Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MEDGIDIA - SUB SEMNUL JOCURILOR ISTORICE

MEDGIDIA - SUB SEMNUL JOCURILOR ISTORICE(1402)

La Mamaia și în alte stațiuni de pe litoral, sezonul estival vine pe furiș, într-un anonimat deplin, fără che ful de viață caracteristic celor care au ales să își petreacă vacanța aici. Nimeni nu s-a ostenit să organizeze, în perspectiva noului sezon estival, câteva manifestări artistice de dimensiuni reduse, pentru a crea în onoarea oaspeților o atmosferă cât de cât mai optimistă.

În aceste condiții, ca să-și umple timpul și să alunge monotonia, mulți turiști prezenți pe litoral probabil se vor deplasa la Medgidia, unde, în aceste zile, se desfășoară un mare spectacol pe stadionul local și pe străzile orașului.

Prezența turiștilor, precum și semnalele receptate de la cei care intenționează și ei să ajungă la Festivalul de Jocuri și Reconstituri Istorice organizate la Medgidia, au determinat-o pe Corina Martin să facă o propunere constructivă și interesantă. Prin intermediul firmei sale de turism, dar și în calitatea de Președinte FAPT, intenționează să asigure o punte de legătură între diverse stațiuni de pe litoral și orașul Medgidia.

Ca unul care am criticat-o de multe ori pentru diverse inițiative, acum, trebuie să recunosc că a lansat o propunere valoroasă.

O inițiativă care ar putea reintegra, datorită refacerii paletei culturale, Medgidia în circuitul turistic. În primul rând, prin organizarea unor manifestări culturale de calibrul celor găzduite în aceste zile.

Un astfel de maraton muzical cu formații celebre ar putea reactiva activitatea hotelieră în zonă, ar stimula, ca în marile orașe, Cluj, București etc., închirierea  unor spații de locuit iubitorilor de astfel de manifestări, care se țin după idolii lor.

Dacă ne-am întoarce la excursiile de altădată, Medgidia turistică ar avea ce oferi: Canalul Dunăre-Marea Neagră, vizite în oraș, nemuritoarele scenarii cu Tanța și Costel, podgoriile din zonă, degustări de vinuri la crama “Fruvimed”, spectacole susținute de ansamblurile artistice locale, mese cu specific dobrogean etc.

Doamna Corina Martin se alătură primarului Vrabie Valentin, care a căpătat experiență deosebită în materie de organizare aprofundată sau tematică. O spun cei care au elogiat ani de zile în cronicile lor manifestările găzduite de comuna Peștera pe vremea când domnul Vrabie era primar aici.

Corina Martin nu a fost singurul voluntar prezent pe tărâmul inițiativelor care au pus bazele unei viitoare colaborări pe teme ale turismului cultural.

Alt fapt pozitiv.
Am întâlnit la Medgidia foarte multe personalități, istorici, în primul rând, intelectuali rafinați, scriitori, arheologi, artiști etc. Și nu este puțin în ce privește importanța momentului. Acești oameni vorbesc deja în mediile din care provin de lucrurile frumoase și importante care se întâmplă la Medgidia, despre potențialul său artistic și cultural, despre ambiția celor care au pus umărul ca să se întâmple ceva important în orașul lor.

Semn bun.
Asta înseamnă că orașul Medgidia are un potențial valoros care nu a fost valorificat așa cum trebuie până acum.

Garanția viitoarelor succese? Prezența tinerilor în număr foarte mare la toate acțiunile din program.

Veniți la MEDGIDIA, sub semnul Jocurilor Istorice !
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CINE TÂNJEȘTE DUPĂ PRIETENIE ȘI PURITATE, SĂ MEARGĂ LA DELFINARIU!
scris de Lucian Cristea
Rămân în mintea noastră o parte din personajele sau momentele care ne-au marcat copilăria și chiar destinul. Eu întotdeauna mi-am do(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii