Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ROMÂNIA - GROAPA COMUNĂ

ROMÂNIA - GROAPA COMUNĂ(1716)

Mă culc în doliu. Mă trezesc în doliu. Indiferent ce muzică ascult, totul îmi sună funebru. Orologiul din perete dă ora exactă precum clopotele de la catedrală. Primăvara s-a întors cu un sobor de preoți după ea. Au înflorit pomii fructiferi din curtea mea, dar, cu atâtea coduri pe cap, incluzându-le și pe cele specifice serviciilor secrete, nu se știe niciodată…

Mă culc în doliu. Mă trezesc în doliu. Ne mor pe capete artiștii, ziariștii… Tot mai mulți oameni de valoare aleg lumea de dincolo. Aleg sau sunt chemați…

De necrezut, am ajuns să-i invidiem și pe cei care au chemare în ceruri! Până acum, cu excepția unor excentrici, care susțin că au fost întorși din drum de nu știu ce sfânt rebel, în fapt, un anonim ca și ei, nimeni nu a făcut cale întoarsă...

Au plecat dintre noi foarte mulți oameni de valoare. Dar cui îi pasă? Nimănui nu-i mai este frică de moarte! Dimpotrivă, în țara în care trăim, moartea a devenit singura alternativă sigură! Când vine să te ia, te ia, nu te minte!
Politicianul, când promite, doar te minte…

Înainte toți fugeau de moarte, se ascundeau, implorau cerul, făceau pe dracul în patru ca să scape de ea... În legătură directă cu acest subiect, lucrurile s-au schimbat fundamental. Nu pentru că s-ar fi trezit niște viteji peste noapte. Care noapte, după schimbarea fusului orar, paradoxal, trece și mai greu!

De când trăim în România, ca într-o groapă comună, ne-am învățat cu nisipul în păr, cu pământul peste noi și cu tot ritualul din adâncuri. Groapa comună e rezervată amărăștenilor. Nu ne-au pus nici măcar un lift ca să ieșim afară, nu mult, să luăm o gură de aer proaspăt, rația noastră pe o zi întreagă.

E o groapă comună săpată primitiv sau în grabă, pentru că existăm doar scriptic. Din când în când, vine câte unul, se apleacă peste groapă, în timp ce altul îl ține strâns de picioare, și ne numără. În ciuda tehnicii mondiale cu raze infraroșii și alte chestii complicate, ne numără manual, cu abacul, ca pe vremea bunicilor noștri. În fapt, nu ne numără pe bune, ci ne întind nervii la maxim.

După ce ne-a aruncat pe toți în aceeași groapă comună, Puterea ne testează. Vrea să vadă cât rezistăm fără mâncare. Cât durează până când vom începe să ne mâncăm între noi. Cu alte cuvinte, ne studiază în eprubete de tot felul ca să vadă cum și la ce mai reacționăm.

Trăim în groapa comună de-a valma, atenție, deposedați de orice ambiție personală, dezbrăcați de personalitate, mulați pe forma standard a ciocului mic, atât și altceva nimic…
Noi nu mai reprezentăm România din cauza grupei sanguine. Au fost repertizați la groapa comună toți cei care nu au grupa sanguină L.D.(Liviu Dragnea)

Grijulii cu propria lor imagine, L.D.-știi nu vor să se spună că am fost exterminați. Mult mai simplu și fără ca cineva să poarte vreo răspundere, ne aduc în stadiul de a ne mânca între noi. Deja ne-au deposedat de aproape toate drepturile.

Deasupra noastră stau privilegiații. Doar câțiva la număr, care împart între ei ceea ce a mai rămas de împărțit.
Pe noi, amărăștenii, ne-au repartizat la groapa comună. Dumnealor, mahării, așteaptă să murim cât mai repede. Fiind vorba de o moarte lentă, fără medicamente, fără hrană, fără căldură etc., mai trebuie să mai aștepte! Abia după aceea, cu respectarea regulilor ecologice, vom fi declarați populație BIO și îngropați pe bune.

Puterea vrea să golească țara de popor. De aceea, l-a trimis direct la groapa comună fără dependințe. Poporul trebuie decantat persoană cu persoană. După noi, urmează deratizarea. Forța de muncă necesară va fi asigurată din străinătate. România trebuie predată legiunilor străine la cheie și curată lună. Cei care au fost mai norocoși sau mai isteți decât restul lumii, au fugit din vreme din țară. Nu vedeți că România a fost golită de români? Au plecat câteva milioane...

Vorbim despre dispariția pădurilor, dar nu spunem nimic despre dispariția românilor de pe pământul patriei lor!
Care pământ? Pământul care le-a fost tras de sub picioare pentru a fi vândut la iarmaroacele verzulii organizate de vecinii noștri unguri. Cum este posibil să ne vindem pământul arabil pe-o nimica toată! Unde sunt românii noștri? Treaba lor, au fost deștepți și s-au pus la adăpost. Noi, naivii, ne-am lăsat duși de nas! Ne-a plăcut zăhărelul și ne-am lăsat duși de el…

Stăm înghesuiți în groapa comună în care au fost reeditate condițiile de trai de pe vremea lui Ceaușescu. Cel puțin, el nu ne ținea într-o groapă comună cu tot disconfortul aferent. Ne ținea în lagărul socialist. La fel ca și acum, într-o sărăcie cruntă.

În lagărul socialist, lipsit și el de orice optimism, cel puțin, respirai fără cartelă aerul rece și curat, nu ca în groapa comună, unde, în loc de mască pentru oxigen, ți se pune pumnul în gură!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii