Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CLAUDEL SAU POVESTEA LIKE-istului DE PARTID OBSEDAT DE VRABIA DE PE GARD

CLAUDEL SAU POVESTEA LIKE-istului DE PARTID OBSEDAT DE VRABIA DE PE GARD(2103)

Ca lider politic, Claudiu Palaz s-a vărsat…
Cade precum casa șubrezită de cutremur partidul peste el și dumnealui râde precum o babă știrbă! Parcă o și aud pe babă vorbind peltic: “Mie îmi plouă în gură. Dar ție?” Și Palaz îi răspunde: “Îhî!”.

Încet, dar sigur, PMP alunecă în anonimat, după ce a rămas fără dinții din față. Adică, vreau să fiu explicit, după ce foarte mulți tineri au părăsit partidul pentru a trece la PSD! Și la PSD, ca să fie oftica mai mare!

După unele surse, numărul dezertorilor depășește cifra de 1.000. Fără tineri, PMP nu mai are viitor. Fără tineri și fără Traian Băsescu, mentorul lor.

Să recunoaștem, foarte mulți tineri au aderat la doctrina PMP atrași de spiritul aventurier al neastâmpăratului Băsescu. Și chiar dacă nu o spun, cei mai mulți sunt dezamăgiți de prestația din ultima vreme a președintelui, incluzând la acest capitol și decizia sa de a abandona PMP în mijlocul drumului. După ce s-a văzut parlamentar! Ăsta-i stilul lui Băsescu. Încurcă lume.

Partidul s-a erodat într-un hal fără de hal, după ce Traian Băsescu l-a lăsat baltă! Trebuia să le lase PMP-iștilor o grea moștenire. Fostul nostru președinte și-a luat calul de la vopsitorie și a plecat în lumea largă.

A intrat în circuitul mondial al noilor revoluții de pretutindeni, ca factor istoric mobilizator. E un fel de Zapata fără barbă al vremurilor noastre, care are un nou obiect de activitate. Unirea românilor cu sediul la Chișinău. S-ar putea să își deschidă și un birou de audiențe și cereri de unire în cuget și în simțire după modelul celor două țări coreene.

După ce e gata cu chestia asta, nu se știe ce urmează. Poate o ambuscadă în Costa Rica, principalul obiectiv fiind salvarea Elenei Udrea din maternitățile locale. Sau pune la cale o contrabandă cu lapte praf  “Maternitatea”, chiar așa a fost intitulată noua acțiune în forță pusă la cale de Băsescu.

Dar pe Claudiu Palaz cui l-ați lăsat? Ce ați făcut cu promisiunile cu care l-ați ademenit când i-ați propus să preia organizația județeană Constanța a PMP? Cum se face că ați stins dintr-o suflare, exact ca la tortul aniversar, toate idealurile acestui tânăr politician!

La ce bun, atunci, compromisul pe care și l-a asumat de unul singur domnul Palaz în momentul în care a împins PMP spre rușinoasa frăție cu PSD Constanța!
Ca să se remarce ca un luptător tenace și atașat idealurilor pesediste, a tras din toate pozițiile în PNL, fiind gata în permanență de sacrificiul suprem.

Și acum ce constată? Că PSD și-a dat din nou mâna cu PNL! Ca în vremurile de odinioară, când, sub umbrela administrației Mazăre, foarte mulți liberali și-au deschis cârciumi în stațiunea Mamaia. Nu pentru ca domniile lor să se privatizeze, ci ca să ne dea o lecție de capitalism de cumetrie.

Ce să-i faci, așa se întâmplă când nu ții cont de faptul că prima dragoste nu se uită! Poți să te bagi între doi concubini de același gabarit, guvernați de aceleași reflexe și metehne?

Cu bulina roșie pe spate, ca în cazul clădirilor afectate de cutremur, Claudiu Palaz riscă să rămână singur și inutil. Prea repede se golește PMP de activiști, membri și simpatizanți!

Păi, Palaz cum l-a pus pe fugă pe Turcescu?
Dacă PSD și PNL s-au luat în brațe reciproc, unde își mai poate exersa Claudel calitățile de așa zis opozant? E ca dracu! Mai poți să dai în PNL în condițiile în care formațiunea politică amintită face parte din grupul de la Veneția numit “Fabrici și uzine”?

Dai în mine? Atenție, dai în fabrici și uzine!
Dar în PSD? Păi, Claudel, tată, nu mai ești cu ei? Conform cântecului, frățiorii mei! În curând, veșnicul contestatar nu o să mai aibe pe cine să muște de…
Mă rog, fiecare cu preferințele lui!

Ca să justifice rolul său de lider politic în teritoriu, l-a luat la țintă pe primarul Vrabie, pe care îl înjură zilnic! La atât se rezumă spiritul său combativ! Când pleacă pe capete tinerii din PMP, indiferent de organizațiile unde se întâmplă chestia asta, nu îți pierzi vremea cu like-uri de doi lei!

Trebuie să fie mare disperarea celor care cer “azil politic” în PSD! Ca și disperarea domnului Palaz, like-istul de serviciu al unor mediocri care nu au nici o legătură cu politica…

Vin alegerile. Curând, chiar foarte curând, și momentul adevărului, când vor fi contabilizate și gesturile ieftine ale domnului Claudiu Palaz în anturajul din care face parte.

Mă tem că nu va mai fi loc, pentru domnia sa, nici la umbra pomului lăudat care poartă numele lui Decebal Făgădău...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii