Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SCHIMB DE PALME ÎNTRE TOADER ȘI KOVESI

SCHIMB DE PALME ÎNTRE TOADER ȘI KOVESI(1540)

Meciul secolului, cum au catalogat unii întâlnirea dintre Tudorel și Kovesi, s-a redus la dimensiunile haioase ale unui schimb prelungit de palme.

Duelul nu a produs scântei, cum se așteptau doritorii de conflicte, pentru că schimbul de replici a avut un caracter matern, bazându-se pe logica celebrei lozinci “Ba pe-a mamei dumneavoastră!”

Concret, prezentat într-un mediu populat cu personaje conectate la problemele cu care se confruntă Justiția, la nivelul real și nu pe povești, raportul prezentat de ministrul Tudorel Toader nu a mai avut efectul generat la prima audiție. Raportul despre care vorbesc conține argumentele celor care luptă de-a surda de o bună bucată de vreme ca să o demită pe Codruța Kovesi din funcția de șefă a DNA.

Convinși că motivațiile din raport o vor zdrobi pe Kovesi, adversarii domniei sale au așteptat cu sufletul la gură “execuția” acesteia, dar, în scurt timp, au constatat că s-au așezat unde nu trebuia, adică exact sub pomul lăudat...

De data aceasta, ministrul Justiției nu a mai fost în verva cu care i-a întâmpinat pe ziariști la sosirea sa din scurta vizită de lucru efectuată în Japonia. Ba, să-mi fie cu iertare, am avut senzația că samuraiul Tudorel este puțin timorat.

La un moment dat, am avut sentimentul că acuzele formulate împotriva șefei DNA sună ca o justificare personală a ministrului Justiției, pus de PSD în postura ingrată de a scoate cu mâinile lui castanele din foc!

E clar că domnul ministru s-a legat singur la cap într-o perioadă în care nu îl durea nici măcar în cot. Simțindu-l nesigur pe situație, Codruța Kovesi, respectând protocolul “Ba pe-a mamei dumneavoastră”, a demontat fiecare acuzație în parte.

Și-a permis chiar mai mult de atât.
În câteva ipostaze, l-a luat peste picior pe Tudorel!
Da’, cum să spun, rău de tot! Nu este deloc plăcut să-ți tragă cineva pantalonii în jos și să bagatelizeze un raport considerat de CSM ca fiind nul și neavenit.

Oricum, chiar și într-o situație mai bună, cu argumente mai solide decât cele prezentate, rezultatul era același: Kovesi nu poate fi revocată.

În primul rând că, indiferent de numărul de rapoarte încheiate, ultimul cuvânt, cel decisiv, îl are președintele Iohannis. Ori, se știe, domnia sa s-a declarat mulțumit de activitatea DNA, precum și de prestația doamnei Kovesi.

Cred că, la această oră, președintele este foarte mulțumit.
PSD, culmea, chiar PSD!, i-a servit, cum nu se poate mai bine, mingea decisivă.

Raportul lui Tudorel a căzut la vot, ceea ce face ca președintele să îndeplinească o simplă formalitate!

A câștigat, cum s-ar spune, fără să joace!

Ministrul de Justiție s-a bătut singur. Înainte de a se băga singur în această poveste alambicată și periculoasă, au existat numeroase semnale care indicau sprijinul necondiționat al președintelui Iohannis!

Se conturează deja o nouă perioadă neagră în biografia lui Liviu Dragnea și a PSD.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii