Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Municipiul Constanța, sub mandatul lui NU POT, NU VREAU și NU-MI ASUM

Municipiul Constanța, sub mandatul lui NU POT, NU VREAU și NU-MI ASUM(1522)


Pentru primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, primii doi ani de mandat au stat sub deviza „Nu pot, nu vreau și nu-mi asum”.

„Nu pot” a fost laitmotivul celor doi ani de mandat marca Decebal Făgădău, timp în care actualul primar nu a putut în mod real să organizeze eficient aparatul administrativ și nu a dorit să întocmească un regulament clar și concret pentru buna desfășurare a ședințelor de Consiliu Local Municipal. A fost nevoie de doi ani și nenumărate solicitări din partea opoziției liberale ca ședințele de consiliu local să funcționeze după o procedură cât de cât clară.

Neputința și lipsa de capacitate administrativă a actualului primar sunt vizibile zilnic în traiul constănțenilor, din momentul în care nu găsesc locuri de parcare în centrul Constanței, pentru că acestea nu există, și până ajung în Primărie pentru a solicita un document sau o autorizație și realizează că sunt slabe șanse să fie ajutați sau problemele lor să fie rezolvate”, susține coordonatorul politic al Organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu.

 

„Nu vreau” pentru primarul Făgădău este atunci când refuză cu îndârjire să comunice constănțenilor actul prin care a delegat și a distribuit atribuțiile celor doi viceprimari, în speță Dumitru Babu și Costin Răsăuțeanu. Oare ce are de ascuns primarul Făgădău? De asemenea, „nu vreau” pentru Decebal Făgădău este atunci când face curățenie japoneză pe plaja Modern, dar insistă să nu vadă gradul de degradare al scărilor de acces și insistă să nu dea curs solicitării liberalilor de a le repara.

„Este trist și revoltător în același timp că avem un primar care nu vrea să taie nici măcar buruienile din oraș și nu participă la un dialog eficient cu cetățenii sau cu opoziția. Este puerilă scuza acestuia cum că nu poate administra municipiul Constanța pentru că nu îl lasă opoziția liberală...”, declară Septimiu Bourceanu.

 

„Nu-mi asum” înseamnă pentru Decebal Făgădău că nu vrea să își asume contribuția la decăderea urbanistică și economică a Constanței. „Omul invizibil” încearcă să le spună constănțenilor că abia acum își dă seama, la doi ani de la preluarea mandatului de primar, în ce stare deplorabilă este orașul. Decebal Făgădău este foarte deranjat atunci când este tras la răspundere și când i se cere să își asume vina. Și asta în condițiile în care este la conducerea municipiul de aproape un deceniu!

Ne amintim faptul că atunci când a ajuns la conducerea Primăriei Constanța, Decebal Făgădău s-a dezis exact de persoana care l-a crescut și l-a promovat în funcțiile administrative, adică de fostul primar și prieten Radu Mazăre. Acest fapt ne face să ne întrebăm: oare de cine se va mai dezice?
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii