Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DANCU A SALVAT ONOAREA POLIȚIEI CONSTĂNȚENE!

DANCU A SALVAT ONOAREA POLIȚIEI CONSTĂNȚENE!(1844)

Mărturisesc că nu mi-a plăcut deloc ziua parfumată și cu sunet de bigudiuri metalizate în care doamna Carmen Dan a fost numită pe repede înainte în funcția de ministru de Interne.

Prea mult parfum! Prea multe zorzoane! Prea mult violet, îi reproșa prietenește maestrul Gheorghe Dinică iubitei mele Claudia, la o petrecere, referindu-se la ținuta ei de seară. Prea multe zile alocate calendarului personal pentru ciclu și migrene !

Și unde? Culmea, în cel mai dur minister, unde orgoliile profesionale ale unor căpetenii bat de multă vreme filmul...

Mai ales că mie personal mi-a creat sentimentul că domnia sa nu își dorește chiar atât de mult această funcție, cât, mai ales, după tot tărăboiul creat la vremea respectivă, este mânată de dorința de a se răzbuna pe fostul prim ministru!

De altfel, ca o confirmare a temerilor mele, doamna Carmen Dan, cât este ea de plăpândă și de firavă, a dat zdravăn de pământ cu băiatul venit de la Brăila ca să pună de un puci în PSD.

În timp ce premierul Tudose se văicărea, tăvălindu-se pe jos ca pe patinoar, mă întrebam dacă, după un asemenea triumf, ministrul de Interne va mai analiza situația în care se afla Poliția Constanța, intrată într-un prelungit și păgubos interimat.

De luni de zile, IPJ Constanța nu își găsea cadența, nu reușea să reintre în normalitate, fiind una din instituțiile importante din teritoriu. Chiar interimatul în sine constituia pentru unii un pretext de a deschide noi focare în lupta pentru Putere.

În fapt, pentru funcția supremă în IPJ Constanța.
De aici bălăcăreala creată, cu diverse influențe nocive din exterior și cu contribuția consistentă a unor așa ziși sindicaliști. În toată această nebunie, a existat un om care și-a păstrat calmul. El și echipa lui pe perioada provizoratului.

În fine, după o lungă așteptare, domnul Constantin Dancu, despre el este vorba, a fost numit oficial în funcția de șef al Poliției Constanța. Surse oficiale spun că după ce a trecut cu succes toate examenele.

Foarte bine, dar eu cred că Dancu a făcut dovada competenței sale, cel puțin practice, în perioada în care a dus cu bine în fruntea IPJ trei interimate, perioade în care nu s-au înregistrat probleme deosebite sau evenimente. Și în condițiile în care unii se rugau ca domnia sa să își rupă gâtul.
Că așa-i în România!

În opinia mea, după mulți ani, un cadru apără prin prestația sa onoarea Poțiției Constanța.
Să argumentăm.

I se recunosc profesionalismul și celelalte calități. Ca atare, este promovat pe criterii profesionale. Pe alea dovedite și de alți colegi de-ai săi, alături de care s-a pregătit tot timpul când se afla în fruntea Poliției Rutiere Constanța.

Cei care rostesc fraze de genul “Sunt oamenii lui Dancu” se referă la profesionalismul și dăruirea acestora. Nu pe miloagă, nu pe intervenții, nu pe pile și NU POLITIC!

Ani de zile, polițiștii constănțeni au fost blamați pe nedrept, fiind criticați de toți cei care s-au perindat pe la conducerea ministerului de specialitate. În situații de criză, erau aduși ca șefi interimari polițiști de la Călărași, Brăila, Focșani, Sibiu etc., prezentați ca mari profesioniști, dar care nu au rezolvat nici un caz ieșit din comun la Constanța!

Dumnealor, ca să dau un exemplu, mai mult băteau pas de defilare! Mai mult, un anume domn colonel Jipa, de la Brăila, le-a încurcat socotelile celor de la Garda Financiară pe tema unor vagoane cu benzină! Mă rog, din greșeală.
De câte ori a fost vorba de promovare, au fost aduse și recompensate cadre din alte județe!

Recunoașterea oficială a domnului Dancu în funcția de șef al IPJ a spulberat o diversiune aberantă și a demonstrat că la Constanța, în Poliție, sunt și oameni de nădejde…

Pentru că am judecat-o greșit, cer scuze doamnei Carmen Dan, care nu s-a lăsat păcălită de cei care ani de zile i-au nedreptățit pe polițiștii constănțeni. Până la urmă, asta contează cel mai mult.S-a făcut dreptate.

Spun asta pentru că IPJ Constanța a fost deseori pusă la zid pentru faptul că a lucrat cele mai multe spețe din “Dosarul Flota”. De ani de zile, doi mari profesioniști, generalii Bogdan și Toporan sunt ținuți în beznă! De ce nu sunt repuși pe locurile pe care se aflau înainte ca Traian Băsescu să se supere pe ei și pe procurorul Oțel, care a luat cu el pe lumea cealaltă multe dintre secretele acestui caz unic în lume.

Revenind la problemele noastre, constat că unii îl critică
pe șeful IPJ Constanța pe motiv că și-a dorit prea mult să ajungă acolo unde a ajuns!

Păi, dacă nu îți dorești, cum să ajungi?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii