Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
10.378 SEMNĂTURI PENTRU DIZOLVAREA C.L. MEDGIDIA!  CONSILIERII AR TREBUI SĂ-ȘI DEA DEMISIA DE ONOARE.  AR SALVA ORAȘUL DE CHELTUIELILE CU REFERENDUMUL...

10.378 SEMNĂTURI PENTRU DIZOLVAREA C.L. MEDGIDIA! CONSILIERII AR TREBUI SĂ-ȘI DEA DEMISIA DE ONOARE. AR SALVA ORAȘUL DE CHELTUIELILE CU REFERENDUMUL...(2857)

Într-o zi de vineri, 13, cu ghinion pentru superstițioși, cu noroc pentru curajoși, primarul Valentin Vrabie le-a aruncat mănușa consilierilor locali, cu care se află într-un nesfârșit război.

Ca o curiozitate, adversarii săi sunt tot în număr de 13, de la PSD, ALDE și PNL, un fel de struțo-cămilă, dar se poartă în politică.

Apropo de PNL, care s-a înfrățit subit cu PSD Medgidia. După ce s-a răstit la partidul lui Dragnea, declarându-i război total, acum, activiștii liberari cer capul lui Orban!

Domnii consilieri fac politica drobului de sare.
Înainte ca primarul să propună un proiect, ei îl blochează din start cu un drob mare de sare!

Nu-i interesează conținutul, dacă e oportun sau nu, avantaje sau dezavantaje, etc. Pentru domniile lor, un singur lucru e important.

Dacă este al primarului, pac cu drobul de sare!,după care încep să se lamenteze.

O fi bun? O fi drept? De-alde Gică contra!
Ați citit noua lui lozincă?
“Poate să moară toată lumea, noi pe primar vrem să-l desființăm!”

Cu cifra 13 ca stare de spirit, domnii consilieri sunt preocupați de un singur lucru. Să-i plătească primarului polițe însutite!

Orașul? Cetățenii?
Să aștepte până își fac dumnealor mendrele! Nici chiar așa, Lumința, draga mea!

Doamna Luminița a jurat că-i pune pe gard pielea primarului! Asta le-a promis celor din conducerea PSD Constanța, care au transformat Medgidia într-un cobai și poligon de tragere.

Ba experimente cu apa, ba cu drumuri abandonate și uitate de lume. Inclusiv de Consiliul Județean Constanța.

În ritmul ăsta și cu astfel de obiceiuri de nuntă, orașul a “murit” din punct de vedere economic.

S-au pierdut proiecte, finanțări, oportunități aproximativ 17 milioane de euro etc. Instabilitatea din oraș îi pune pe gânduri pe investitori.

Cine riscă să mai investească într-un oraș împărțit în două și măcinat de scandaluri?

De ce?
Doar ca să-și satisfacă cei 13 orgoliile nepotolite în dauna celor care așteaptă și lucruri bune, nu numai ură și dezbinare…

Domnii care sunt interesați doar de jocurile lor politice au reușit marea performanță de a scoate Medgidia din starea de normalitate.

Dată fiind situația creată, primarul a depus la Prefectura Constanța actele necesare organizării unui referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Medgidia.

“Tensiunile au răbufnit după ce cei 13 consilieri au votat cedarea unei bucăți din Medgidia către RAJA”, spune primarul Vrabie.

Scopul acestui demers democratic are un singur obiectiv. Constituirea unei echipe noi cu consilieri interesați de soarta orașului.

Cu oameni care vor să facă ceva util și benefic pentru locuitorii acestui oraș. În definitiv,înainte de orice, ei trebuie să constituie prioritatea priorităților.

Valentin Vrabie și-a pus mandatul în joc și a anunțat că, dacă este necesar pentru liniștea orașului, e gata să demisioneze și să parcurgă din nou traseul alegerilor.

De altfel, a lansat această provocare și celor 13 consilieri, care, fiind prea ocupați cu drobul de sare, nu i-au dat nici un răspuns…

În schimb, la chestionarele despre oportunitatea unui referendum pe tema dată, au răspuns 10.378 de cetățeni, care au semnat pentru dizolvarea Consiliului Local!

Astăzi, Primarul Valentin Vrabie a depus la Instituția Prefectului Județului Constanța solicitarea însoțită de cele 10.378 de semnături necesare demarării REFERENDUMULUI PENTRU DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL MEDGIDIA.

Ar fi normal ca, indiferent de decizia Prefecturii Constanța, grupul celor 13 consilieri să-și prezinte demisia de onoare!

Sunt și situații în care onoarea trebuie să fie deasupra oricăror interese, cum e cazul de față.

Când nu te mai vor cetățenii, chiar și cu câteva voturi împotrivă, e mai bine să te retragi.

Oricum, într-o astfel de situație, în care te impui cu de-a sila, te-ai lins pe bot de voturi la alegerile viitoare.

Operațiunea "R" (Referendum) a debutat, deși, la început, părea a fi o chestiune complicată.

Acum rămîne ca Prefectura Constanța să dea aprobările necesare și să nu caute noduri în papură.

Înțeleg că fostul prefect și-a dat demisia, dacă am reținut eu bine, din motive întemeiate. Prudent și cu mult bun simț. Totul până la semnătură.

Referendumul de la Medgidia, în situația în care se va ține, reprezintă o premieră realizată de un singur om.

Cu atât mai mult, de un independent. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii