Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
Acțiunea de dezinsecție și deratizare a fost  efectuată cu succes la Medgidia

Acțiunea de dezinsecție și deratizare a fost efectuată cu succes la Medgidia(1115)

Primăria Municipiului Medgidia a realizat în perioada 29 mai - 9 iunie 2018, o amplă acțiune de dezinsecție și deratizare, care a cuprins întreg teritoriul municipiului Medgidia și localitățile limitrofe.

Scopul acestei activități desfășurate de administrația publică locală este acela de a asigura atât condiții de igienă și confort cetățenilor cât și de a elimina riscurile de apariție și transmitere a unor boli contagioase sau parazitare.

Campania de dezinsecție și deratizare s-a desfășurat pe o suprafață de 700.000 mp. Aceasta a început în data de 29 mai 2018, cu acțiunea de dezinsecție în zona centrală și de Sud a municipiului și a continuat în perioada 30 mai - 2 iunie 2018 în zonele de Vest, Berărie, Nord, Ostrov, Est, Remus Opreanu și Valea Dacilor. Etapa de deratizare a avut loc în perioada 01 - 03 iunie 2018 și a cuprins locurile publice intens populate precum Parcul „1 Mai”, Piațeta Decebal, Piața Centrală, Piața Vest, spațiile aferente zonelor Sud, Est, Nord, Berărie, Vest și Centru.

Acțiunea de dezinsecție a fost realizată prin stropire ULV cu atomizoare și lance și tratament de termonebulizare(ceață caldă), iar deratizarea a presupus montare de stații de intoxicare din plastic cu momeală raticidă. Pentru aceste proceduri s-au utilizat substanțe precum Taifun Master, Sanitox, K-otrine Profi EC250 și Masterat Pasta.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat aparținând persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Medgidia să efectueze, în perioadele imediat următoare, tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite sau spații aflate pe proprietățile private. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii