Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
RAMBO

RAMBO(4228)

Codruța Kovesi m-a convins.
Din punct de vedere al mentalității de luptător, indiferent de scopul țintit, este un RAMBO feminin.
Nu știu câți dintre marii bărbați ai patriei ar fi rezistat presiunilor la care este supusă domnia sa!

Îmi trec și acum prin minte, ca la desene animate, fețele plângăcioșilor reuniți sub cupola spovedaniilor din Parlamentul României. Cei care, ca să scape de urmărirea penală, au epuizat stocul de cruci făcute la repezeală, mătănii și rugăciuni prefabricate, eventual, în mai multe limbi de circulație internațională.

Dintr-un punct de vedere, unul religios, exercițiul a fost benefic. Așa au aflat aleșii poporului că nu știu “Tatăl nostru”!
Nu știu ei nici imnul de stat al României!

Păi, se compară imaginea doamnei Kovesi cu atitudinea milogului afișată în văzul lumii de domnii parlamentari, care pupau icoanele și pe față și pe spate?

Este un Rambo feminin al justiției românești. Dacă o îmbrăcați în echipamentul adecvat de luptă, cu părul prins într-o bentiță albă, și bocanci de munte, mânjită cu vopsea de camuflaj pe față și cu un pușcoci în brațe, inclusiv baioneta de serviciu, e Rambo de la un capăt la altul…

La întâlnirea cu presa, a venit înarmată corespunzător, cu fumigene, grenade ofensive, trasoare și pistol mitralieră, inclusiv aparatura super sofisticată pentru orientarea în teren. Dincolo de tehnica avansată de luptă, Rambo a impresionat întotdeauna prin stăpânirea sa de sine, caracterul de fier, logica acțiunilor, curajul ieșit din comun și un dram, atât cât trebuie, de viclenie.

În definitiv, este un război al minții.
Toată lumea era convinsă că presa o va devora pe Codruța Kovesi. Cum stătea acolo, singură în fața tuturor, părea a fi o victimă sigură, dar Tolontan s-a încurcat în propriile sale zâmbete de complezență. El făcea pe interesantul, iar Kovesi se replia minut cu minut.
Exact cum proceda și Rambo în filme.

În lupta pe care o duce de una singură, nu îți trebuie prea mulți mușchi. Contează mintea clară și stăpânirea de sine. Trăiesc cu impresia că pentru Kovesi o plimbare noaptea prin cimitir face cât o alergare distractivă pe faleză...

Cei mai mulți o și vedeau leșinată, tăvălită și demisionată. Atacată din toate pozițiile, tânjind după finalul spectaculos în care șefa DNA, plină de sânge, la figurat, desigur, exclamă: “Un fleac, m-au ciuruit…”

Deși, la început, părea a fi copleșită numeric de o gloată care trăgea la întâmplare, Rambo de la DNA a pus stăpânire pe situație. Tactica aplicată s-a evidențiat prin numeroase ambuscade, capcane de tot felul, omisiuni, sarcasm, ironie, perseverență, manipulare, atac frontal, puțin teatru, în loc de fard...

Cât a stat neclintită în fața ziariștilor lipsiți de vlagă, până și Tolontan își pierduse colții veninoși, Rambo nu a dat semne de slăbiciune. Ba, dimpotrivă, ținând în mână o grenadă artizanală, părea a spune: “M-ați chemat? Am venit. Trageți cât puteți! Chiar și câte două întrebări de ziarist! Ca să fie…”

De doi ani de zile, un sistem se chinuie să o doboare pe Kovesi-Rambo și nu reușește! Dușmanii i-au minat locul, au otrăvit fântânile ( arteziene), i-au montat mine plutitoare sub scaun, dar degeaba!

Abordând un stil de luptă exemplar, a reușit să reziste amar de vreme presiunilor exercitate de cei care îi cer insistent demisia. Ca să supraviețuiască, s-a hrănit doar cu portocale. Dimineața portocale, la prânz portocale, seara portocale…

Ca un naufragiat, a luat totul de la capăt. Un Robinson Crusoe în mijlocul Justiției, un ocean bulversat de tot felul de dezvăluiri, care de care mai incredibile.
În momentele cele mai grele cu putință, când era căutată peste tot, s-a adăpostit în tranșeele săpate în sufrageria generalului Oprea. La presiunile exercitate asupra sa de gruparrea rebelă PSD, a aplicat tactica luptei corp la corp cu fiecare dușman în parte.

În plin război, a receptat un singur semnal pozitiv. Brațul președintelui Iohannis, de care însă nu a abuzat. Poate și pentru faptul că l-a simțit fragil, nesigur și neajutorat.

Dacă nu ar fi relatările despre fabricarea de probe, declarații false, denunțuri cu forța, portocale abuzive, politizarea actului de justiție, implicarea serviciilor și toate celelalte rele reclamate de cetățeni, mi-aș fi pus și eu în birou un poster cu Rambo al Justiției…
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii