Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SPIONAJ:  LA BUTOAIE !

SPIONAJ: LA BUTOAIE !(1389)

Serviciile speciale, spionajul și alte acareturi joacă totul la vedere! Și-au pus izmenele pe gard și fac comentarii privind impresia lor artistică.

Bântuie prin servicii curentul impresionist. Aici ar trebui nuanțat, aici ar trebui mai intens colorat. O adevărată expoziție de bulendre. Dacă în alte domenii de activitate ne plângem de lipsa totală de transparență, ei bine, în materie de servicii, nu avem ce reproșa.

E o abundență de transparență până la detalii intime. Totul este la vedere! Cum era pe vremuri la obor.
Marfă multă aruncată pe tarabe.

Așa și cu serviciile.
Marfă multă aruncată pe tarabe și cu izmenele deasupra ca slogan. De la ficțiune, s-a trecut la lejeritatea dezlânată a unor cadre, care se afișează cu dezinvoltură pe micul ecran.

În general, că tot vorbim despre generali, peste tot.
Culmea, cu nume și prenume, cu semnalmentele în clar, cu alunițe, cu amănunte picante din biografia personală.
Lipsește doar numele de cod, dar ce importanță mai are când totul este la vedere!

Ce s-ar mai putea întâmpla de aici înainte?
Ofițeri de renume, despre care auzeam doar povești, sunt pozați în diverse ipostaze și multiplicați în diverse publicații. Misiunile unora sunt prezentate ca niște scenarii de film.

Domnul Sebastian Ghiță a făcut praf mitul Securității cu față umană. A făcut praf SRI. De fapt, SRI s-a aruncat în brațele sale, într-o curte, la Ghiță, în privat, la un șpriț, făcând poze de familie. Eu, tu și tata socru lui Ghiță. Ba nu, și doamna Kovesi.

Înțeleg că soarta națiunii se hotăra cu prilejul petrecerilor organizate de Ghiță “la butoaie”.
Mă refer la fundalul cu butoaie din crama domnului Ghiță, mic cuibușor de nebunii, singurul loc unde nu se vorbea cifrat.

După aceea, s-au mutat în apartamentul lui Gabriel Oprea. Tare și Oprea ăsta dacă a ajuns să negocieze, sub prelata serviciilor, libertatea lui Dan Diaconescu, o altă victimă a proverbului japonez “Gura bate curul”.

În paralel, demolează și DNA, ținta principală fiind Codruța Kovesi. Pe această temă, domnul Ghiță a “produs” un adevărat vîrtej!

În jurul lui Ghiță, s-au desconspirat toți!
Înainte, ca să dau un exemplu, generalul Coldea era prezentat ca un mit. Nu îndrăznea nimeni să-i rosească numele. Evident, dintre cei care îl cunoșteau, foarte puțini la număr...

Când auzeau de generalul Coldea, dușmanii patriei dădeau în bâlbâială! Acum, precum ursul, este plimbat pe la tot felul de comisii parlamentare și expus ca într-o vitrină cu animale preistorice!

Într-un fel, și-a făcut-o și dumnealui cu propria sa mână.
Cu aia cu care ținea racheta în timpul meciurilor de tenis cu Dragnea, Ponta și alți politicieni!

De ce trebuia să se amestece cu ei? Chiar nu mai exista nimeni în țara asta care să-i țină fileul pe umeri? Trebuie să fii un mare visător să te afișezi cu politicieni de talia partenerilor lui de tenis! Dacă ei între ei se toarnă, la ce te poți aștepta!

De neînțeles cum au ajuns serviciile la cheremul unor indivizi precum Sebastian Ghiță, care le-a tras pantalonii în jos unor cadre așa zise de elită!

Ca și alții ca domnia sa, generalul Coldea este cotat ca fiind invicibil în meseria lui. Și, cu toate astea, s-a prins în pânza celor lumești!

O dovadă în plus că, indiferent de profesionalismul unora, adevărul se află tot în vin.

Sebastian Ghiță își joacă ultima carte. Cea a revenirii în țară.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii