Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
INFLAMAȚIA ROMÂNIEI

INFLAMAȚIA ROMÂNIEI(3583)

Asemenea demonstrațiilor de gen sau de specie pe care le scriam la Bacalaureat, examen pe care mulți politicieni l-au ,,fentat”, astăzi voi încerca să dovedesc diagnosticul de certitudine al țării noastre. Cele 5 semne celsiene ,,anunță” inflamația de orice tip: rubor – roșeață, calor – căldură, dolor – durere, tumor – tumefacție , functio laesa – impotență funcțională.

Nu vă lăsați păcăliți să credeți că temperatura în creștere se datorează numai anotimpului căci conflictele justiție – politic, pretențiile de redresare impuse de Comisiile Europene și bula economică în care ne aflăm prevestesc o vară caniculară, chiar incendiară.

Tumefacția se manifestă în două zone eterogene. ,,Umflătura” salariilor și a pensiilor este neacoperită și artificială, iar ,,bășica” se va sparge când ne vom trezi într-o criză economică. Creșterea de volum se manifestă și în piețe unde unii mânați de valori morale, iar alții de ,,50lei și un sandwich” aleg să își manifeste nemulțumirea față de unele figuri politice.

Impotența funcțională e cauzată de tăierea investițiilor, lipsa infrastructurii, dezinteresul față de educație și sănătate și alte mecanisme care definesc calitatea vieții într-o țară civilizată.

Ruborul e dat de culoarea ,,ciumei roșii” care își întinde tentaculele precum o caracatiță și stăpânește comisii, departamente, funcții, ministere și mase de manevră. Acest partid a devenit toxic prin oamenii diabolici și cu pregătire nulă care au ajuns să îl conducă. Singura lor doctrină este bazată pe 3 pioni: prostirea populației, manipularea ei și beneficiul personal imediat.

Al V-lea semn, care completează tabloul inflamației, este durerea. Aceasta ne cuprinde pe noi, românii cinstiți, cu ceva mai mult de o fărâmă de patriotism, care am năzuit că țara noastră se va reinventa și va deveni o putere în Europa modernă. Pe noi ne doare de România!
 

Comentarii

Dana
12-06-2018
Probabil ca la noi lucrurile se vor rezolva abia cand inflamatia se va transforma intr-un abces, iar un abces stiti cel mai bine cum se trateaza!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

S-A DEȘTEPTAT VICTOR PONTA!
scris de Lucian Cristea
Dacă ar fi primăvară iară, aș crede că Victor Ponta s-a deșteptat! Floricele pe câmpii, hai să le smulgem, copii! Nu pe bază(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE