Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LUPUL  SINGURATIC

LUPUL SINGURATIC(2637)

De când s-a întors rănit și mușcat pe tot corpul, cu blana aproape desprinsă de pe el din cauza înțepăturilor canine, lupul singuratic a fost întâmpinat de întreaga haită cu o oarecare reținere, chiar răceală evidentă…

S-a împlinit, astfel, ceea ce spun de multă vreme.
La cel mai mic semn de slăbiciune, conform algoritmului de haită, primii care vor sări să-l sfâșie vor fi pupincuriștii lui de zi cu zi, cei care îl dezmiardă și îi pupă poala popii din dotare...Cei care au trecut fără regrete de la Matei de Năvodari la Comănescu-Asfalt și de acolo la lupul singuratic.

Puținii săi susținători, ăștia care au mai rămas, încearcă să dreagă busuiocul, după ce lupul singuratic și-a pierdut poziția strategică pe care o ocupa în plan politic.

“Un fleac, l-au ciuruit!”
Un fleac pentru eternitate, pentru că un lup ciuruit de regele animalelor devine vulnerabil. Ați văzut ce repede s-a dus vestea că lupul singuratic nu se mai bucură de susținerea mahărilor! Simțind mirosul de sânge, unii dintre membrii haitei au început deja să mârâie amenințător la șeful lor, arătându-și colții, ceea ce, până acum, nu s-a mai pomenit!

Au ieșit toți lașii din vizuini și fac pe vitejii! Pentru că nimeni nu îndrăznea nici măcar să-i taie calea! În prezența sa, ridica vreunul capul din pământ? Ca și în cazul prostului, nu este bine să-l trezești brusc din somn pe fățarnic! Nu știi niciodată ce reacție are...Mai mult, se crede valoros și de neînlocuit.

Ca să vezi! De când și-a găsit lăudători pe măsura îngâmfării sale, lupul–primar, cu calul Decebal, se și vede reales! Sigur, în prostia lui, râvnește la poziția de conducător de haită…

Vrea să-i plătească mai multe polițe! Păi, nu lupul singuratic i-a urat la mișto să ajungă cât mai sus? Și ca să-și vadă visul împlinit, a dat la pace cu unul dintre finii de suflet ai lupului singuratic!
Chipurile, dumnealor conlucrează în perspectiva alegerilor locale care vin! Și ca realitatea să devină concretă, ce s-au gândit dumnealor? Să execute lovitura lui Brutus pe la spatele lupului singuratic.

Revenit acasă după o bătălie pierdută, lupul singuratic s-a trezit părăsit brusc de acoliții săi! L-au întâmpinat cu un zâmbet perfid. Au făcut tot felul de comentarii disprețuitoare și s-au grăbit să ceară, deocamdată, în șoaptă, demisia, cu un S prelungit ca al șarpelui din “Cartea junglei”.

Păi, din punct de vedere politic, nu ne aflăm într-o junglă? Primii care l-au părăsit, cu aerul unei grețe permanente, au fost lingușitorii și poeții de la curte, înfrățiți cu saltimbancii. Ca să se scoată ei basma curată, s-au grăbit să-l critice vehement, ca și cum asta ar fi făcut de când lumea! Ca niște paginatori versați, au întors foaia, gata să-l îngroape de viu pe lupul singuratic, uitând brusc că el i-a făcut oameni!

Așa zișii activiști de încredere se dovedesc a fi veritabili trădători! Nu se mai împacă deloc cu funcțiile pe care le dețin în prezent. Lupii tineri vor mai mult. Bani, funcție, interese, retrocedări, privatizarea ochilor frumoși. Deloc întâmplător, țintesc chiar poziția lupului singuratic, pe care vor să-l debarce cât mai repede cu putință!

Intrat în dizgrația conducerii superioare a haitei de la centru, lupul singuratic este vânat de cei care, nu cu mult timp în urmă, îi jurau credință veșnică! Pe unii i-a nășit, ca să-i poată ocroti mai bine la pieptul lui și, la rândul său, să se poată bizui pe ei. Dar, greu se mai fac oamenii oameni, greu!

Cum simt că nu mai ești apt și în funcție, așa zișii prieteni se grăbesc să-ți cânte prohodul, să te desființeze…
Dacă simt că ești prins într-o capcană, te lasă să te chinui singur să ieși din ea, dacă poți. Dacă nu poți, ai zilele numărate. Foștii colaboratori sunt gata să muște din lupul singuratic ca să-l facă zdrențe! Alt gen de zdrențe, nu dintre cele promovate de procurorul portocală...

Pentru că au senzația că este terminat de-a binelea, vor să muște din el. Ce îi reproșează ei lupului singuratic? În primul rând, prin jocul făcut, a pus haita pe “lista neagră”!

De ce să fie ei conduși de un lup vrâncean?
Ca să ce? Ca să le strice rostul și să atenteze la statutul "de capul lor"? Ca să schimbăm din nou versiunea oficială a “Mioriței’? Alte trei turme de miei? Alți ciobănei? Alți trei teleormăneni promovați în funcții de conducere?
 

Lupul singuratic este încolțit din toate părțile, dar, în ciuda tuturor aparențelor, nu intenționează să se dea bătut sau să se predea în brațele celor care, recent, au întors armele împotriva lui! S-au grăbit unii să anunțe că lupul singuratic e ca și mort! Din punct de vedere politic. 

Eroare.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii