Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FOSTUL  PRIMAR DUMITRU MOINESCU SE LAUDĂ CĂ A SCOS MEDGIDIA DIN EVUL MEDIU!

FOSTUL PRIMAR DUMITRU MOINESCU SE LAUDĂ CĂ A SCOS MEDGIDIA DIN EVUL MEDIU!(4594)

Nu scriu acest material special pentru a răspunde unei mârlănii grosolane îndreptate împotriva mea, marca Dumitru Moinescu, fără ca eu să-l fi deranjat sau jignit cu ceva!

Că mă înjură pe mine, mă rog, îi înțeleg frustrarea…
Dar ca să-i urechezi pe alegători că nu te-au mai votat ca primar la Medgidia, e prea de tot!
Nu am mai întâlnit în cariera mea un astfel de caz!

De altfel, pentru mine, domnul în cauză este nesemnificativ pe piața politică. Se știe în breasla mea că nu-mi pierd vremea cu asemenea banalități. Este timp pierdut, dar mi-am spus că omul ăsta poate trebuie ajutat cumva. În rest, repet, nu-mi pierd timpul cu polemici inutile.

Pot, cel mult, să-i transmit intrusului prin viu grai un salut călduros. Dacă atâta îl duce mintea....
De regulă, salutul are un efect educativ și liniștitor asupra celor care mă înjură. Sper să funcționeze și în cazul domnului Moinescu.

Pe scurt, temporizează bâlbâiala până la nivelul “Îngâ, Îngâ, Îngâ”. Trei pe zi, cu respirația întretăiată între “Îngâ”-uri, în așa fel, încât, dacă se poate, pacientul să nu se sufoce pe cale naturală cu propriile sale bale. Dacă se poate...

Dar, în general, tendința celor care mă înjură cu ură este să o facă cu bale la gură, ca în cazul lui Dumitru Moinescu, fost primar de Medgidia. Dacă nu spui ca el sau, mult mai grav, nu l-ai votat, te umple de zoaie!

Dacă tot am intrat pe subiectul ăsta, să vă prezint și alte efecte colaterale, dar pozitive rău, ale salutului meu strămoșesc. De pildă, în cazul tusei măgărești cu urechi, reduce substanțial decibelii până la stadiul de silențioasă. Nici prea silențioasă nu e bine, pentru că riști să-l uiți pe pacient în pat deshidratat… În schimb, urechile măgărești, fiind foarte mari și nesimțite, pot fi folosite ca balustrade, dar asta nu înseamnă că poți fi obraznic cu toată lumea pe care dintr-un motiv sau altul o antipatizezi.

Ca și în cazul altor personaje, complexul “Fosta-i, lele, cât ai fost!” face ravagii. În dreptul lui Moinescu, fost primar de Medgidia. Concluzia firească: “Fosta-i lele cât ai fost!”

Soluția salvatoare pentru FOSTUL primar: să se bage singur în seamă. Când te întâlnești, domnule Moinescu, pe stradă cu tine, cu E-ul tău, strigi tare și protocolar ca să se audă în toată Medgidia: “Să trăiți, domnule primar!” Adică te saluți pe tine ca să vadă lumea cât ești de respectat. Când ajungi în centru, mărești turația saluturilor cu formula prescurtată: “Iți!”

Folosește ca slogan noua ta lozincă lansată pe Facebook și adresată locuitorilor orașului Medgidia.
Citez: “EU V-AM SCOS DIN EVUL MEDIU”(!!!!)

Rar mi-a fost dat să aud o catalogare mai josnică la adresa unor oameni! Să fim serioși, chiar Evul Mediu? Chiar atât de înapoiată era Medgidia cu locuitorii săi, oameni cunoscuți, ei, nu primarul, indiferent cine o fi el, pentru simțul lor gospodăresc, pentru dragostea față de orașul lor!

Dumitru Moinescu vorbește ca și cum, la vremea respectivă, orașul ar fi căzut într-o canalizare și dumnealui, spre norocul localnicilor, a fost salvatorul! Spune chestia asta cu voce tare, ca să știe lumea cine i-a scos din Evul Mediu și i-a urcat pe un nou gard de civilizație și de progres.

E timpul să ți se recunoască meritele cu vârf și îndesat. Până să ajungă Dumitru Moinescu primar, oare cum arăta Medgidia în Evul Mediu? Ca o așezare primitivă?

M-am născut în Medgidia și mă simt revoltat că Moinescu cataloghează astfel orașul meu natal! Îi dă mâna să jignească pe toată lumea. Și știți de ce? Pentru că nimeni nu a tras linie ca să vadă opinia publică bilanțul mandatului său!

Normal, cînd ți-ai încheiat misiunea, trebuie să predai orașul la cheie. Din păcate, la noi, nu se procedează astfel. Se ia totul la grămadă și după 10 ani afli că ai trăit în Evul Mediu și că indirect ești catalogat puturos, indolent sau mai știu eu cum...

Păcat că nu i-au mai dat încă un mandat! Cine? Proștii, cum zice Moinescu, care nu l-au mai votat! Nu l-au mai votat? Acum să tragă targa pe uscat…

În subsidiar, mesajul său ar putea fi astfel tradus, că se poartă: “Eu v-am scos din Evul Mediu, eu vă bag la loc!”

Dumitru Moinescu se pricepe să se bage singur în seamă. Acum le știe pe toate!
Când era primar de-a binelea nu avea timp, altele fiind prioritățile în Evul Mediu, dominat, la vremea respectivă, de teutonii Partidului Democrat.

Unul dintre ei, cu o șuviță de păr, ca semn distinctiv pe chelie, ne-a lăsat, până în ziua de astăzi, cu ochii în soare, tot urându-ne, oricum, ne uram noi și așa destul între noi, să trăim bine!

Vă amintiți cum suna? “Să trăiți bine!”
Printre aplaudacii lupului din “Scufița Roșie” nu se afla cumva și parlamentarul Dumitru Moinescu?
Deasupra, la intrare, în căsuța bunicuței, aia cu șuvița de “pamplezir”, scria PARTIDUL DEMOCRAT.

Nu cumva Medgidia se afla de atunci în EVUL MEDIU?
Ca, de altfel, toți românii care au fost mințiți că vor trăi mai bine!

Tot băgându-se de ceva vreme singur în seamă, fostul primar a făcut și câteva lucruri cu caracter social.

A propus un program de eradicare a vrăbiuțelor, ținând cont că, la Medgidia, rezerva de grăunțe s-a subțiat vizibil.

A indentificat, după cum a scris pe Facebook, incompetenții care au pus Medgidia pe butuci. În ordinea apelului făcut de Moinescu pe Facebook, incompetenții care au distrus centralele sunt: Iordache, care l-a schimbat la Primărie, era să spun pălărie, Gana, Vlădescu și Baboș.

A identificat grupurile mari de proști care urmează să fie trimise înapoi, în Evul Mediu, pentru că nu l-au votat la trecutele alegeri!

În toată această poveste demnă de Evul Mediu, Dumitru Moinescu nu are nimic să-și reproșeze!

Întreaga vină o poartă cei care, după ce s-au văzut scoși din Evul Mediu, i-au întors spatele.
Cum s-ar spune, niște proști, tâmpiți, pămpălăi...
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii