Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CONGRESUL PSD CU DAR

CONGRESUL PSD CU DAR(1441)

Liviu Dragnea a înscris nunta fiului său pe ordinea de zi a PSD.

A fost una dintre cele mai disciplinate nunți din câte am auzit eu vreodată.

De parcă ar presimți că-i fuge pământul de sub picioare, domnul Dragnea s-a grăbit vizibil să-i facă nunta cât timp mai este EL încă în putere. Adică în funcția de lider al PSD.

A urmat exemplul lui Traian Băsescu, primul dintre înalții demnitari care a simțit pe propria sa piele biciul anonimatului.

Cu ajutorul unor posturi de televiziune, și-a ținut o vreme rucsacul de șmecher în spate și le-a creat unor naivi senzația că domnia sa va rămâne veșnic la Putere, mai ales că obișnuia să sară, în fiecare seară, la fosilele din Justiție.

A jucat rolul socrului mic cu dezinvoltura șefului de stat pe viață, cum obișnuia să își spună…

Liviu Dragnea a procedat la fel, jucând cu mânie proletară rolul țarului veșnic. A înțeles ca nimeni altul că, dacă nu se menține în fruntea PSD, nu o să vină nici dracul la nuntă!

Politicianul român este ranchiunos și fricos.
Cei mai mulți dintre ei au venit preventiv la Snagov. Chiar dacă este vizibil că îi este teamă de o sentință care l-ar putea pune jos, și Dragnea și-a jucat magistral rolul închipuirii sale ca țar nemuritor al acestei țări.

În acest context, organizarea nunții a fost una rigidă, după regulile stricte ale Congreselor PSD.

Mă refer strict la punerea în scenă a nunții, trecută prin canoanele unor măsuri de securitate fără precedent!

Într-un fel, de înțeles.
Tatăl socru era amenințat cu moartea de patru indivizi! În situația unor astfel de conflicte, mafioții se răzbună pe...rudele apropiate!
Dacă tot ne jucăm de-a hoții și vardiștii pe balta Belina!

După foiala generală, atmosfera a seamănat leit cu organizarea Congresului PSD din primăvara acestui an.

În primul rând, lista cu invitați la nuntă a coincis cu lista oficială cu participanții la Congresul PSD.

Pupincuriștii lui Liviu.
În total,peste 800 de personaje care dețin funcții importante, parlamentari, șefi de organizații teritoriale ale PSD, prieteni și chiar trădători, dintre cei care se află într-o prelungită pocăință.

Ce pocăință mai mare poate fi pentru un trădător decât să fie biciuit în fața lumii și să mai fie și obligat să dea și darul la nuntă!

Pentru că secretomania în PSD a devenit tot mai ermetică, nu am reușit să aflu dacă Felix Stroe și Horia Țuțuianu s-au numărat printre invitații lui Liviu Dragnea, pentru că aceștia au fost cei mai importanți, fiul domniei sale fiind un anonim.

Prezența sau absența lui Stroe și Țuțuianu la nuntă are o semnificație aparte pentru evenimentele care se vor derula după sentința istorică din viața președintelui PSD.

Chiar dacă liderul PSD Constanța ne-a asigurat că, după puciul nereușit de la Congres a fost iertat, e greu de crezut că Dragnea se mai bazează pe sprijinul “generalului”, al lui Oprișan de la Vrancea, pe care nu l-am văzut printre meseni, a fostului premier de Brăila etc.

Mai degrabă Țuțuianu, chiar dacă ar fi să ne imaginăm că a trimis darul prin curierat, pare a fi în cărți după nunta lui Dragnea junior. Dovadă tupeul cu care și-a înfruntat nașul…

Nunta odraslei lui Liviu Dragnea a avut o semnificație istorică. A prefigurat lista cu oamenii lui Liviu Dragnea, pentru că fiecare invitat în parte a fost reevaluat la sânge. Atenție, până la ultimul paharnic!

În aceste condiții, lista cu invitați, de la șofer până la Tăriceanu, devine un document istoric. Cu sau fără Felix Stroe, dar, în nici un caz, cu amândoi, unul după celălalt, în momentul înmânării darului, ca un gest omenesc de ajutorare a unei familii modeste de tineri.

Noroc cu tăticul Dragnea, care a avut grijă ca nici un intrus să nu tulbure nunta fiului său…

Chiar și cu acest prilej, disciplina de partid a fost sfântă. Ca și embargoul impus tuturor nuntașilor vizibil marcați de conduita obligatorie. Drept dovadă, nici unul nu și-a permis să chiuie cum se practică la toate nunțile românești, mai puțin la cele de partid…

Dovadă că prezența sau absența liderilor constănțeni la această nuntă sobră nu este comentată în nici un fel!

Discutam, zilele trecute, un fapt cât se poate de ciudat și de interesant. Spuneam că Horia Constantinescu, comisarul OPC, este un om al întâmplării.

Iată că, deși am fost înjurat la scenă deschisă de susținătorii săi, am avut totuși dreptate, pentru că flerul și intuiția nu mă înșeală niciodată…

Așa se face că pe facebook a fost prezentat un filmuleț cu domnul Horia, de la Protecția Consumatorului, într-un “dialog” gestic, oarecum nervos, cu contestatarii lui Dragnea prezenți pe aleile din preajma Palatului Snagov, locul unde se desfășura nunta!

Desigur, trecea din întâmplare!
Tot din întâmplare, s-a contrat cu protestatarii, fluturând o coală albă de hârtie, pesemne ca sol al păcii…

S-a întâmplat să se numere printre invitații la nunta fiului lui Dragnea sau a venit doar să-și vadă prietenii din trupele civile care asigurau paza în locul jandarmilor, ca să nu se mai spună că aceștia reprezintă armata lui Dragnea!

Poate că întâmplător aceeași care i-au asigurat paza lui Liviu Dragnea după o ședință de judecată!

Oricum, întâmplător sau nu, Horia Constantinescu apare mult mai des decât Felix Stroe în compania sau în preajma lui Liviu Dragnea! E tot timpul în preajma lui!

Și încă un amănunt.
Întâmplător, lui Cattani îi plac umbrelele mari de la Costinești! Unii spun că este adevărat, alții susțin că e o vrăjeală a mării!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii