Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LA BILBAO, ȚUȚUIANU TOREADORUL A BĂGAT SPAIMA ÎN TAURII TURISMULUI.  OLE!

LA BILBAO, ȚUȚUIANU TOREADORUL A BĂGAT SPAIMA ÎN TAURII TURISMULUI. OLE!(1643)

Domnul Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, s-a întors, de curând, din Spania, unde a rupt inima Târgului de turism de la Bilbao.

Frumușel, tras prin inel, cu sau fără mustăcioară, în funcție de modelul de toreador trecut în revistă, a băgat spaima în taurii comunali din localitatea amintită.

Fugeau, la vederea lui, taurii de rupeau pământul! Azvârleau din copite, se urcau pe case, nechezau, deși acesta este un atribut al cailor. Din când în când, se opreau îngroziți pe străzile din Bilbao și întrebau cu ochii mari ca de bou sau umezi ca de vițel: “Băi, ăsta nu-i toreadorul care l-a strâns de fudulii pe tizul său, Horia Constantinescu, de la Protecția Consumatorului?”

Păi, nu v-a plăcut corida organizată de ai noștri cu prilejul deschiderii noului sezon estival, când au tăbărât cu toții, Mohammad, Făgădău, Țuțuianu etc., pe Cattani, singurul taur viril de la noi pe teme de turism! Ca să-l răpună, măcar cu o sancțiune, au recurs la tot felul de metode și tactici care pot compromite o coridă, cerându-i inclusiv demisia! Bineînțeles că nu au ajuns la nici un rezultat, Cattani fiind un taur încăpățânat din PSD, chestiune care pe unii îi oftică până la delir.

Dar nici Țuțuianu nu a renunțat la ambițiile sale turistice! Deși nu prea a avut cu ce să se laude, a ținut morțiș să fie prezent la Bilbao! Vreau la Bilbaooooo…

Domnului președinte al CJC, venit din îndepărtata Chină, îi cam place să se plimbe! Dacă ar avea și rezultate pe măsură, zău dacă ar deranja!

La Bilbao, inițial, organizatorii l-au confundat cu un luptător în arenă, fiind uluiți de curajul său ieșit din comun de a se prezenta la târg cu turismul cârpit de pe litoralul românesc!

OLE!
E ca și cum, la o coridă pe bune, intri în arenă fără sabie, fără echipament de protecție și cu calul, în stare de ebrietate, șchiopătând.

OLE!
Între optimismul toreadorului nostru din Consiliul Județean și pesimismul lui Horia Constantinescu, singurul personaj oficial care are curajul să ne prezinte realitatea nefardată de pe litoralul românesc, e o distanță ca de la taur la mârțoagă!

La noi, coridele pe teme de turism au ca obiectiv luarea în coarne a celor care, pentru că spun adevărul, sunt acuzați că sabotează sezonul estival!

Bilbao, OLE!
Trebuie să recunosc că domnul Țuțuianu are planuri mărețe. Vrea să completeze golul lăsat de românii care își fac vacanțele în Bulgaria cu “jdemii” de turiști veniți din Spania! Ca în istorie, să ne așteptăm la o veritabilă invazie iberică și să ne ascundem prin pomi sau în moara unui cunoscut personaj legendar.

Țuțuianu ne asigură că a încheiat parteneriate de lungă durată cu agenții de turism din Spania și că a promovat Dobrogea în topul destinațiilor de vacanță…

Eu cred că am fost acolo de umplutură. Părerea mea.Sincer să fiu, simt furnicături pe spate la gândul că spaniolii nu vor rezista în fața ofertelor propuse de președintele nostru drag. Sigur, dacă rezistă vopseaua cu care este măzgălit gardul în lipsa leopardului.

Să fim bine înțeleși, nu sunt împotriva participării noastre la târgurile de turism internaționale. Deși, la Paris, fostul nostru ministru al turismului s-a făcut de caterincă, încălcând protocolul. Când dă un ministru cu mucii în fasole, e cu totul altceva... E ministru!

În cazul toreadorului Țuțuianu, lucrurile stau cu totul altfel. Cred că la Bilbao ne-am furat singuri căciula… După o campanie susținută de zeci de controale la sânge, concluzia lui Cattani este aceeași de când bate cu pasul marile noastre obiective: “Județul Constanța nu are capacitatea să ofere servicii de turism de calitate,”(!!!)

Și, atunci, ce am promovat noi la Bilbao?
Decoruri pentru haiducii lui Șaptecai?
Infrastructura noastră dezolantă și nesigură?
Autostrada Soarelui cu gropi?
Orașul Constanța în pioneze cu emblema lui Decebal, primarul în materie de haos și lipsă de spirit gospodăresc?

Vrea toreadorul nostru, în perspectiva alegerilor locale, să-i dea o mână de ajutor lui Decebal Făgădău?
Tot de la Cattani citire: “Turismul în Constanța se face într-o manieră empirică” (!!!)

Litoralul este sufocat de dughene!
În acest sens, OPC i-a avertizat pe primarii din zona de litoral să facă ordine în teritoriu. Înțeleg graba domnului Țuțuianu de a ajunge, cu câteva pliante în buzunar, la Bilbao. Dar, înainte de a face invitații la Constanța, nu îți faci ordine în casă?

Cineva îmi spune că Țuțuianu nu are responsabilități directe privind turismul. Bun, dar, atunci, dacă tot nu răspunde de domeniul respectiv, care a fost misiunea sa la Bilbao și în ce calitate?

Ne plângem că nu avem oameni calificați în turism, dar ne lăudăm că le-am făcut capul mare spaniolilor, pentru care vopsim gardul ori de câte ori este nevoie!

În loc să facă pe toreadorul, adică pe viteazul, mai bine ar mobiliza factorii de răspundere să distrugă “conglomeratul infracțional” de pe litoral, o altă bubă care ne stă pe suflet.

În loc să luăm măsuri, nu știm cum să le astupăm gura celor care spun adevărul!

Mi-ar fi plăcut ca președintele Țuțuianu să fi fost un toreador eficient în lupta cu taurul corupției și nu să-i poarte sâmbetele lui Cattani…

Ar fi trebuit să-l scandalizeze gestul lui Mohammad Murad de a-i cere demisia…

Frica de un posibil contracandidat la Primăria Constanța păzește pepenii aduși din Spania!

OLE!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii