Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
EU, POLIȚIA, DUBA și OVIDIU !

EU, POLIȚIA, DUBA și OVIDIU !(7268)

La Ovidiu, principalii factori de răspundere din localitate, începând cu primarul Scupra, au un element comun: VIGILENȚA.

Sunt excesiv de vigilenți.
Da’ cum să spun, vigilența aia posacă de genul:
“Nu ne vindem țara, o lăsăm să ruginească!”

Vigilența aia de frontieră pe unde nu trece nici dracul luni de zile, de poți să îți lași arma în tufiș o săptămână, ca să nu o cari degeaba.

La fel și Poliția locală, vigilentă și ea până peste cap! Vigilentă cu toată lumea, mai puțin cu infractorii!

Dintre toți cei care ocupă funcții importante în schemă, vă imaginați, foarte bine plătite, doi cetățeni prezintă și alte caracteristici ieșite din comun.
Deși nimeni nu a observat, mai ales în sala de ședințe și la sediul liber al partidului, primarul Scupra este membru al PNL.

Deci, cum s-ar spune, liberal, dar cu ușoare apucături pesediste, cum ar fi, de pildă, lauda de sine.
Cum face un ou, cât de mic, dă fuguța în Piața Ovidiu din Constanța și se laudă cu o provincie din Italia cu care s-a înfrățit fără acordul berzei.

Evenimentul la zi este celebrat cu mult fast și simț de răspundere, prilej cu care domnul Scupra își ia voalul de pe față, pentru a fi văzut de mulțime.
În rest, nu răspunde la telefoane.

Fiind foarte vigilent, mai puțin în campania electorală, când bate fierul după voturi, se teme, ca și alți liberali, să nu ia prin telefon vreun virus, tuse măgărească, guturai exotic, musca țețe sau bla-bla-bla de origine africană.

Deși face pe primarul când ajungi, dacă ajungi, în biroul său, domnul Drăgan se manifestă la fel de vigilent.

Ca să nu răspundă presei în legătură cu cazul tinerei “săltate” de Poliția locală, în urma unui abuz, a rupt orice relație cu telefonul personal.

Pur și simplu, nu-l mai cunoaște pe telefon! Nu au mâncat, nu au băut împreună. Dumnealui stă într-un colț, telefonul în celălalt colț. Când sună, dacă mai sună, dumnealui se ascunde în coșul cu hârtii, telefonul după el…

Și-a pus un robot nou care te anunță în mai multe limbi străine că momentan domnul Drăgan nu îți poate răspunde, fiind ascuns după fișet!

Ziarul nostru, care nu a avut șansa de a fi sută la sută Constanța, așteaptă de aproape doi ani explicații la o farsă a domnului Drăgan, care taie și spânzură de unul singur ca un pădurar răzvrătit.

Da’ acum, e vigilent.
Cazul tinerei abordate în mod brutal în orașul Ovidiu a luat amploare și cineva trebuie să răspundă și din Primărie, pentru că de asta sunt plătiți din banii noștri…

De ce a fost nevoie de șase persoane ca să ridice o tânără de pe banca pe care stătea?

Plimbările cu duba Poliției sunt incluse în programele cultural-educative?

Aveau informații că au de a face cu inamicul public nr. 1 ?

Stătea, nu țipa, nu se tăvălea pe jos, nu agresa pe nimeni! Cum s-a întâmplat că a devenit subit principala suspectă?

Știa careva că întâmplător tânăra suspectă este rudă îndepărtată cu fostul primar al orașului Ovidiu, domnul Bocai?

Ce legătură are una cu alta?
Poate nu are, dar e o întâmplare prea întâmplătoare!

În cele din urmă, ne-am lămurit!
Nu are nici o legătură.

A fost mâna unor polițiștii locali, de temut în lupta cu furnicuțele, care suferă și ei de boala vigilenței.
Și în plus, de exces de zel. Ca în cazul a doi milițieni celebri care au bătut un iepure, obligându-l să recunoască direct că este mistreț! 

În definitiv, tânăra se deplasa civilizat prin oraș. E drept, foarte silențios, strîngea semnături sub sloganul “#fără penali!” Și făcea chestia asta cu acte în regulă.

Țara "#fără penali!”.
Un titlu foarte inspirat și mobilizator. Și necesar.

Sună frumos ca un ideal.
Țara "#fără penali!”

Chiar dacă nu are ureche muzicală, ar fi trebuit să-i meargă la inimă primarului liberal...

Să îl determine pe tânărul Scupra să iasă în stradă și să strângă și dumnealui câteva semnături pentru o țară fără penali. Că doar așa trâmbițează și partidul său peste tot...

Cam asta ar fi, ca atitudine, diferența dintre PNL și PSD în plan practic. Altfel, sunt toți buni de gură...

Ținând cont că foarte mulți penali circulă liberi pe stradă, furișându-se printre noi, tânăra ar fi trebuit să fie protejată într-un fel. Chiar de polițistul care s-a năpustit să o ascundă după draperie.

Când sunt trecuți pe hârtie, penalii devin violenți.
Unii voluntari au pățit-o rău de tot.

Penalii nu reprezintă o temă politică, ci una civică.
Nu știu de ce sunt necesare atâtea hârtii și patalamale! 

Sunt convins că tânăra a acționat sub un impuls civic și, atunci, de ce era nevoie de excesul de zel al Poliției?

Au primit ordin de undeva, de la vreun penal?
Vigilență excesivă?

Să înțeleg că la Ovidiu promenada este supravegheată strict după ceas?

Poate că nu este în regulă să stăm de vorbă mai mult de trei persoane într-un singur loc…

Înțeleg că Ludovic Orban a declarat război celor din PSD, dar ce treabă are cu ceilalți?

În definitiv, ce lege a încălcat fata căreia nu-i plac penalii?

Și încă ceva. Nu-i plac nici pesediștii!
A spus-o cu gurița ei de fată curajoasă.

Sunt oameni care nu se mai tem să spună răspicat, în față, cu curaj chestia asta.
“Nu îmi plac pesediștii.”

Ion Condrici, un domn respectabil, ne-a făcut, deunăzi, o declarație asemănătoare. Din fericire, nu l-a ridicat nimeni de pe bancă…

Dar cu tânăra, căreia i s-a reproșat că este prea blondă, ce a avut domnul milițian? Că doar nu a organizat vreun miting de capul ei!
Ca să ieși pe stradă, îți trebuie aprobare?

Eu, de pildă, discut cu interlocutorii mei în parc. Deranjez vreun penal și nu știu? Sigur, dacă nu e vorba de o temă ascunsă, înclin să cred că polițistul vigilent nu a acționat chiar după capul lui.

Cum Poliția locală este în subordinea Primăriei Ovidiu, e firesc ca și primarul să răspundă de maniera în care își fac datoria subordonații săi.

Dacă tot îi place să facă pe primarul, domnul Drăgan avea obligația să dea explicațiile necesare prin intermediul unei conferințe de presă.

În timp ce mă pregătesc să închei acest material, sunt informat de un confrate că Primăria Ovidiu a trimis un comunicat de presă. Procedând ca pesediștii, conducerea liberală ne-a blocat și de data aceasta cu tupeul celor care se comportă ca și cum s-ar afla pe propria lor tarla!

Vrea pesemne să ne pedepsească și să ne intre bine în cap cine împarte democrația la Ovidiu

Așa procedează și PSD, dar măcar ei nu se laudă că sunt liberali...

Îmi pare rău că nu am comunicatul în față,pentru că sunt sigur că mustește de explicații care nu mai au nici o valoare.

O tânără care nu vrea ca țara ei să fie condusă de penali a fost tratată ca o infractoare!

Nu am auzit pe nimeni dintre factorii implicați să-și ceară scuze pentru acest gest mizerabil. Adoptă tactica struților și caută documente justificative.

În mintea polițistului sancționat se pune deja de o răzbunare!

Aștept o altă abordare din partea primarului, pentru că este tânăr și liberal.

Ca să nu spun că primarul Scupra are răspunderi mult mai mari și mai sensibile, ținând cont de faptul că este membru al PNL, un partid care, la Constanța, nu are cu ce să se laude, cât timp va continua lupta oarbă pentru putere din interior.

Sunt deja indivizi cărora li s-a urcat din nou puterea la cap. După ce o bună bucată de vreme au stat cuminți la cutia cu nisip...

Scupra, care vorbește despre libertatea de exprimare, acceptă tacit ca Drăgan, “mâna sa dreaptă”, să nu trimită comunicatele de presă și ziarului “Timpul”!

Dacă ăsta este mult invocatul liberalism…

La Ovidiu, dacă stai singur pe bancă, riști să te ia cu duba Poliției!

 

 

P.S.  Vă prezentâm, în subsol, documentele justificative (foto) și precizări importante puse la dispoziție de tânăra Veronica Enușcă:


Fără Penali în Funcții Publice

29 iunie la 17:07 ·

Dragi prieteni, după abuzurile autorităților din România, au început și amenințările voluntarilor români din diaspora. Astfel, vrem să facem câteva precizări și să reamintim că inițiativa noastră a primit avizul Consiliului Legislativ (28 februarie 2018) și a fost publicată în Monitorul Oficial (Nr. 255 din 22 martie 2018). Fără acești doi pași nu ar fi fost posibilă strângerea de semnături din stradă.

De unde trebuie să vină semnăturile?
Articolul 150 din Constituție prevede destul de clar că “Revizuirea Constituției poate fi inițiată de (...) cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot”, care “trebuie să provină din cel puțin jumătate din județele țării, iar în fiecare din aceste județe sau în municipiul București trebuie să fie înregistrate cel puțin 20.000 de semnături în sprijinul acestei inițiative.”
Prin urmare, orice cetățean poate să strângă semnături în temeiul acestui articol și pot semna toți cetățenii români care au o carte de identitate cu domiciliu în România, chiar dacă aceștia locuiesc în diaspora. Mulți dintre cei plecați în diaspora sunt oameni care își păstrează domiciliul de acasă deoarece încă mai speră într-un viitor în România.

Ce date trebuie să apară pe listă?
Legea nr. 189/1999, care reglementează procedura ce trebuie urmată pentru exercitarea efectivă a dreptului de inițiativă legislativă a cetățenilor, prevede la art. 4 alin. (2) ca “Listele de susţinători se întocmesc cu respectarea organizării administrativ-teritoriale a ţării şi cuprind: denumirea propunerii legislative ce face obiectul iniţiativei şi identificarea Monitorului Oficial al României, Partea I, în care aceasta a fost publicată, judeţul şi localitatea în care îşi au domiciliul sau reședinţa susţinătorii; numele, prenumele şi domiciliul susținătorilor, menționarea actului de identitate şi a codului numeric personal; semnăturile susţinătorilor.” Așadar listele noastre, care trebuie depuse în original, conțin fix informațiile și datele cerute de lege. Lipsa uneia dintre acesteia va duce la anularea listei.

Cine poate strânge semnături?
Din cele doua prevederi, constituțională și legală, concluzionăm că pot susține o propunere legislativă a cetățenilor toate persoanele care îndeplinesc următoarele trei condiții: cetățenie română, drept de vot și domiciliu sau reședință în România.
Prin urmare, cât timp condiția domiciliului este alternativă cu cea a reședinței, nu se poate susține că acest drept ar aparține exclusiv românilor din țară. Dimpotrivă, românilor din diaspora le este recunoscută în mod expres posibilitatea de a se implica la nivel legislativ, cu condiția să păstreze această minimă legătură cu țara de origine.
Prin urmare, îi încurajăm pe românii din diaspora să-și exercite dreptul constituțional de a strânge semnături pentru inițiativa #FaraPenali dacă îndeplinesc cele trei condiții. A constrânge sau a împiedica, ori a amenința voluntarii din diaspora că vor fi dați în judecată este un abuz și o intimidare complet inutilă.

Mai mult, amintim că în Codul Penal există și infracțiunea de denunț calomnios, ceea ce înseamnă că voluntarii noștri îi pot chema în instanță pe abuzatorii care nu cunosc legea îndeajuns.

Mulțumiri românilor din toată lumea care s-au implicat în strângerea de semnături. Vă transmitem un mesaj: schimbarea se produce greu pentru că tocmai oamenii se opun ei, dar noi vom reuși pentru că ne cunoaștem misiunea. Sunteți niște eroi.

Iată lista cu toate țările și contactele voluntarilor din diaspora care strâng semnături, vă așteptăm să ne cunoaștem: https://diaspora.usr.ro/harta-voluntarilor-farapenali-din-…/
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte