Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CATERINCĂ CU POLIȚIA. CUM AU ÎNCERCAT PESEDIȘTII SĂ FACĂ DIN VRABIE INAMICUL PUBLIC NR. 1...

CATERINCĂ CU POLIȚIA. CUM AU ÎNCERCAT PESEDIȘTII SĂ FACĂ DIN VRABIE INAMICUL PUBLIC NR. 1...(10374)

Spunea un fost prim ministru că nu mai este nimic de furat în România! Un alt politician cunoscut spunea același lucru despre orașul Medgidia.

Sărăcie în România. Sărăcie și mai mare în Medgidia… Cu toate acestea, bătălie pe România!
Bătălie pe tot ceea ce mai mișcă în Medgidia, un oraș înglodat în datorii de pesediști...
Cum s-au scos câteva străzi la asfaltare, au și ieșit șacalii la drumul mare!

Medgidia nu-i ca Peștera, unde până și politicienii sunt mai maleabili, sunt mai ușor de abordat. Prescurtat, e loc de dialog.

La Medgidia, bugetul se discută cu Poliția în capul mesei! Sigur, exagerez puțin, dar, dacă domnul Narcis Ion apelează în draci la 112, după cum scriu ziarele, nu sunt departe de adevăr!
Cum îl strângi tovărășește de braț declanșează 112 !
Te faci puțin spre dânsul, pac, cheamă Poliția!

Conflictul iscat la Primăria Medgidia îmbracă din mai multe puncte de vedere caracteristicile luptei de clasă, ce-i drept, pe alocuri modernizată. Nu se mai folosesc, ca mijloc de exprimare, pumnul și palma, ci doar îmbrâncelile individuale și de grup.

În tinerețea mea, când tărâța se umfla foarte repede în noi, “îmbrânceaua” era o modalitate tactică de a temporiza lupta sub genericul de vorbă lungă: “Ba pe-a mamei dumneavoastră!”

În istoricul bătăliei de la Medgidia dintre primar și un domn consilier se menționează că Vrabie l-a îmbrâncit pe ales. Ca efect direct, consilierul cel viteaz a chemat Poliția, sunând la 112 !

Doar pentru atât? Doar pentru un brânci independent a pus Poliția Medgidia în alertă? Doar pentru simplul fapt că primarul i-a spus să iasă afară din biroul său? S-a panicat doar pentru faptul că i s-a spus să bată la ușă?

Acum înțeleg esența conflictului. A chemat Poliția să bată ea la ușa primarului! Cioc, cioc, cioc…
Ghici cine bate la ușa primarului Vrabie?

Înțeleg că între cei doi se purta un schimb de replici, ca între doi adversari, mai dur. Și, în acest context, a dat buzna pe ușă și doamna viceprimar, de parcă ar fi fost conectată la 112 ! Doamna vice este recunoscută pentru neînțelegerile frecvente pe care le are cu primarul, dar, dacă Vrabie a făcut ceea ce domnia sa reclamă, să răspundă.

Altfel, invers, dacă Poliția a fost chemată doar pentru decor, ca să dea conflictului un plus de alertă, cu Vrabie în postura inamicului nr, 1, e de-a dreptul grav!

A ajuns domnul consilier în zodia fructelor?
Adică a fost bătut măr? Și-a scos certificat medical? Sunt sigur că, în postura de independent, primarul Vrabie are multe de îndurat, principalul său adversar fiind PSD. Cu toate acestea, dacă își pierde cumpătul, nu are nicio scuză. Eu cred că domnia sa este conștient că e vânat și ascultat la tot pasul, că i se întind capcane.

De altfel, ca peste tot acolo unde se discută și se împarte un buget anemic, pervers și de-a dreptul instigator, pentru că fiecare, în legea lui, se consideră îndreptățit să primească cât pretinde. Inevitabil, în astfel de cazuri, se ajunge la situații tensionate, chiar mai mult de atât, pentru că este imposibil să se facă o împărțeală dreaptă. Două paie la trei măgari, cum spunea cu obidă țăranul român tras tot timpul în piept de boierul cutare sau cutare…

Și, cum politicienii și independenții se aprind foarte repede, mai ales când la mijloc este vorba de bani, e firesc să se ajungă și la îmbrânceli și schimburi mai dure de replici, care foarte ușor pot fi și provocate…

Cu atât mai mult, în astfel de cazuri, primarul Vrabie nu trebuie să se piardă cu firea…

Indiferent cât de mare ar fi bugetul, PSD pune de o caterincă pentru a face din Vrabie inamicul public nr. 1...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!