Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită în centrul municipiului Medgidia

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită în centrul municipiului Medgidia(1359)

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Drapelul național, a fost decretat, pentru prima dată, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească, la 14/26 iunie 1848.

Epoca modernă și statele europene sunt cele care consacră definitiv drapelul ca simbol care adună în jurul său națiunea, valorile și trecutul glorios.

Cu această ocazie, Primăria Municipiului Medgidia a organizat o serie de manifestări pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor ”Lucian Grigorescu”.

Evenimentul a debutat cu arborarea drapelului, întâmpinarea oficialităților publice locale și intonarea imnului de stat al României.

Următoarele momente ale programului cultural au fost dedicate evocării semnificației drapelului în istoria poporului român de către profesorul de istorie Gafar Echrem.

Încheierea manifestării a fost încununată de interpretări prin interpretarea de poezie și melodii patriotice de actrița Andreea Chiuș și solistele Mara Crucianu și Daria Peltea. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM A AJUNS PAMFLETUL MEU LA HAPURNEA ?
scris de Lucian Cristea
Trăim într-un mediu bântuit de tot felul de fenomene paranormale. În completare, farse și capcane, diverse jocuri de societate, fa(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii