDEL NU-I MAI PLACE!(2548)

Constat că, în PMP, căderile bruște din pat, de regulă, la ora la care Cenușăreasa își găsește, în stare de ebrietate, pantofiorul pierdut în circumstanțe neelucidate, dau naștere la tot felul de reacții vesele și ciudate, în funcție de distanța parcursă din așternuturi direct pe podea.

Îmi amintesc că, în urma unui astfel de impact meteoritic, nu cu mult timp în urmă, domnul Traian Băsescu s-a adunat cu greu de pe jos și și-a dat demisia fără nicio motivație clară.

După ce și-a reglat respirația, ca în timpul mineriadei, a recunoscut că a fost trezit brusc din somn de mitingiștii aflați, la ora Cenușăresei, în Piața Victoriei, fiind convins că s-au strâns la geamul său.

Pentru situațiile limită de acest gen, fostul nostru președinte are pregătite mai multe demisii în alb, ca să evite vărsările de sânge în PMP. Șmecheria cu demisia în alb a învățat-o de la Ponta. După ce s-a asigurat că mitingul nu are nicio legătură revendicativă cu domnia sa, se știe, pe fondul cunoscutului refren decembrist, “Să ne ierți că am fost beți”, și-a retras demisia și dus a fost…

O experiență similară a trăit și un alt fruntaș poznaș al Partidului Mișcarea Populară, fugit de la oraș. Numai că domnului Robert Turcescu i-a revenit mirosul și nu memoria. După ce s-a stropit din belșug cu parfumul de trandafiri reciclați, pe care era la un pas de a-i declara monument colectiv al naturii, brusc reclamă că pute a varză acră!

În cele din urmă, fiind mai explicit, precizează că îi pute a varză acră de PSD și că așa nu se mai poate!
Băi, să fie, pe tema asta, a sărit să-i dea lui Claudiu Palaz la scăfârlie, reproșându-i că face PMP de râs cu o asemenea alianță contra naturii!

Nu sunt fanul domnului Palaz, dar, de data asta, are dreptate. Alo, domnule Turcescu, mata pe unde intri în sediul PMP? Chiar nu știai de frăția asta? Până acum, că te văd băiat fin și bine ancorat în cultura generală, nu te-ai lovit de butoiul cu varză puturoasă pus împreună cu PSD?

Deunăzi, scriam despre frățiile de serviciu. PSD-PMP este una dintre ele. Cum crezi, Turcescule, că a ajuns Palaz în vârful ierarhiei Consiliului Județean Constanța? Moderând emisiuni de cultură generală pe teme de genul “Cum să ajungem cât mai repede în Costa Rica”?

Dumneata știi câte sacrificii a făcut Claudel ca alianța cu PSD să nu se predea și să nu moară? Multe. Și-a vândut acoperișul de deasupra capului de la mașină. Unii au mutat munții din loc. El podurile. A mimat cât a putut de mult pentru public lupta cu butoiul cu varză ca să demonstreze că PMP reprezintă Opoziția la Constanța. Când intra în sediul PSD, se ținea formal de nas cu două cârlige de rufe. Chipurile, pesediștii nu erau de nasul lui!

Aiurea. Din păcate pentru domnia sa, l-au dat de gol urmele de ruj de pe gulerul său alb și mersul legănat, chiar ușor cocoșat, de la finalul întâlnirilor secrete cu liderul PSD. Pesediștii, și ei oameni înțelegători, i-au dat în dar un cal de bătaie, fără număr, fără număr, în persoana călăreață a primarului Decebal Făgădău, de care nu știu cum să scape, dovadă că l-au lăsat singur, ca să și-o ia, și în perioada când OPC l-a tăvălit bine pe tema locurilor de joacă…

Deși alianța cu miros de varză acră funcționează de la alegerile locale trecute fără oprire, Robert Turcescu strâmbă din nas abia acum! Poate are polipi... Deși sunt lucruri știute, domnia sa se răstește la Claudiu Palaz, ca și cum abia acum ar fi descoperit America pusă la murat! 

Știe că la Constanța nu se duce o luptă reală cu PSD, dar a tăcut! E conștient că au mințit electoratul, dar a tăcut! Vorbește despre onorabilitate, trăgându-l de urechi pe Palaz, dar nu am auzit ca domnia sa să fi avut vreo tentativă de a-și prezenta demisia din cauza concubinajului cu PSD!

Ca atare, îi cere brusc lui Claudiu Palaz să demisioneze din funcția de vicepreședinte al CJ Constanța! Suntem cumva în Anglia, unde un ales al poporului și-a prezentat demisia pentru că a întârziat cîteva minute la o dezbatere?

Alo, Turcescule, alesule, drăguțule, poate că nu te-ai trezit bine! Nici ISU nu are o macara adecvată ca să-l dăm jos din pomul Puterii pe Palaz!

Mai ales că din mesajul adresat de Robert Turcescu răzbate șuieratul amenințător al celui care, avertizându-l că “organizația este șocată și jignită”, se crede “fabrici și uzine”! Dai în mine?

Două lucruri mai am de precizat. Inițiativa lui Turcescu este bună ca speță pur teoretică pentru școlile politice de la noi, în realitate, tardivă, fără susținere din interiorul partidului și nesinceră…

Spun nesinceră, pentru că demersul lui Turcescu trebuia să înceapă cu Traian Băsescu, “tăticul” în toate cele ce sunt, dar, în mod deosebit, al PMP în perioada când Palaz finaliza înțelegerile cu PSD de la Constanța…

Că doar nu suntem atât de naivi să credem că Palaz a făcut totul de capul lui, ignorându-l pe Băsescu, liderul suprem, căruia nu-i plac inițiativele care nu trec pe la el…

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii