Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DECIZIE FINALĂ. DRAGNEA, ALESUL PESEDIȘTILOR CONSTĂNȚENI...

DECIZIE FINALĂ. DRAGNEA, ALESUL PESEDIȘTILOR CONSTĂNȚENI...(2838)

Un conflict artificial, alimentat și de presa avidă de senzațional, a plasat PSD Constanța într-un con al controverselor de tot felul, fiind supus unor critici mai mult sau mai puțin justificate. Fiind vorba de relația dintre Liviu Dragnea și Felix Stroe, subiectul a fost încadrat în regimul armelor și muniției. Deci cu scântei. Într-o atmosferă cu mult praf de pușcă, s-a vorbit de trădare, dispute interne și plata unor polițe în interiorul PSD. La nivel central, existența unor așa zise “liste negre”, precum și alte scenarii de acest gen, multe dintre ele prefabricate cu intenția de a pune presiune pe cei doi lideri, Liviu Dragnea și Felix Stroe.

Pentru că trebuia să existe și un “țap ispășitor” în toată această poveste, păcatele au fost puse în cârca PSD Constanța! Unele dintre comentariile apărute în presă sau în mediul politic au lansat ipoteze privind existența unei posibile stări conflictuale între Liviu Dragnea și Felix Stroe.
Sunt doar câteva din chestiunile care au marcat evident activitatea din ultima perioadă a PSD Constanța. O stare vizibilă, ca și în cazul unui om bolnav, din cauza lipsei de comunicare.

Reuniunea pesediștilor constănțeni a venit, pentru cei mai mulți dintre ei, ca o izbăvire, una dintre binefacerile mărturisirii păcatelor. Conferința cu pricina nu a fost ca o spovedanie, dar, în mare, a pus lucrurile în ordinea lor firească. Aici și-a băgat coada celebrul Hamlet, cu la fel de celebra lui întrebare existențială: “A fi sau a nu fi!”
În tonalitatea pesedistă, ea sună astfel: “A fi sau a nu fi cu Dragnea!”
Aceasta-i întrebarea la care răspunsul a sunat sec și în unanimitate de voturi.: “Cu Dragnea”, confirmându-se, astfel, zvonurile vehiculate în ultimele 48 de ore.

Sigur, unanimitatea a fost agreată de membrii PSD Constanța, nu și de toți analiștii politici, dar nimeni nu-i perfect! Unii dintre ei au caracterizat această decizie ca fiind o nouă insurecție provocată de Dragnea.

Pentru PSD, în general, momentul reprezintă o tentativă de reconciliere, în condițiile în care partidul este oarecum fragmentat de apariția unor grupări rebele care tânjesc după putere. La Constanța, nu a existat o mișcare amplă îndreptată împotriva lui Liviu Dragnea. Se poate vorbi cel mult de o eroare de grup.

I-am reproșat de multe ori, eu, ca ziarist, domnului Dragnea, lipsa sa de interes față de județul Constanța, faptul că de cele mai multe ori s-a plasat la polul opus. I-am mai reproșat tendința exagerată de a face din Radu Mazăre și acoliții săi niște eroi. Chiar indiferența manifestată față de PSD Constanța, prin refuzul de a susține anumite proiecte. S-a supărat pe pesediștii lui, dar de suferit au suferit constănțenii!


Poate că de acum încolo, după această reconciliere, lucrurile se vor îndrepta... Congresul de la Constanța, la care am asistat, a clarificat multe alte chestiuni doctrinare și organizatorice, a pus punctul pe I într-o problemă spinoasă.

Sigur, în ciuda numeroaselor probleme care au fost discutate cu acest prilej, multe alte întrebări își așteaptă în continuare răspunsul.
De ce cu Dragnea?
Crez politic sau frica de Dragnea?
Încotro se îndreaptă PSD? Au fost influențați pesediștii constănțeni de zvonurile care îl prezintă pe Liviu Dragnea ca posibil viitor președinte al României?

În ceea ce îl privește pe Felix Stroe, este de apreciat modul în care s-a implicat în rezolvarea crizei, asumându-și riscul de a fi criticat că a trecut pe la Ploiești.

Nu mă refer la scandalul DNA, ci la direcția de mers a partidului său...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii