Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Au mai rămas câteva zile până când trebuie să depuneţi Declaraţia Unică

Au mai rămas câteva zile până când trebuie să depuneţi Declaraţia Unică(980)

Iniţial, termenul era 16 iulie, dar a fost prelungit până la 31 iulie, din cauza numărului foarte mare de contribuabili care au intrat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a depune formularul şi l-au blocat.

In anii următori, data limită va fi 15 martie inclusiv, respectiv în termen de 30 de zile de la începerea activităţii, în cazul contribuabililor care încep activitatea în cursul anului fiscal.

"Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să platească contribuţia de asigurare de sănătate au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia Unică", informează Ministerul de Finanţe.

Există mai multe metode prin care se poate depune Declaraţia Unică: online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro, direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

RADU CRISTIAN ȘI MAIMUȚA
scris de Lucian Cristea
V-am povestit despre alfabetul lui Berceanu, fost ministru al Transporturilor, care se strâmba ca o maimuță la primul său contact cu oa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii