Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
Sfaturi medicale

Sfaturi medicale(453)

50 la sută dintre bolile grave au ca primă cauză o altă boală, una modernă, a secolului: depresia.

Tulburări psihice. Depresia netratată poate provoca atac de panică, delir, automutilare, dependenţă de medicamente şi alcool.

Boli ale aparatului digestiv. Cortizolul în exces provoacă creşterea poftei de mâncare şi, implicit, a greutăţii. Creşterea acidului gastric duce la ulcer, litiază biliară, crize biliare, crize de constipaţie sau diaree.

Boli cardiovasculare. Dezechilibrul psihic şi emoţional influenţează activitatea inimii şi a vaselor de sânge, ceea ce poate duce la o cantitate scăzută de oxigen spre ţesuturi, bătăi tot mai puternice ale inimii, hipertensiune arterială, angină şi chiar infarct.

Boli de piele. 60 la sută din cazurile de psoriazis, vitiligo, urticarie, eczeme, dermatite sau acnee apar în urma unor episoade de stres cronic sau depresie.

Cancer. Incidenţa cancerului la sân, de exemplu, este mult mai mare printre femeile care locuiesc sau lucrează în mediu stresant sau poluat.

Boli ale sistemului reproducător. Echilibrul hormonal este anulat în episoadele de stres, iar organele sexuale au direct de suferit.

Diabetul zaharat. Dacă mama este stresată, fătul este supus din timpul vieţii intrauterine la riscul apariţiei diabetului zaharat.

Alzheimer. După o perioadă lungă de timp în care organismul suferă de stres cronic şi depresie, celulele nervoase pot fi distruse. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

PRINȚESA ȘOMERĂ
scris de Lucian Cristea
Într-o manieră dramatică și într-o viziune progresistă, cazul prințesei Luminița Vlădescu s-a transformat subit din unul disciplin(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • UDMR bastionul păcii e
  • UN INGINER LA POALELE CULTURII - Harry Tavitian și Mircea Dinescu un duet cu explozie întârziată
  • MEDGIDIA - APTĂ SĂ ÎNFRUNTE PANDEMIA!
  • ALERGÂND DUPĂ O STEA! STEAUA LUI CORNEL ANDREȘOIU...
  • Acces rutier îmbunătățit în Campusul Universității „Ovidius” din Constanța