Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, pusă la loc de cinste la Medgidia

Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, pusă la loc de cinste la Medgidia(574)

Începând cu anul 1920, comemorarea eroilor căzuți în război, Ziua Eroilor, se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paști, când Biserica Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului.

În semn de recunoștință pentru toți soldații decedați în Primul Război Mondial, autoritățile au hotărât, prin Decretul-lege nr.1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională și să fie celebrată, "cu mare fast religios, școlar, militar și național", în Ziua Înălțării Domnului.

În conștiința românească, acest solemn moment îngemănează într-o semnificativă și sfântă tradiție, cu cinstirea memoriei martirilor neamului, care de-a lungul secolelor, și-au așezat înălțătoarea jertfă a propriei vieți, la temelia devenirii și împlinirii istorice a poporului român pentru libertate, demnitate și unitate statală.

Anul acesta, cu prilejul Zilei Eroilor, Primăria Municipiului Medgidia a organizat tradiționalele manifestări dedicate eroilor români la Monumentul Eroilor.

Începutul evenimentului a fost marcat de intonarea Imnului de Stat al României și întâmpinarea oficialităților publice locale. În continuarea manifestărilor, Protopopul Catedralei Patriarhale ”Sfinții Petru și Pavel”, Petrică Ciobanu alături de un sobor de preoți au oficiat un impresionant serviciu religios de pomenire a martirilor neamului.

Acțiunea comemorativă a culminat cu depunerea de coroane de flori și s-a încheiat cu o încântătoare defilare a Detașamentului de Onoare al Armatei Române. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

VIORICA DĂNCILĂ SE LAUDĂ CĂ NE-A SCOS DIN NOROI! DAR CINE NE-A BĂGAT ?
scris de Lucian Cristea
Spun unii, exagerând cu laudele, că domnul Horia Țuțuianu este Viorica Dăncilă a constănțenilor! Mintea noastră cenușie. Roșia M(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii