Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CÂND CLAUDIU PALAZ ȘI CHIȚAC SE CEARTĂ, AL TREILEA PUNE DE UN PARTID!

CÂND CLAUDIU PALAZ ȘI CHIȚAC SE CEARTĂ, AL TREILEA PUNE DE UN PARTID!(1583)

În aparență, poate și datorită trecutului său militar, unde nu prea e loc de sentimente, Vergil Chițac pare a fi un dur incurabil, un neînțeles... Așa, văzut de departe...

Da, un neînțeles printre foștii lui liberali, care nu au înțeles, poate, sau nu au vrut să înțeleagă sacrificiul pe care l-a făcut domnia sa față de PNL.

Dar cine este PNL?
Un partid așa zis istoric, pentru care domnul Chițac a renunțat de bună voie și nesilit de Comănescu-GSP la cariera sa de amiral. După care a produs un mare deranj, profitând, ce-i drept, și de fisurile existente în PNL Constanța.

Vergil Chițac este parlamentarul în legătură cu care mi-am pus de nenumărate ori diverse întrebări existențiale. Iată câteva dintre acestea:

Cine este Chițac și ce vrea el?
De ce a dat mantaua de amiral pe mantaua de ploaie?
Cum ține el legătura cu alegătorii și ce “vrea ei”?
Care este interesul său național?
Vrea el să candideze din nou la Primăria Constanța?
Și dacă da, cum o să convingă electoratul? Tot cu vechea placă a coborâtului armatei “din pod”?
Dacă o să-i sperie pe toți cu lozinca asta depășită și ușor mirositoare de transpirație, cine o să-l mai voteze?

Toate aceste chestiuni, precum și altele, au fost învăluite de mister.

Până când a fost devoalat de Claudiu Palaz, liderul Opoziției față de opoziție. Președintele PMP Constanța ne-a dezvăluit o altă față a domnului Chițac. Una, se pare, imobiliară. După ce am lecturat însă până la capăt textul indignat al domnului Palaz, am reintrat în normalitate.

Ei, dar să-l lăsăm pe Claudel cu devoalările lui și să intrăm într-un alt subiect de actualitate, care-l frământă pe amiral. Nu o să vă vină să credeți, exact fața umană a domniei sale!

Aflat într-o luptă acerbă cu ziua de mâine, Vergil Chițac s-a abandonat pe sine și s-a dedicat problemelor privind marea dilemă a națiunii: PENSIA, care a dat naștere la atâtea controverse și polemici.

Vai, Doamne, mi-am zis, ce păcătos sunt! Eu îl criticam pe Chițac și dumnealui, tăcut, modest și bun la suflet, ca pâinea caldă, se lupta de unul singur cu ziua noastră de mâine,pentru amărâta noastră de pensie, gândind, nu-i așa?, pentru că ce altceva putea să facă, să ne asigure cumva un trai mai bun și mai ușor...

Vergile, Vergile, cum poți să dai atâta bunătate din tine!
Cum s-a omorât el cu firea, nu cu Firea de la capitală, singur, singurel, să se jertfească pe sine, să-și ia de la gură pentru cei săraci, flămânzi și goi, de George Coșbuc!

Iată, mi-am spus, un politician care s-a angajat de capul lui să-i ducă pe pensionari în paradis! Desigur, nu în paradisul la care face referire o doamnă din UE, care ar vrea să mute pragul de pensie până aproape de centenarul fiecăruia dintre noi.

E drept, Vergil Chițac moare de grija pensiilor, dând serios din coate, dar de grija pensiilor speciale dedicate mahărilor, nu a amărăștenilor, din care bănuiesc că ar vrea și dumnealui să-și facă parte, după cum îl critică unii...

Că așa-i în politică. Fiecare cu ce îl doare!

Ca și în cazul lui Claudiu Palaz, ca și a celorlalți potentați ai politichiei locale. Chiar credeți că, de la înălțimea nivelului lor de trai, mor de grija celor care trăiesc dintr-o pensie de nimic? Aiurea.

Antoniadis, un simplu cetățean, împreună cu comunitatea greacă, i-a ajutat de mai multe ori pe săraci, oferindu-le hrană și îmbrăcăminte. Drept mulțumire, Hagi, omul lui Comănescu-GSP, a făcut un comentariu defăimător la adresa celor care, chipurile, dau pomeni pentru a fi filmați și fotografiați! Dacă ești într-o zi proastă, un asemenea comentariu te umple de scârbă.

Asta, precizez, în condițiile în care nu îmi amintesc ca fostul prefect Palaz să fi susținut din proprie inițiativă măcar o acțiune umanitară! Ca să glumesc, fie ea și cu taxă inversă. Fiind preferatul său, în diverse calcule meschine, nu s-a sfiit să-i ridice lui Palaz noi și puturoase osanale la Dobrogea TV, postul de televiziune al lui Comănescu-GSP, deși, după cum este folosit, pare a fi mai degrabă al stimabilului moderator!

E greu să realizezi care este politica postului de televiziune a domnului Comănescu, în condițiile în care Hagi este peste tot! El centrează, el dă singur cu capul, ca și cum Comănescu ar fi un simplu figurant!

Chiar episodul cu pensia te pune pe gânduri în legătură cu poziția pe care o ocupă Comănescu-GSP în schema companiei sale.

Deci, Claudiu Palaz îl atacă pe Chițac pe tema unor presupuse afaceri cu terenuri de la o unitate militară, iar Hagi, într-o emisiune îi ridică o minge la fileu liderului PMP! Chiar acum, când, fără Traian Băsescu, PMP nu mai înseamnă nimic! Chiar acum, când, în perspectiva alegerilor, se vorbește din nou despre Chițac ca posibil candidat la Primăria Constanța!

Ce să mai înțelegi din acest amalgam politic pervers? Desigur, în afara intenției moderatorului de a-i face o presă bună PMP-istului Claudiu Palaz pe spatele lui Comănescu-GSP Și nu numai lui, pentru că, în cadrul aceleiași emisiuni, am auzit o altă gogomănie. Domnul moderator lăuda cu spume la gură experiența vastă în administrație a primarului Decebal Făgădău!

Nu cu mult timp în urmă, îl critica pe primarul Constanței exact pe tema proastei administrări a orașului! Când s-o fi deșteptat Făgădău? De când Făgădău, Țuțuianu et. Comp. au devenit așa de buni strategi, încât, se erijează deja în câștigători ai alegerilor locale!

A trecut Dobrogea TV la PSD?
Rămâi cu gura căscată ca la fotograf! Zâmbiți, vă rog! Ha, ha, ha... Ei, nici chiar așa!

I-a luat Palaz locul lui Chițac în preferințele domnului Comănescu sau asistăm la o nouă intrigă pusă în scenă de moderatorul, poate patronul, de la Dobrogea TV!

Oricum, disputa veninoasă dintre cei doi politicieni nu este deloc întâmplătoare. Îmi amintesc că, după alegerile locale, cei doi spuneau, cu un oarecare regret, că, dacă și-ar fi unit forțele, l-ar fi învins pe Decebal Făgădău! Astăzi înclin să cred și eu că poate ar fi fost mai bine cu oricare dintre ei.

Când doi se ceartă, Decebal Făgăgău așteaptă! Ce așteatptă? Poate chiar formarea unui nou partid de către prietenii săi din fosta administrație Mazăre.

Premize sunt. Nicușor Constantinescu ar putea fi eliberat în curând. Un prieten apropiat acestei grupări, mă refer la Marian Oprișan, baronul de Vrancea, are toate șansele să devină, conform noului algoritm din PSD, cel mai influent om politic la Constanța. Un nucleu există.

Sunt și finanțatori externi, simpatizanți ca pretutindeni, contestatari ai DNA, gata să explodeze dacă doamna Kovesi va fi sacrificată în interes național...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii