Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DOBRE, MUTĂ-ȚI CUPTORUL CU PÂINE ȘI TE DUUUU...

DOBRE, MUTĂ-ȚI CUPTORUL CU PÂINE ȘI TE DUUUU...(1711)


În cazul unor despărțiri bruște, generate de diverse interese, pe vremuri era la modă un cunoscut șlagăr popular interpretat cu mult năduf. Cu un titlu imperativ:  “Păsărică, mută-ți cuibul și te du…”

În ce privește identitatea păsăricii, trebuie să-i dezamăgesc pe unii dintre noi. Nu este ceea ce cred dumnealor…

În cazul de față, păsărica este o simplă zburătoare călătoare în politică, aflată la debutul traseismului consacrat. Ca ea mai sunt și altele, chiar mai frumos colorate,cu triluri întortocheate după refrenul tirolez olario-olarioooo și mersul țanțoș.

Din punct de vedere politic, avem un păsăret divers și guraliv, dar care suferă vizibil la capitolul fapte.
Nu înțeleg ce atâta zarvă sub un pom plin cu ciori?

Cică, zice lumea, a plecat Mircea Dobre de la PSD…

Și ce dacă?
Întreb respectuos, kakaya problema? Parcă-i zi de doliu în Piața Chiliei!
Se bat bocitoarele obligatoriu cu mâna dreaptă peste gură, după care țipă, tăvălindu-și fustele lungi prin praf, ca să audă tot orașul: “Bre, nea Dobre, pe noi cui ne lași? Că bună pâine mai faci!”

Cu talentul său de purtător de cuvânt la PSD Constanța și atât, Mircea Dobre comite un gest normal pentru un politician care simte că nu mai are nici o șansă de promovare în partidul pe care îl reprezintă.

Cât să-l mai ajute și partidul.
L-a pus “tâta mare” pe umeri, ca la defilare, și l-a proptit în jilțul de ministru al Turismului!

Și?
Kakaya problema, s-a schimbat ceva?
S-a plâns că-i trag directorii din subordine basca pe ochi și întîrzie dimineața la slujbă!

Și? S-a schimbat ceva?
Da, s-a remarcat la Târgul de turism de la Paris. Cum? După cum scria presa prezentă la fața locului, întârziind la festivitatea de deschidere.

Despre faptele sale ca parlamentar în folosul cetățenilor, nu prea am auzit multe lucruri menite a ne lăsa cu gura căscată! Poate sunt eu surd…

Și acum, vorba aia, își pune coada pe spate și sare în barca Pro România! Poate că domnul Mircea Dobre își imaginează că a fost ales sau admis, cum vreți să spuneți, de Ponta, pentru marile sale proiecte pe care le are în cap… Aiurea.

Pe Victor Ponta îl interesează să racoleze cât mai mulți parlamentari de prin diverse partide, că după aia știe el ce are de făcut!

Chipurile, Dobre s-a supărat pe sat pe motiv că nu era lăsat să vorbească în partid! Dacă lucrurile stau așa, atunci îi dau dreptate. Omul a vrut să spună că nu este potrivit pentru funcția de ministru, dar ai lui i-au băgat un căluș în gură!

Dacă tot veni vorba de transparență, țin să-i spun unuia dintre fiii lui Dobre că nu a nimerit-o prea bine nici la Pro România.

De ce secretomania impusă inițial de Victor Ponta la sosirea sa în Constanța? Când cu mască, fără mască, când cu ochelari cu dioptriile mărite, cînd cu conferință, când fără conferință de presă, când cu Banias, când fără Banias, care nu merita să fie tratat ca un puști care dorea un autograf de la Ponta, care nu voia să fie văzut!

De ce Dobre nu a fost primit în partid pe ușa din față? Și, în loc de aplauze, după o așa captură, se auzeau frânturi de convorbiri în șoaptă de genul: “Psst, să nu ne audă Dragnea…”

Se dă mare viteaz, Victor Ponta, dar când aude de Dragnea, își ciulește imediat urechile!
Cum spunea Băsescu? Ca un pisicuț.

Cât privește stilul de lucru prezentat mai sus, el reprezintă o copie fidelă a metodelor conacrate în PSD. Sau poate credeți că, în cazul liderului PRO ROMÂNIA nu se aplică proverbul cu năravul din fire…

Victor Ponta a reușit din start să-l pună într-o postură jenantă, vizavi de cazul primarului Vrabie, pe Daniel Constantin, care a dat ca certă primirea acestuia în partid. Bun la mimică, Ponta a făcut o față ca și cum el ar trebui să nască în Costa Rica!

Cam repede a început să le tremure mâna celor din conducerea noului partid. De când cu plecarea lui Dobre, pe pesediștii constănțeni i-a cuprins sindromul Orban cu “înalta trădare!”

Nici chiar așa, dar Mircea Dobre a uitat prea repede de “cuibușorul de nebunii” din PSD!

Vorba cântecului: “Ia-ți cuptorul cu pâine și te duuuu!”. la Ponta, la pomul lăudat!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii