Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Vernisaj inedit al Taberei Internaționale de Pictură LUCIAN GRIGORESCU desfășurată în municipiul Medgidia

Vernisaj inedit al Taberei Internaționale de Pictură LUCIAN GRIGORESCU desfășurată în municipiul Medgidia(801)

Ziua de vineri, 03 august, a marcat în acest an, în municipiul Medgidia, somptuoasa încheiere a celei de-a XV-a ediții a Taberei Internaționale de Pictură ”Lucian Grigorescu”.

Ceremonia de încheiere a activităților plastice s-a desfășurat într-un cadru de tip urban, în zona platoului din Parcul 1 Mai, în prezența oficialităților publice locale, artiștilor plastici și iubitorilor de artă.

Cele peste 30 de lucrări ale apreciaților pictori din Olanda, Italia, Turcia, Cipru de Nord, Bulgaria și România, au impresionat publicul, prin culoare, originalitate și o puternică amprentă autohtonă. Realizând o subtilă trecere de la abstract la concret, vernisajul a devenit o imagine vie a societății contemporane românești.

În acest an, expoziția de pictură a dobândit o notă de distincție și nobilitate grație interpretării la instrumente cu coarde a unui repertoriu muzical variat de către renumita trupă Cvartet Anima.

Momentul culminant l-a reprezentat înmânarea de către primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie de diplome și flori artiștilor participanți.

Finalul evenimentului a fost marcat de surprinzătoarea prestație a tânărului artist Liviu Săndulache care, dovedindu-și măiestria, a pictat portretul celebrului artist medgidianLucian Grigorescu. Ineditul momentului a constat în faptul că rezultatul final nu a putut fi descoperit decât după întoarcerea la 180 de grade a lucrării.

Tabăra Internațională de Pictură ”Lucian Grigorescu”, a îmbogățit și în acest an patrimoniul cultural al municipiului Medgidia cu lucrări distinse și demne de admirația pasionaților de artă de pretutindeni.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Gruparea MAZĂRE la INTERN, MOGA la INTERNE!
scris de Lucian Cristea
Într-o imagine simbol, senatorul Nicolae Moga apare într-o poziție nefirească cu degetul mijlociu de la o mână ridicat ostentativ în(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii