Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MOHAMMAD MURAD: UN EXEMPLU DE GENEROZITATE

MOHAMMAD MURAD: UN EXEMPLU DE GENEROZITATE(2098)

Asistăm de multe ori la momente dramatice, cu salvatori de tot felul acționând pentru protejarea unor oameni aflați în pericol.

Dincolo de tehnici și metode de salvare, te impresionează dăruirea și omenia celor care se sacrifică în astfel de situații.

Imaginați-vă o astfel de acțiune în Turism.
Mai mulți turiști sunt abandonați de o agenție care nu le mai poate asigura serviciile plătite. Nu este pentru nimeni plăcut să constate la destinație că nu se poate bucura de vacanța mult visată.

Nici nu mai contează motivele.
Obiective sau subiective, consecințele sunt aceleași ca în orice moment în care pierzi ceva.

Credeți că este lucru puțin să ratezi o vacanță la care râvnești de amar de vreme? Și totuși, se întîmplă din diverse motive și astfel de lucruri...

Într-o situație neplăcută se află mai mulți turiști care au apelat la serviciile Terra Tourism și care s-au trezit, cum s-ar zice, pe jos...

De regulă, în astfel de situații, toată lumea se spală pe mâini de orice răspundere, se ascunde, fuge... iar păgubiții rămân păgubiți!

Cum s-ar spune, fiecare cu soarta lui.
În astfel de cazuri, de regulă, concurența își freacă cu sadism mâinile de satisfacție și se bucură de ghinioanele celor aflați în situația agenției Terra Tourism, care nu și-a mai putut onora obligațiile contractuale, intrând în insolvență.

Se știe, la noi,în turism, cei mai mulți agenți, în loc să presteze muncă de calitate, se bazează pe soarta vitregă a caprei vecinului...Să piară ea ca să le fie lor bine!

Se întâmplă, totuși, ca, uneori, să se facă primăvară chiar și cu o singură floare!

Pe fondul cenușiu al turismului de pe litoral, domnul Mohammad Murad a făcut un gest de o noblețe rară și un demers unicat

Nu mă număr printre aplaudacii domniei sale, dar, de această dată, trebuie să recunosc și să apreciez că, sărind în ajutorul păgubiților, a făcut un demers poate unic în istoria contemporană, deloc spectaculoasă, ce-i drept, a turismului de pe litoral, care suferă, printre altele, și la capitolul credibilitate.

La câteva zile după ce agenția Terra Tourism și-a anunțat insolvența, aruncând în aer proiectele de vacanță ale clienților săi, conducerea Phoenicia Hotels a sărit în ajutorul turiștilor afectați printr-o măsură mai mult decât generoasă.

A pus la dispoziția celor afectați de situația de la Terra Tourism resursele lanțului hotelier Phoenicia Hotels!

Pe scurt, turiștii care și-au achiziționat vacanțele prin intermediul agenției amintite și se află în imposibilitatea de a beneficia de serviciile achitate, vor fi bineveniți în unitățile ce aparțin lanțului Phoenicia Hotels.

Dacă luăm în calcul argumentele expuse de domnul Mohammad Murad, realizăm că gestul ca atare nu este unul oarecare, având doar efectul unui blitz trecător.

Inițiativa domniei sale reprezintă un exemplu de comportament și atitudine care ar trebui să guverneze relațiile dintre structurile ce oferă servicii turistice, care ar trebui să fie receptive în momentele dificile.

Mohammad Murad vorbește despre necesitatea implementării unei culturi a ajutorului reciproc, ceea ce la noi lipsește cu desăvârșire.

Îndemnul său este mult mai larg.
Să învățăm să-i ajutăm pe cei din jurul nostru, chestiune în care, datorită unor lacune educaționale, suntem deficitari.


Cu siguranta, cei care au achitat in acest caz serviciile turistice se regasesc intr-o situatie nefasta, fara a avea nicio vina in contextul actual. Cu atat mai mult suntem obligati sa venim in sprijinul acestor familii care, dupa luni istovitoare de munca, merita bucuria perioadei de relaxare a anului.
Phoenicia Hotels detine cel mai reprezentativ resort de pe litoralul romanesc destinat familiilor cu copii, iar in experienta anilor am invatat alaturi de oaspetii nostri, mici si mari, importanta vacantelor acestora, dincolo de material si economic. Bucuria vacantei prin ochii copiilor capata o forma ce ne poate misca pe toti, iar in acest caz, am hotarat sa ne aratam deschisi spre a le oferi zambetul celor mici, care nu au inteles cu siguranta de ce vacanta lor, dupa un an scolar solicitant, nu se poate desfasura. Deschidem acest demers cu dorinta ca toti colegii nostri din sectorul hotelier sa fie receptivi spre aceasta cauza." -
spune domnul Mohammad într-un comunicat de presă dat publicității.
 

Mohammad Murad este cotat ca unul dintre cei mai eficienți investitori străini, care a construit sau reabilitat mai multe unități hoteliere de pe litoralul românesc.

Are unități reprezentative în stațiunile Jupiter, Olimp, Neptun, Mamaia și Năvodari.

Recent, a achiziționat hotelurile Panoramic, Belvedere și Amfiteatru din stațiunea Olimp, care vor fi renovate și modernizate.
E un prim pas spre relansarea activității turistice în sudul litoralului, unde de câțiva ani încoace nu se mai întâmplă nimic spectaculos.

Mohammad Murad este și un virulent critic al celor care pun bețe în roate turismului românesc. La un moment dat, sătul de toate cele ce i se întâmplă, a anunțat că intenționează să părăsească România!

Din fericire, pentru cei păgubiți, dar și pentru viitorul litoralului românesc, a renunțat.

Pentru toate aceste chestiuni, merită premiul Fair-Play în turism!
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii