Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ȚUȚUIANU ȘI PALAZ, ÎN ȚARA PITICILOR, RĂTĂCIȚI PE UN DRUM DE 300 DE METRI, SPAIMA ȘOFERILOR DIN MEDGIDIA!

ȚUȚUIANU ȘI PALAZ, ÎN ȚARA PITICILOR, RĂTĂCIȚI PE UN DRUM DE 300 DE METRI, SPAIMA ȘOFERILOR DIN MEDGIDIA!(2689)

Domnul Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, inspirat din vizitele de lucru efectuate la Bilbao și în alte orășele din Europa, a promovat pe scară largă mai multe jocuri de societate.

Față de cele deja cunoscute, ruleta, monopoly etc., domnia sa a diversificat pe scară largă jocul:
“Nu te supăra, nașule, eu tot te fac, că îmi ești foarte drag!”

Înainte, înainte de tot, era cu frate, nu te supăra, dar s-au dus dracului nășiile și frățiile în politică!

Noua găselniță a prezidentului Țuțuianu, care, surprinzător, mai stă încă, în picioare, se numește Fripta, joc de societate local cu valențe educative de grup, unde pe post de secund se manifestă domnul Claudiu Palaz.

Care, în loc să se ocupe de soarta vitregă a drumurilor județene, care cad în sarcina sa de vice, bate câmpii toată ziua, culegând plante medicinale!

Dintre toate plantele culese, se dă în vânt după o singură îndeletnicire iscusită: freacă menta. În timp ce freacă menta, critică presa că nu s-a luat de viața și de averea nu știu cărui domn procuror șef! Că, vezi Doamne, presei îi este frică de procurorul cu pricina și de aia nu scrie!

Chestii, bârfe și alte socoteli.
Când nu e procurorul cu averea lui ilicită, îl înjură pe primarul Vrabie, singur și la comanda unui domn gazetar, care, culmea, nici el nu scrie despre procurorul corupt!

Alo, domnule Țuțuianu, altceva nu mai aveți pe ordinea de zi? Ceva ca să se bucure și populația, ca să nu creadă bieții oameni că instituția Consiliului Județean este politică și inutilă.

La ce nivel a ajuns și menta asta!
Obiect de activitate în schema Consiliului Județean! Frecatul mentei are, mai nou, efectul like-urilor pe care Claudiu Palaz le împarte cu generozitate în orele când, în opinia mea, ar trebui să se dedice sarcinilor sale de serviciu.

De aia avem drumuri județene care arată ca vai de mama lor încă din perioada în care like-istul Palaz era prefectul județului!

Pentru că le-a rezolvat pe toate, acum, face politică în timpul serviciului? Serviciu care nu ar trebui să se limiteze doar la cele opt ore de dezbateri personale și vizite protocolare.

Ca toți cei care nu văd bârna din ochiul lor drept, Claudiu Palaz combate pe facebook la adresa primarului Valentin Vrabie, pe care îl acuză că este un circar!

Halal vocabular pentru un vice de județ!
Păi, nu circ se numește și atitudinea domniei sale față de obligațiile pe care și le-a asumat ca vicepreședinte al județului Constanța? Sau domnia sa e pe post de bibelou de porțelan în instituția pe care o reprezintă?

Facem politică, înjurându-l toată ziua pe Vrabie, sau ne ocupăm de problemele cu care se confruntă județul nostru?

Și, dacă tot faci politică sub privirile vigilente ale lui Țuțuianu, măcar vino cu ceva original, nu te mai lăsa manipulat de cei care fac chestia asta în fiecare zi, pentru că au o oftică personală greu de digerat!

Domnul Palaz dispune de toate valențele pentru a ieși primul la înjurat ca să nu mai fie manipulat. De ce să fie întotdeauna un biet like-ist care să reacționeze ca după reflexele lui Pavlov?

Un alt joc de societate promovat de Țuțuianu se numește Fripta. Cu toate că cei care se joacă des cu focul riscă să facă noaptea pipi în pat. Cei slabi de înger, nu domnul președinte, care stă foarte bine cu prostata și nu poate fi confundat cu fata cu chibrituri. Cel mult cu băiatul cu fitile, cum s-a întâmplat recent.

Jocul de societate Fripta are, în general, câte un final neprevăzut. Depinde pe lângă cine umbli cu focul! Dacă te învârți pe lângă nașul Felix Stroe, s-ar putea să bubuie, pentru că și dumnealui umblă tot timpul cu buzunarele pline cu praf de pușcă și carbid. S-a întâmplat că, de data aceasta, domnului președinte Țuțuianu i-a luat foc doar turul pantalonilor. E drept, mai puțin atractiv decât turul Spaniei cu autocarul, de unde nu a implementat nimic...

Mai nou, se joacă Fripta în natură, la dimensiuni reale, ca să nu se mai spună că onor conducerea Consiliului Județean nu cunoaște realitățile din teren.

De pildă, Fripta la Medgidia.
Aici, avem deja de-a face cu profesioniști de talia domnului Țuțuianu, care a ajuns, înainte de intrarea trenului regal în gară, președintele Consiliului Județean!

Chiar și la Fripta, jocurile sunt făcute. Așadar, la Medgidia, C.J.C. ia în administrare un tronson de drum care face legătura între DN 22 C și podul rutier CDMN, angajându-se să îl întrețină corespunzător.

Dacă nici CJC nu este în stare, atunci, întreb, cine?
Mai ales că e vorba de doar 300 de metri de drum! Exact ca în țara piticilor! Și dacă transportai bitum cu lingurița într-un suport în care se pune oul fiert la mic dejun, reparai drumul și basta!
Ar fi putut apela la Gulliver, un vechi deschizător de drumuri în țara piticilor.

Jocul de societate pe care îl jucăm la Medgidia scoate în evidență capacitatea mobilizatoare a Consiliului Județean care a lăsat drumul cu pricina de izbeliște timp de peste CINCI ani de zile!

Dacă punea Claudiu Palaz like peste like, principala lui armă politică, deși nu politică ar trebui să se facă în instituția pe care o reprezintă, și tot s-ar fi circulat mai bine în sectorul respectiv…

Așa, însă, putem spune, ca Băsescu, mentorul lui Palaz, șoferilor din Medgidia: “Aici se află banii dumneavoastră cu care v-ați reparat mașinile! Aici se află nervii dumneavoastră!”

La CJC se află promisiunile celor care nu au fost în stare să reabiliteze un drum de doar 300 de metri în cinci ani de zile! Un drum drept, nici în zig-zag, ca viitoarele autostrăzi din România, nici ocolit, nici în tranzit prin alt județ, nici bâlbâit, nici cu dedicație, precum drumul copilăriei domnului Palaz la Pietreni, nici în sus, nici în jos, nici suspendat.

Apropo, de ce la Pietreni s-a putut și la Medgidia, nu? Domnul Țuțuianu a lansat la Medgidia moda bretelelor de pod. Pe lângă cele colorate, se poartă bretelele de pod care, fiind abandonate, încurcă circulația.

După piciorușele de pod , care au revoluționat casele de modă din port, s-a trecut la bretele…

Primăria Medgidia le-a semnalizat corespunzător ca să nu se producă vreun eveniment nedorit, dar și pentru ca cetățenii orașului să știe că reprezintă moștenirea lăsată de președintele Țuțuianu, marca PSD.

Aici sunt bretelele dumneavoastră!
Aviz celor care, tot înjurându-l pe primarul Vrabie, nu au băgat de seamă că au rămas cu pantalonii în vine!

După cinci ani de bătaie de joc în stradă, că tot vorbim de jocuri de societate, conducerea Consiliului Județean a redeschis sezonul la Fripta…

Ce credeți că intenționează să facă domnul Țuțuianu de Bilbao?
Să repare drumul. Nuuuuuuuu.

Nici vorbă. Dovedindu-ne că știe să joace Fripta magistral, Țuțuianu vrea să se lepede de drumul cu pricina și să-l returneze celor de la UAT Medgidia pe post de șampon, ca să se spele dumnealor pe cap cu el și Consiliul Județean să iasă basma curată!

După cinci ani de frecat menta, ne întoarcem de unde am plecat!

De ce?
Pentru că, după atâta amar de vreme, vigilenta conducere a Consiliului Județean a constatat că niște hârtii nu sunt în regulă!

Cine este circar, domnule Palaz?
În loc să fiți trompeta celor care îi caută noduri în papură lui Vrabie, ca să păreți combativ, mai bine ați reabilita drumul oaselor după modelul celui de la Pietreni!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii