Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ȚARA MUMIILOR

ȚARA MUMIILOR(1674)

Țara mumiilor se îmbogățește pe zi ce trece cu noi exemplare. Față de Stalin și Lenin, capete de afiș în mauzoleul lor, mumiile de la noi funcționează în continuare cu statutul personajelor greu de înlocuit sau de neînlocuit. Chiar dacă au căpătat acest statut după un derapaj jenant în politică sau după ce au pierdut la scor bătăliile cu rivalii lor!

Paradoxal, regatul mumiilor a întinerit vizibil. Se vorbește din ce în ce mai puțin despre starurile ajunse la o vârstă înaintată. De altfel, sunt foarte ocupate cu diverse procese legate de mineriade și aflarea adevărului despre revoluție…

Cu progresul, se ocupă noile mumii ale politichiei.
Să vedem în ce condiții.
Din dorința de a parcurge mai repede traseul electoral și de a deveni, spun ei, reprezentativi, își fac unii partide noi. Se joacă de-a partidele!

S-a supărat pe sat, pac, și-a tras un nou partid! A luat un cap în gură de la Dragnea, pac, pac, și-a înființat un nou partid! A cochetat cu Brutus și s-a aflat la sfat, pac, pac, pac, o nouă formațiune politică revoluționară mai tare decât odinioară…

Sunt și dintre cei care fac experimente cu clocitoarea electrică pe bază de ouă de crocodil. Dar, dacă tot înființezi un partid nou, cu deranjul aferent, nu știu de ce numești în fruntea sa, ca președinte, o mumie politică?

În loc să promoveze tineri, fețe noi, ca să zic așa, caractere deosebite, și iarăși zic, tineri, finanțatorii se ploconesc în fața unei mumii reșapate! Îi sărută mâna, fac giumbușlucuri, dansează din buric, se dau pe spate ca mari admiratori…

Cine?
Fraierii de lăudători. De parcă nu ar mai exista și alți politicieni care să merite să fie promovați! Dacă tot ne lăudăm cu un partid nou, domnilor, apoi nou să fie de la cap la coadă! În esență, temeinic, clădit pe baze noi și sănătoase.

Și, în loc de toate astea, ce vedem? O mumie cu altă pălărie aranjată gigea. Ne face șmecherește cu ochiul și ne ține aceeași cuvântare din perioada în care era de necoceput că cineva o să-i sufle dumnealui în ciorbă!

De altfel, preventiv, o vreme ciorba a fost scoasă din meniul barosanilor. E nașpa din toate punctele de vedere. Și ca imagine, bineînțeles, de vreme ce asociem noul cu mumia!
Păi, ce faci, întemeietorule de partide la țiplă, cu mumia asta obeză?

Cu mumia pe locul conducătorului, crezi că o să poți să-i duci de nas pe alegători? La ce bun îl plimbi pe conducător prin satele și orașele patriei, unde îl expui prin piețe și în alte locuri destinate adunărilor populare spontane.

După ce și-a dat singură cu stângul în dreptul, ca pe vremea frăției dintre Dragnea și Antonescu, ce ne mai poate spune nou mumia? Doar ca să își satisfacă domnia sa mumia capriciile de așa zis mare conducător, de aia îl împingem în față?
Păi, nu-i păcat de cum arată construcția noului partid!

De ce e musai să ne dea lecții unul care a fost scos în șuturi din partidul pe care l-a condus ca un neghiob, fiind nevoit să plece cu coada între picioare, reperul cunoscut al inteligenței sale sumare.

Iarăși asistăm la momentele jenante în care încearcă să ajungă în vârf profitând de munca altora?

Vrea mumia un nou partid ca să se dea rotund și bătăuș. Parcă îl și aud strigând: “Dacă voi nu m-ați vrut, ei mă vor!”

Da’ pe cetățeni i-a întrebat careva?

Mimând noul, ne întoarcem în trecut.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!