Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Nava - Școală MIRCEA, în escală la Bari

Nava - Școală MIRCEA, în escală la Bari(1636)

Prima parte a marșului de instrucție, realizat de Nava-Școală „Mircea”, se încheie azi, marți, 12 iunie, în portul Bari, din Italia, după o perioadă de opt zile în care cei 99 de cadeți români și germani, aflați la bordul bătrânului velier, au tranzitat strâmtorile Bosfor și Dardanele, au navigat prin puzderia de insule din Marea Egee, unde și-au consolidat deprinderile practice de Navigație cu vele și cunoștințele de Navigație Astronomică.

1040 de mile marine a parcurs „Mircea” de la plecarea sa din portul Constanța până în sudul Italiei, la Bari, unde va rămâne acostat până vineri, 15 iunie. Pe durata escalei, Nava-Școală „Mircea” își va deschide porțile și va putea fi vizitată de populația civilă, conform următorului program: marți, 12 iunie, și miercuri, 13 iunie, în intervalele orare 10.00-13.00 și 16.00-20.00, iar joi, 14 iunie, în intervalul orar 10.00-13.00.

Echipajul navei, cadeții de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și cadeții de la Academia Navală Germană vor avea ocazia să viziteze obiectivele culturale și turistice din zona orașului Bari. Marşul de instrucție al Navei-Școală „Mircea” însumează peste 2000 de mile marine parcurse într-un interval de 31 de zile. Pe durata călătoriei, nava va face escale în trei porturi europene.

„Mircea” este cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii. Nava a intrat în serviciul Marinei Militare Române în anul 1939, iar la bordul acesteia s-au format peste 70 de generații de marinari militari români.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL A DEMONSTRAT CĂ ARE CU CE ȘI CU CINE!
scris de Lucian Cristea
Zilele acestea, PNL Constanța a demonstrat că, la nevoie, știe să se regrupeze și să devină o forță pe scena politică. O(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI