Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CETĂȚEANUL COMAN DONEAZĂ BOII DE LA BICICLETA SA

CETĂȚEANUL COMAN DONEAZĂ BOII DE LA BICICLETA SA(2099)

La nivelul posturilor de televiziune, singura emisiune-pamflet, cea a Cetățeanului Coman, cu Valentin Coman în rolul principal, a fost trecută pe dreapta!

De aia ne place nouă să spunem că suntem de dreapta! Ca să o furăm cu stânga!
Ca atare, Cetățeanul Coman a anunțat că donează boii de la bicicleta sa…

Pe unul îl cheamă Meluță și pe celălalt Bovi.
Educați, emancipați, antrenați…

Aruncați satira la gunoi! Scoateți pamfletul din țară!

Vizionați, stimați tovarăși, programele de doliu național difuzate de Dobrogea TV.! Cu mereu aceleași personaje bătătorite de-a lungul unui an de zile. Cu același serial “Cattani” reluat la cererea domnului Comănescu, care se plictisește de moarte când nu ne aflăm în campanie electorală... Dacă până și moderatorul cască plictisit la propriile sale emisiuni! E simpatic. Exemplu. Dezbatere pe tema RAJA cu doi invitați din aceeași tabără, ceea ce se cheamă a fi echidistanță. Domnul Bărbuliceanu vorbește doar el minute în șir. În acest timp, moderatorul, ca și cum ar fi singur, citește sau caută ceva pe laptop! Și caută, caută, caută…

Îmi vine să reproduc o replică de succes: “Dar, dă-i, domnule, pălăria!” Bărbuliceanu profită de un scurt respiro, trage câteva guri de aer în piept și își continuă spiciul. Moderatorul continuă și el să “răsfoiască’ laptopul ca pe un jurnal intim. Dacă ar fi fost pus pe șotii, domnul Bărbuliceanu ar fi putut citi pe post Proclamația de la Alba Iulia.

Oricum în studioul televiziunii nu îl ascultă nimeni! Ca să nu mai spun că, băgat în laptop până la gât, moderatorul a uitat de celălalt interlocutor! Măcar de s-ar mai fi uitat în ochii lui Bărbuliceanu...

Și, atunci, întreb: “Băi, fraților, factori de răspundere ce sunteți voi, chiar pe Cetățeanul Coman, singurul care venea cu umorul după el în peisajul presei constănțene, v-ați grăbit să-l radiați?”

Nu mi-am imaginat că Valentin, alias Cetățeanul Coman, o să iasă la pensie de la TV Neptun, dar nici nu m-am gândit că emisiunea lui o să aibe un parcurs atât de scurt!

Deși, foarte repede, am realizat că Cetățeanul Coman devenise un ghimpe pentru regii Constanței.

Și, de curând, motiv de harță.
“Băi, să ne mai scutească ăla cu miștourile lui!”

Cetățeanul Coman avea capacitatea să-i ia pe mediocrii în pălărie, deși știa la ce riscuri se expune. La început, au râs și ei, după care au dat în plâns, după care au căzut pe gânduri.
“Băi, ce a vrut să zică ăsta?”

Pentru că le cade greu fisa, au reacționat după câteva zile în cel mai autentic stil ardelenesc! Nooooooooo bine.

Cetățeanul Coman te face să râzi cu lacrimi.
Cu o condiție. Să ai simțul umorului englezesc, pentru că ăsta este specificul lui natural. Până la urmă, trebuie să învățăm să râdem și englezește, nu numai să o tulim!

Mediocritatea a învins din nou!
Ca peste tot în România, și-a atins și de această dată scopul.

Cetățeanul Coman a fost redus la tăcere!
Prea critica pe toată lumea! Și pe albi, pe negri (în cerul gurii), liberali sau pesediști. Și pesediști? Ei, aici e aici…

E posibil să se fi supărat pe el vreun rege al Constanței, cunoscut fiind faptul că toți se trag din PSD. Sunt foarte sensibili și prețioși ca o brățară. Stop. Am greșit. Meseria este brățară de aur.
Cum îi atingi cu biciul criticii, te reclamă imediat că le-ai dat borșul pe nas! Să fim serioși.

Cetățeanul Coman îi înțepa fin cu nuielușa lui satirică, scuzați, când pe o bucă, când pe cealaltă.
Regii Constanței se bășică repede. Da’ cum să spun, fac niște bășici mari pe tot corpul. De aceea, mai mult se scarpină decât vorbesc!

Mediocritatea este în extaz, ca de fiecare dată când reușește să scape de un individ care spune lucrurilor pe nume. Și nu oricum, ci cu talentul său de pamfletar. Unde pune el poanta, vorba aia, doare!

Să nu faci mișto de regi că dai imediat de dracul!
Dar, din păcate, regii Constanței sunt niște oameni triști. Lor le plac doar bancurile despre proștii altora (cuvânt japonez).

Să nu cumva să le dedici un pamflet! Degeaba. Ei nu pricep nimic! Precum toți cei care nu au simțul umorului.

Am pățit-o și eu cu un individ care, la ora 23, țipa la telefon să scot din ziar un pamflet în care se simțea vizat! Un altul mi-a luat pâinea de la gură, după ce mi-a băgat strâmbe pe lângă patronul unei publicații.

Cetățeanul Coman devenise balaurul cu șapte capete de care fugeau toți impostorii și dalmațienii din urbea noastră. Era de așteptat ca, la un moment dat, să devină și el antipatic. Ăștia, deși, la prima vedere, par a fi oameni în toată firea, umblă cu pâra și se smiorcăie. Cred dumnealor că au scăpat de înțepăturile lui!

Nu moare Cetățeanul Coman când vor regii Constanței! Mai ales dacă are în preajma sa profesioniști ca Sorin Lucian Ionescu.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!