Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
Vine, vine primăvara!

Vine, vine primăvara!(1442)

Iată prognoza ANM pentru următoarele zece zile, îmbucurătoare!

 

MUNTENIA

În prima săptămână a intervalului de prognoză procesul de încălzire a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi medii mai ridicate decât cele normale. Astfel, media maximelor va crește de la valori de 3 grade în primele zile, spre 15...16 grade în zilele de 11 și 12 martie, iar cea a minimelor de la valori medii de -8...-7 grade în data de 5 martie spre aproximativ 5 grade în data de 12 martie, când vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. A doua săptămână debutează cu o scădere ușoară a temperaturilor maxime spre medii de 12 grade, pe 14 martie, respectiv o scădere spre aproximativ 3 grade a valorilor medii nocturne, la aceeași dată. Ulterior, până pe 18 martie, vremea se va încălzi din nou, astfel încât maximele vor crește iar spre valori medii de 15...16 grade, iar minimele spre 4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 05 - 08 martie și, din nou, în intervalul 11 – 15 martie.

 

TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi accentuat în prima săptămână a intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește de la 5 la 14 grade în acest interval, iar cea a valorilor termice nocturne, de aproximativ -11 grade la început, va atinge 0 grade între 7 și 10 martie, și chiar 3...4 grade pe 11 și 12 martie. În a doua săptămână a intervalului de prognoză se vor resimți ușoare variații termice de la o zi la alta, dar, per ansamblu, maximele diurne se vor situa între 12 și 16 grade, iar minimele nocturne vor fi curpinse între 0 și 2 grade, în medie. Pe tot parcursul intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, dar în jurul datei de 13 martie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

 

MOLDOVA

Vremea rece, geroasă dimineața la începutul intervalului, va intra într-un proces de încălzire, urmând ca în data de 11 martie mediile maximelor și minimelor să se situeze peste normele perioadei. Astfel, media maximelor va crește de la 0...1 grad pe 5 martie spre aproximativ 12 grade în zilele de 11 și 12 martie, iar minimele de la -14 grade în prima zi a intervalului spre 3...4 grade în datele de 11 și 12 martie. Ulterior zilei de 12 martie, până la mijlocul celei de-a doua săptămâni se întrevede o ușoară scădere a temperaturilor medii maxime și minime, pentru ca după această dată (14 martie) și până spre sfârșitul intervalului tendința acestora să fie de creștere ușoară de la o zi la alta. Astfel maximele vor scădea de la valori medii de 12 grade spre 10...11 grade în 14 martie, apoi vor crește spre 13...14 grade în data de 18 martie. Media minimelor va scădea de la valori de 3...4 grade la începutul celei de-a doua săptămâni spre valori în jurul a 1 grad în data de 15 martie, apoi vor crește spre valori în jurul a 3 grade în 18 martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în data de 6 martie, apoi în perioada 11 – 15 martie.

 

OLTENIA

În intervalul 05 - 12 martie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind caldă pentru această perioadă a anului. Astfel, maximele vor crește, în medie regională, de la valori de 2...3 grade în primele zile, spre 16...17 grade în data de 12 martie, iar temperaturile minime, de la -5 grade la început, vor atinge 5...6 grade la sfârșitul primei săptămâni de prognoză. În perioada 13 - 15 martie vremea se va răci ușor, media maximelor situându-se în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor coborând spre 3 grade. Apoi, între 16 și 18 martie, valorile termice vor crește din nou și vor caracteriza o vreme caldă pentru acestă perioadă, urmând a se situa în jurul a 17 grade ziua și 4 grade noaptea, în medie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în perioada 5- 9 martie, apoi între 11- 14 martie.

 

MARAMUREŞ

Prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de temperaturi în creștere treptată, astfel încât vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului. Valorile termice diurne, de 5...6 grade la început, vor atinge 10 grade la sfârșit de săptămână, în timp ce minimele nocturne vor fi în creștere, de la -12 până spre 5...6 grade, în acest interval. A doua săptămână va fi caracterizată de ușoare variații termice, dar în general temperaturile maxime se vor situa între 10 și 15 grade, iar cele minime între 2 și 4 grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie și cele mai scăzute în zilele de 13 și 14 martie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar pe 6,7,11 și 12 martie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

 

DOBROGEA

Vremea va intra într-un proces de încălzire. Maximele termice vor crește de la valori medii de 2 grade în prima zi a intervalului spre 12...13 grade în data de 12 martie. Ulterior, în perioada 13-15 martie, media temperaturilor diurne va coborî ușor spre valori în jurul a 10 grade, apoi va crește din nou spre 12...13 grade, pe 18 martie. Evoluția temperaturilor minime va fi similară cu a valorilor maxime, astfel încât media temperaturilor nocturne va crește de la -7 grade în data de 5 martie spre valori în jurul a 6 grade în zilele de 12 și 13 martie, apoi va coborî spre 3...4 grade în data de 15 martie, pentru ca ulterior să crească din nou spre 6 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în zilele de 6 și 8 martie apoi în intervalul 11-14 martie.

 

LA MUNTE

Pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, regimul termic va avea o evoluție caracterizată prin ușoare variații de temperatură, tendința generală fiind însă de încălzire a vremii. Astfel, valorile maxime diurne se vor situa, în general, între 1 și 7 grade, cu cele mai reci zile pe 5, 6, 8, 9, 13 și 14 martie și cele mai calde pe 11 martie și, din nou, în intervalul 15 - 18 martie. Temperaturile nocturne vor avea aceeași tendință de evoluție, urmând a se situa, în medie, între -4 și 0 grade, exceptând prima noapte, când încă va fi ger, iar media regională se va situa în jurul valorii de -9 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi mai importante cantitativ în jurul datei de 6 martie și, din nou, în intervalul 11-13 martie.

 

Sursa: www.romaniatv.net  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii