Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
CINE A DEFRIȘAT CONSTANȚA?

CINE A DEFRIȘAT CONSTANȚA?(6649)

Foarte probabil să nu fiu credibil că îmi pasă la vârsta de 27 de ani de mediul înconjurător, dar am câteva rânduri pentru voi.

Cel mai apropiat prieten al meu, tata, un amator al frumosului, al curățeniei și al naturii este adesea cuprins de nostalgii legate de orașul nostru, dar mai ales de Mamaia, pe vremuri, stațiunea verde. Am văzut câteva poze, zău că arăta mai bine!

Ideea acestui articol a venit de la 350km, tot din România, parcă altă Românie! Ne-am împrietenit acum câteva ierni, la ski, și are deja 4 mandate de când administrează Sinaia cu succes. Acum câteva zile a postat pe o rețea de socializare imaginea unui copac atât de vechi și cunoscut încât locuitorii orașului îl consideră monument, reper al copilăriei lor, o comoară adevărată. Comentarii, reacții, promisiuni, sute de persoane și-au manifestat sincer îngrijorarea și disponibilitatea față de starea copacului, întrucât în urma cu câteva nopți, acesta a fost tăiat, vandalizat, jupuit de viu!

Și brusc realizez că nu stau la munte, și îmi răsare amintirea unei postări a Nataliei, o prietenă recent pornită împotrivă stării rușinoase în care se prezintă orașul nostru, cu care primarul ne încurajează să ne fălim! O să atașez acestor rânduri și cele 2 poze… arborele secular care a stârnit responsabilitatea și compasiunea celor din Sinaia și masacrul autorizat produs primăvară de primăvară în Constanța.

O glumă recentă ,,de la noi” prezintă perfect interesul actualilor conducători pentru materialul dendrologic: 2 prieteni se întâlnesc la o cafenea ,,de fițe” din oraș:
- Ce faci?
- P + 7, tu ?

Felicit mâna de oameni care protestează bilunar împotriva defrișării parcului Tăbăcăriei și autorizării de noi construcții. Foarte trist că nu reușesc să trezească spiritul civic în mai mulți dintre noi.

Nu mai vreau dale, borduri, betoane și asfaltări inutile, Primăria ar scăpa mai ieftin cu ghivece cu flori pe stâlpii bulevardelor din oraș, soiuri de pomi și copaci inspirat alese pentru clima de aici, fără palmieri și alte aberații.

Domnule primar, dacă o țineți așa, îi votez pe Natalia sau pe Vlad la următoarele alegeri!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DANCU - JUDECAT DE PESEDIȘTI ȘI “EXECUTAT” DE LIBERALI!
scris de Lucian Cristea
Ce soartă ingrată a avut și Constantin Dancu, polițist de viță nouă, modern din cap până în picioare, ținută, comportament, alu(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii