Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Aspecte din legislația vamală națională și europeană - seminar

Aspecte din legislația vamală națională și europeană - seminar(983)

Evenimentul oferă participanților posibilitatea de a se familiariza cu subiecte de actualitate şi interes pentru agenţii economici din România:
📍 Statutul de Operator Economic Autorizat (AEO),
📍 Înregistrarea în Registrul Exportatorilor Autorizati REX,
📍 Aplicarea Ordinului 2792/2017 pentru aprobarea normelor tehnice de înregistrare a exportatorilor, în vederea emiterii atestatelor de origine, declarațiilor de origine și declarațiilor pe factură,
📍 Aplicarea simplificărilor în declararea mărfurilor,
📍 Aplicarea vămuirii centralizate la nivel national,
📍 Alte aspecte de interes general în problematica de comerț exterior.

📦 Seminarul are ca obiectiv prezentarea modificărilor recente în ceea ce privește legislatia vamală, ca urmare a adoptării Codului vamal al Uniunii Europene în domeniul vamal, prezentarea impactului pe care aceste modificări îl au asupra companiilor care efectuează operațiuni de import-export, precum și prezentarea aspectelor cel mai des întâlnite în practică, atât din perspectiva taxelor vamale, cât și în ceea ce privește implicațiile pe partea de accize și de TVA.

🚧 În cadrul seminarului se vor prezenta informații privind obligatiile și responsabilitățile în domeniul vamal, care au fost transferate către operatorii economici, precum și pasii pe care aceștia trebuie să îi urmeze pentru a aplica noile prevederi vamale în condiții de siguranță, dar și de competitivitate la nivel european, însă fără ca toate aceste acțiuni să implice costuri nejustificate la nivelul companiilor.

⏰🗓 Seminarul va avea loc in data de 14 iunie 2018, ora 11:00, la sediul CCINA Constanta, bd. Alexandru Lapuşneanu nr.185A (fosta Banca Religiilor), etaj 2, Sala de conferinţe şi va fi organizat împreună cu experţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor. Înscrierea firmelor se face prin transmiterea confirmării până la data de 6 iunie 2018.

🔎 Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri: CCINA Constanţa; dna. Lucia Calenici, tel: 0241.619854, 0241.618474, 0725.308583; fax: 0241.619654, lucia.calenici@ccina.ro. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MAJESTATEA SA PRIMARUL!
scris de Lucian Cristea
Există o categorie restrînsă de cetățeni care, cu un tupeu ieșit din comun, își arogă drepturi nemăsurate și se plasează singur(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI