Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SETILĂ BAGĂ VRAJBA ÎNTRE VRABIE ȘI STROE.  MITINGUL APEI DIN DOBROGEA

SETILĂ BAGĂ VRAJBA ÎNTRE VRABIE ȘI STROE. MITINGUL APEI DIN DOBROGEA(4983)

Setilă și-a descoperit o nouă vocație, aceea de îmbârligător și chibiț de profesie, dovedind că are mult talent și în această privință.

Despre Setilă, ca personaj unic și tradițional moștenit de pe vremea lui Harap Alb, fost șef de partid, știam doar că seacă dintr-o sorbire orice amenajare dedicată aprovizionării cu apă, luciu de apă, surse stătătoare sau curgătoare.

Habar nu am avut, până de curând, că Setilă, la nevoie, poate acoperi cu succes funcțiile îndeplinite de un politruc versat!

Cum a băgat el vrajba între Vrabie și Stroe! Cum i-a redus la tăcere pe aceeași temă pe liberali! A chibițat cât a putut de mult. Și-a băgat botul peste tot și a secat tot ce a întâlnit în cale! După care a strigat în gura mare că o să murim de sete!

De mai multă vreme, din cauza lui Setilă, se duce un război mocnit între Valentin Vrabie și Felix Stroe pe tema furnizării apei potabile și a modului în care funcționează RAJA Constanța, inclusiv prețurile.

Polemicile au izbucnit încă din perioada în care domnul Vrabie era primarul comunei Peștera. La vremea respectivă, ținând cont de dimensiunile politice ale celor doi combatanți, aveam senzația că asistăm la o confruntare inegală dintre un pitic și un uriaș.

Tema apei, în care mărul discordiei este reprezentat de prețul acesteia, a fost inclusă și în programul electoral cu care Valentin Vrabie a câștigat alegerile pentru Primăria Medgidia. După care s-a așternut tăcerea…

S-a vorbit chiar despre existența unui armistițiu. Alții au spus că Vrabie, conștient că nu are nici o șansă de izbândă să obțină apă mai ieftină pentru locuitorii orașului Medgidia, ar fi renunțat la demersurile sale…

S-au făcut comentarii vizând o înțelegere tacită între cei doi conducători. Mai în glumă, mai în serios, Felix Stroe l-a invitat pe primarul independent, atunci la Peștera, să intre în PSD!
Acesta a refuzat, dar a nimerit pe aproape, la ALDE, în speranța că va fi sprijinit în legătură cu demersurile sale. Fiind vorba de remorca PSD, eșecul a fost previzibil.

Așa că, în aceste condiții, primarul de la Medgidia și-a continuat demersurile de unul singur. Profitând de avantajul luat, conducerea RAJA a contraatacat, lansând, într-o conferință de presă, numeroase reproșuri la adresa sa.

În principal, se vorbește despre obstacolele puse de primar construirii unei rețele cu apă ce ar urma să fie amenajată în sudul litoralului.

Ținând locul dracului, Setilă și-a băgat din nou coada, agitând spiritele printr-un anunț melodramatic de genul: “Bă, o să muriți de sete!”

Poate că, dacă cele două tabere și-ar fi unit forțele, s-ar fi obținut apă mai multă, mai limpede și mai ieftină, dejucând astfel planurile perverse ale lui Setilă, intrigantul de serviciu.

Așa, însă, conducerea RAJA Consanța se plânge în continuare că este boicotată de administrația din Medgidia și, ca atare, nu poate obține avizele necesare începerii lucrărilor, în interesul județului, un interes strategic, o problemă socială!

 

Primarul Valentin Vrabie dă replica:

 

Dragii mei medgidieni,


După cum ați observat în ultima perioadă, din punct de vedere politic, orașul nostru stă pe un butoi cu pulbere. Atacurile la adresa mea, încercările grosolane de manipulare, discreditările, blocarea activității administrative și circul permanent creat de dușmanii Medgidiei au un numitor comun: RAJA SA. Fie că vorbim de PSD, fie ca vorbim de PNL, de ALDE sau de MPM, de fapt discutăm de același lucru: protejarea acestei companii căpușă care din anul 2009 nu face decât să ne umilească pe noi ca cetățeni, prin prețurile enorme practicate.

Frăția prin care și-au dat mana consilerii locali, acum 9 ani, când au hotărât să dea apa celor de la RAJA, pentru 49 de ani, supraviețuiește din păcate și acum. Și pentru interese mărunte și câteva firimituri și-au vândut sufletele și au uitat pentru ce i-ați ales. Iar pentru interese mari, din scaune înalte de directori, au cumpărat acele suflete.

Apa de pe teritoriul municipiului Medgidia este bunul nostru cel mai de preț (atât ne-a mai rămas) și avem datoria de a ne lupta cu toate eforturile noastre, pentru a obține un preț corect. Deși am încercat, prin toate mijloacele posibile, să îmi respect promisiunea făcută dumneavoastră în campania electorală, până acum toate încercările mele s-au lovit de voturile negative ale consilierilor locali.

Am inițiat un proiect de hotărâre care să cuprindă următoarele facilități, pentru noi, medgidienii:

- reducerea cu 50% a prețului apei pentru toți consumatorii de pe teritoriul municipiului
Medgidia;
- apă gratuită pentru Spitalul Municipal Medgidia, care deservește peste un sfert din locuitorii județului Constanța;
- apă gratuită pentru grădinițele, școlile și liceele de pe teritoriul municipiului Medgidia, 
unde învață și copii din zonele învecinate;
- apă gratuită pentru toate bisericile și geamiile de pe teritoriul municipiului Medgidia.

Am nevoie de ajutorul vostru pentru a organiza cel mai mare miting din toată Dobrogea, pentru susținerea acestui proiect. Doar împreună putem reuși, doar împreună ne putem face vocea auzită! Urmăriți cu atenție filmulețul următor (https://www.facebook.com/valentin.vrabie.902/videos/1669519146499788/UzpfSTE1NTIzMDExMzg0MzA0MDE6MjA4NDMzMDE4NTIyNzQ5MQ/?multi_permalinks=2084330185227491¬if_id=1525247680828580¬if_t=group_activity) și decideți dacă stăm în genunchi sau dacă cu demnitate ne protejăm traiul zilnic și viitorul copiilor noștri!

Pentru a arăta forța Medgidiei, vă rog să distribuiți acest mesaj și să vă exprimați părerea!

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Simeria Teodora
03-05-2018
Eu nu sunt din Medgidia dar,mi-ar place să avem așa primar la Constanța,unde plătim apa fooooarte scump.Succes,să reușiți ce v-ați propus !

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii