Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
OPOZIȚIA LIBERALĂ FREACĂ MENTA PESEDISTĂ

OPOZIȚIA LIBERALĂ FREACĂ MENTA PESEDISTĂ(1929)

Sub povara unui conflict intern cu conducerea de la centru, PSD Constanța are genunchii îndoiți și barba coborâtă până la poziția ideală pentru a încasa o lovitură genială în bărbie.

Există un moment favorabil pentru PNL, dar, ce folos, dacă nu are cine să expedieze o directă de dreapta!

Înainte, directa de dreapta liberală era celebră pentru forța și precizia ei. Practic, nu-i rezista nimeni și făcea prăpăd printre neaveniți.
Acum, de pe urma vitezei cu care se deplasează,când și când e pusă în mișcare, au de suferit doar muștele, care au răcit nașpa și se tem doar de gripă…

PNL Constanța seamănă cu un urs mare și alb care și-a prelungit nemotivat perioada de hibernare. Pentru că nu prea mai are seu sub unghii, se hrănește din citatele înaintașilor săi. În timp ce dumnealui sforăie zgomotos, visând la anii de glorie ai liberalismului, în preajma sa se petrec tot felul de evenimente.

Evenimente pe care domnia sa ar fi trebuit să le valorifice, măcar ca imagine, dacă altceva nu este în stare. Nu-i prinzi în fiecare zi pe pesediști într-o pasă atât de proastă, stând pe vine, ușor debusolați, încât, să-ți permiți luxul de a-i avea în față ca victime sigure.
De dragul hibernării cu vorbe, liberalii au ratat o nouă ocazie de a se afirma ca principal vector al Opoziției constănțene.

Cred că e prea mult spus, dar încerc și eu să mă încurajez singur. În definitiv, vorba lui Mazăre, kakaia Opoziție?

Se pare că acest titlu onorific legat de Opoziție nu tentează pe nimeni, nu zgândăre orgoliul nimănui. Într-un cuvânt, nu face două parale. Mai degrabă, politicienii din această tabără, care ar fi trebuit să fie una comună, fără porți închise, se păruiesc între ei, halal Opoziție!, decât să se bată de la egal la egal cu PSD.

Toată lumea credea că, în materie de opoziție, la Constanța, PMP va face echipă cu PNL.

Visul unei nopți de iarnă.
Din păcate, Claudiu Palaz, care a avut libertatea de a alege, s-a predat direct în brațele PSD! Exact în perioada în care Traian Băsescu făcea “câh” ori de câte ori îi arătai sigla PSD!

Cum a bătut palma frăției, s-a apucat de melițat. Omul își face treaba ca un pesedist adevărat, în sensul că toacă vârtos PNL! Ori de câte ori este nevoie, iese la rampă și înjură PNL în cel mai autentic stil portuar.
Trebuie să recunosc, dumnealui își face treaba foarte bine și chiar un titlu de glorie din tăvălirea liberalilor…

Sigur, Claudiu Palaz e bun de gură, în calitatea sa de trompetă a PSD, dar rămân la convingerea că PNL se poate descurca. Totul e să vrea!

Din păcate, energiile creatoare în această direcție au fost consumate aiurea în diverse conflicte interne. Sunt cunoscute disputele jenante dintre diverși opozanți din interiorul partidului și noua conducere a organizației municipale Constanța a PNL.

Cel mai cu moț s-a dovedit a fi fostul amiral Chițac, care dorea ca PNL Constanța să ia forma și doctrina sa!
Cu un deranj de mari dimensiuni în propria ta curte, e greu să te bați chiar și cu bârna din ochiul adversarului…

În schimb, PSD s-a bătut cu mâinile pe burtă, asistând la gâlceava fără sfârșit dintre liberali. Ba, uneori, aruncând coji de banane pe jos, i-a și ajutat să-și piardă echilibrul ca partid istoric…

Liberalii au ratat o ocazie favorabilă de a pune PSD Constanța la colț. Grijulii cu soarta lor la centru, în relația cu Dragnea, au neglijat tehnicile de apărare și au apărut cu bărbia lor fragilă în bătaia pumnului liberal.

Dar, ghinion, cine să-l pună în mișcare! Sediul e pustiu, oamenii de taină sunt răsfirați peste tot, unii utilizează de zor ghiocul ca să vadă dacă Iohannis mai candidează la președinție…

De la o vreme încoace, menta a devenit pentru liberali principalul lor obiect de activitate.

Opoziția liberală freacă menta pesedistă!
Păcat.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

POLIȚIE SAU GRĂDINIȚĂ CU ORAR REDUS?
scris de Lucian Cristea
Reiau Cazul DANCU. Domnia sa susține că a fost lucrat de o grupare locală, care i-a băgat o strâmbă la secretarul de stat Despescu, p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii