Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Plaje închise din cauza algelor toxice. La polonezi, nu la noi

Plaje închise din cauza algelor toxice. La polonezi, nu la noi(897)

Turiștii sunt în pericol din cauza algelor care au invadat plajele. Zeci de plaje de pe coasta poloneză a Mării Baltice au fost închise. Scăldatul a fost interzis din cauza prezenţei, favorizată de caniculă, a unor alge verzi, toxice.

Anunțul a fost făcut public miercuri de serviciile sanitare din Polonia, potrivit AFP.

”Scăldatul este interzis pe opt plaje cu deschidere directă la mare şi pe circa 20 de plaje situate în golful Gdansk (nordul Poloniei) din cauza apariţiei (…) acestor cianobacterii”, a declarat pentru AFP inspectorul sanitar al voievodatului (unitate administrativă) din care face parte Gdansk, Tomasz Augustyniak.

”Aceste alege sunt toxice şi sunt periculoase pentru sănătate”, a adăugat acesta.

Algele au ajuns la mal din cauza curenților . Algele, care degajă un miros urât, apar la suprafaţa apei în fiecare an şi dispar odată cu schimbarea curenţilor, dar în acest an, fenomenul este ”în mod special intens”, din cauza temperaturilor ridicate, a subliniat acesta.

”Niciodată, la marea deschisă, prezenţa ”algelor verzi” nu s-a menţinut pentru o perioadă atât de lungă ca anul acesta, mai mult de o săptămână”.

Televiziunile poloneze au difuzat săptămâna aceasta filmări aeriene care înfăţişează un covor verde deasupra mării. Excesul de substanţe nutritive în apa de mare, precum azotul şi fosfaţii utilizaţi în agricultură, favorizează proliferarea acestor alege, a explicat Tomasz Augustyniak.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte