Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
Alertă: Ninsori abundente și viscol în jumătate de țară!

Alertă: Ninsori abundente și viscol în jumătate de țară!(979)

ANM a emis o nouă ALERTĂ METEO COD PORTOCALIU ce va intra în vigoare de joi seara şi va fi valabilă până vineri, la ora 15.00. Vor fi ninsori însemnate cantinativ, viscol şi ger în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, potrivit meteorologilor. În paralel va fi în vigoare şi un cod galben de ninsori pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

PROGNOZA METEO de la ANM arată că în intervalul 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15, vreme va fi deosebit de rece. De asemenea, se vor înregistra ninsori moderate cantitativ şi polei.

În după-amiaza și seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare.

La începutul intervalului, în sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi și precipitații mixte, favorizând formarea de polei sau ghețuș.

Avertizarea COD PORTOCALIU de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută intră în vigoare joi, la ora 23, şi este valabilă până vineri la ora 15.

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității. 

Avertizarea COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece este valabil în intervalul 22 martie, ora 15 – 23 martie, ora 20.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45...55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

Sursa: www.romaniatv.net

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

HOTELUL DELTA: UN BRAND ÎN MATERIE DE OSPITALITATE! NU NUMAI PENTRU PRINȚUL DE MONACO, CI PENTRU TOȚI TURIȘTII...
scris de Lucian Cristea
În 1992, într-o noapte friguroasă de februarie, cu multă gheață pe jos, am trecut pragul Hotelului DELTA din Tulcea. Eram însoțit(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii