Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
HORIA, MAI BINE  PRIMAR DECÂT COMISAR!

HORIA, MAI BINE PRIMAR DECÂT COMISAR!(1706)

Suntem în plină campanie electorală, chiar dacă unii fac pe proștii, ocupând abuziv toate locurile de sub clar de lună, poziția preferată a acestor indivizi!

Suntem în faza preliminară în care ținta de bază rămâne capra vecinului, testată în fel și chip, luată consecvent la puricat.

Ce am constatat?
Propagandiștii partidului de guvernământ se fac că joacă pătrățele. După Congresul PSD, s-a dus dracului spiritul jocului colectiv “Nu te supăra, frate!”
În realitate, testează piața electorală. O testează, dar nu o stăpânesc.

O primă concluzie.
Justițiarii continuă să se numere printre preferații electoratului constănțean. La alegerile trecute, singurul mare justițiar al momentului, Vergil Chițac, a luat startul prea târziu în campania electorală. Din acest motiv, electoratul constănțean a înțeles “la spartul târgului” mesajul său cu “armata dată jos din pod’ și toate celelalte chestiuni aferente care derivă dintr-o carieră de militar.

PSD a profitat de confuzia creată, inclusiv în interiorul PNL, care a scăpat hățurile în favoarea omului de afaceri Comănescu-GSP, ceea ce a condus la diminuarea considerabilă a imaginii de justițiar a candidatului Chițac.

Sub povara nedreptăților pricinuite de instituțiile statului paralel, alegătorul constănțean rămâne un susținător fidel al justițiarului autentic, capabil să facă ordine în toate domeniile de activitate și să le vină de hac infractorilor, indiferent de culoarea lor politică sau de altă natură.

Pe acest segment, PNL a ratat din nou startul! Deși Orban, liderul PNL, a dat semnalul luptei împotriva PSD, îndemnându-și colegii de partid să sară la gâtul celor care reprezintă Puterea, toată lumea doarme în front! Credeam că, după o lungă perioadă de amorțeală, o să asistăm la un veritabil măcel mediatic!

Aiurea. Protagoniștii liberali au căzut în capcana mersului în zig-zag, modelul unei autostrăzi rezultate din închegarea mai multor termeni, mimând jocul Opoziției. Ludovic Orban a rămas cu cureaua lată în brațe, aidoma instrumentului cu care frizerii de altădată își ascuțeau briciul. Mai bine tăcea și promova ca filozof, poet depresiv sau vânzător de castraveți la grădinar.

Pentru că, în calitate de lider al PNL, nu face doi bani! Dovadă că după ce a dat semnalul caracteristic răzbelului, folosind inclusiv trompețica lui Peneș Curcanul, liberalii au făcut ochii mari și au întrebat: “Ce a fost asta?”
Și tot ei au răspuns: “Nimic, a trecut acceleratul!” După care și-au reluat somnul de voie.

Mă tem că domnul Orban nu este croit pentru funcția de președinte al PNL. Trăim din nou în zodia durilor. Vezi disputele din PSD, unde marii jucători ai partidului au fost puși la colț pe coji de nuci. Felix Stroe, de pildă, trecut de Dragnea pe “lista neagră”, ceea ce nimeni nu își imagina cu puțin timp în urmă! Domnul Orban, scăpat târziu din cușca Justiției, a vrut să își arate mușchii, dar tentativa sa s-a transformat într-un jenant fâs…

Liberalii nu au fost impresionați de spiritul de luptă ca o acadea afișat de liderul lor. Așa se explică de ce la Constanța partidul nu are nici un justițiar în cursă…

La îndemnul ziarului “Timpul”, Horia Constantinescu și-a nuanțat poziția față de posibila sa candidatură la Primăria Constanța. Nu a negat interesul său față de o posibilă candidatură și a fixat o dată la care intenționează să clarifice definitiv această chestiune. Reacția sa din ziarul “Timpul” i-a pus pe mulți în stare de alertă, ceea ce a condus la creșterea nervozității pe plan local.

Dacă vorbim de justițiari, trebuie să recunoaștem că Horia Constantinescu se bucură, în prezent, de o oarecare simpatie și susținere populară, datorată în principal consecvenței cu care și-a continuat acțiunile de control sub sigla Protecției Consumatorului. Din acest motiv, s-a ajuns la situații hilare. De pildă, sunt voci care preferă ca Horia să ajungă primar, doar, doar vor scăpa de controale și inspecții la sânge!

Pe tema asta, a fost lansată deja o nouă lozincă: HORIA, MAI BINE PRIMAR DECÂT COMISAR!

Nu mă număr printre prietenii sută la sută ai comisarului Cattani, dar prefer oameni de acțiune, decât simpli prezentatori de modă în politică, precum președintele PNL, pe care nu îl susțin nici măcar principalele organizații din teritoriu!

Andrei Popescu, o altă posibilă variantă la Primărie, impresionează prin tenacitatea cu care își apără statutul de independent, ceea ce reprezintă un record în materie de activitate apolitică, ca și disputele sale cu Decebal Făgădău.

Actualul primar al Constanței a pierdut statutul de justițiar în momentul în care s-a ascuns în timpul unor controale efectuate de Horia Constantinescu. Inițial, am crezut că fuga primarului este un gest de onoare, dar, după bilanțul parcurilor pentru copii, am realizat că este o fugă de responsabilitate, gest descalificant…

Decebal Făgădău a ratat șansa de a intra în istorie ca primar al constănțenilor și nu cred că va mai cîștiga un nou mandat. Chiar dacă încearcă să-și spele imaginea șifonată, inclusiv de relația sa cu vicele Babu, care îl trage în jos, prin diverse alăturări de persoana imaculată a domnului Țuțuianu, actualul președinte al Consiliului Județean Constanța…

Dacă nu își înfrânge poftele pentru șefia PSD, unde Felix Stroe nu și-a spus ultimul cuvânt, s-ar putea să-și rupă singur gâtul! Părerea mea.

Cu siguranță, Vergil Chițac se va întoarce în pas de defilare, pozând în eliberatorul nostru de toate relele.

Țuțuianu are de partea sa șansa de a fi încă proaspăt și neîndoctrinat sută la sută.

După ce Traian Băsescu i-a lăsat pe PMP-iști cu căruța în drum, Claudiu Palaz are toate șansele să rămână fără de partid și să devină un personaj de tristă amintire, precum cei din administrația Mazăre.

Cercul posibililor justițiari constănțeni nu se închide aici.
Îmi permit să fac o propunere: Anton-Traian Antoniadis. Tot respectul pentru seriozitatea cu care își duce până la capăt fiecare acțiune începută.

O astfel de mentalitate nu a mai fost de multă vreme întâlnită în Primăria Constanța!

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii