Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LIBERALII VÂND BLANA URSULUI DIN PĂDURE...

LIBERALII VÂND BLANA URSULUI DIN PĂDURE...(2081)

Mărturisesc sincer că sunt dezamăgit de reacția pe care au avut-o câțiva domni din PNL după apariția editorialului meu, în care îmi exprimam mirarea că Mohammad Murad, cunoscut patron de hoteluri și restaurante, este prezumtivul candidat al liberalilor la alegerile locale din Constanța.

Înțeleg furia deschisă a unora dintre ei, dar nu mă așteptam să fie la fel de primitivi ca pesedeii și să treacă direct la amenințări!

Atât la adresa autorului, cât și a personajului principal din editorialul meu, Septimiu Bourceanu.

Întrebam, în materialul respectiv, unde sunt specialiștii PNL Constanța, unde sunt oamenii foarte bine pregătiți ai partidului, premianții lăsați, drept moștenire, de celebrul cuplu politic, George Dragomir plus Puiu Hașotti.

Spuneam, și repet și acum, că nu am epuizat rezerva locală de cadre, încât, domnul Mohammad Murad să fie ultima noastră soluție salvatoare la cârma Primăriei Constanța!!!

În acest context, mi-am permis să dau un exemplu concret de liberal cu o carte de vizită impecabilă. Un român adevărat, pentru că la Primărie, în stadiul în care se află orașul Constanța în prezent, jale mare!, e nevoie de un patriot.

Doar un patriot adevărat se va lega la cap cu greaua moștenire lăsată de Decebal Făgădău!

Din punct de vedere politic, avem nevoie de un liberal autentic, mă rog, sau de exponentul altui partid, dar, în nici un caz, PSD!

Categoric, fără PSD!
Din cauza pesedismului otrăvit, constănțenii s-au umplut de bube pe tot corpul…

Fără PSD!
Prin nici o altă fibră, nici măcar prin trecut, pentru că trecutul presupune contaminare ideologică.

Ori, se știe, domnul Mohammad Murad a inhalat aerul viciat din PSD… Până când s-a stricat joaca dulce și consistentă cu Radu Mazăre.

Indiferent de tratamentul aplicat, nu te lepezi prea repede de aerul viciat din PSD.

M-am gândit, în seara când am scris materialul care i-a enervat pe liberali, cine ar putea să-l învingă pe bune la alegeri pe investitorul arab, pe pedagogul de școală nouă, care ne ia la refec tot timpul.

Ba că suntem certăreți, ca nație, ba că suntem nefericiți, ba că nu avem habar de una, de alta…

Eu unul, care, ca ziarist, nu am reușit, timp de doi ani de zile, să ajung în biroul domniei sale, am receptat totul ca pe un dispreț față de mine ca român!

În contextul mai multor reproșuri,până la urmă, dacă o să ajungă primar la Constanța, o să ne amendeze că nu administrăm bine orașul! Noi, nu el!

Cum spuneam, editorialul meu, plin de păcate, i-a enervat pe unii domni din actuala, dar, mai ales, trecuta, conducere a PNL Constanța, dacă nu cumva au dat pe afară și câțiva din Capitală!

Dumnealor au declanșat un soi de “stare de urgență”, ceva în genul “Codului roșu”, cu scopul de a afla cine a comandat și cât a plătit pentru apariția acestui material!

Eu am mai spus-o și o repet, în materie de tupeu, PNL i-a întrecut de multă vreme pe pesediști!

Am mai fost întrebat cum și de ce am ajuns la Septimiu Bourceanu, managerul CORPORE SANO din Techirghiol!

De când un funcționar al OPC mi-a cerut, pe un ton ultimativ, să scot din ziar, la ora 22, un pamflet, pe motiv că se simțea dumnealui cu musca pe căciulă, nu mă mai miră nimic!

De ce Bourceanu?
Bănuiesc că asta era întrebarea.

Simplu.
Domnia sa este recunoscut ca fiind un manager de clasă mondială. Îl recomandă rezultatele obținute în ultimii ani. Îl mai recomandă recunoștința bolnavilor pentru condițiile excepționale de tratament. La care se adaugă, desigur, priceperea medicilor care au făcut, cu bani puțini, minuni la Techirghiol.


În curând, s-ar putea să asistăm, la Techirghiol, la o altă minune care ar putea revoluționa tratamentele specifice.
Totul e să vrea și Dumnezeu...

Este un român și un liberal autentic, pe care, din păcate, până acum, PNL nu l-a scos în față.

Am făcut-o eu într-un soi de joc politic.
Trebuia să cer voie conducerii palide a PNL Constanța?

Mă bucur foarte mult că domnul Septimiu Bourceanu le provoacă dureri de cap unor colegi de-ai săi din partid.

Înseamnă că are valoare.
Înseamnă că se poate declanșa o competiție veritabilă în partid pentru postul de primar.

Ca să eliminăm orice dubiu, cum am peocedat și în discuția purtată cu un important personaj din PNL Constanța, care m-a contactat zilele trecute, domnul Septimiu Bourceanu nu are nici o vină că a picat pe un asememenea subiect, când toți liberalii îi cântă în strună lui Mohammad...

După cum am mai precizat, a fost, de la un capăt la celălalt, demersul meu publicistic. Și am demonstrat ceea ce am intenționat să demonstrez.

România, inclusiv prin PNL, singura supapă numită SPERANȚĂ, are încă oameni capabili să gestioneze un oraș precum Constanța.

Deocamdată, nu avem nevoie de “importuri”, că doar nu suntem o țară de handicapați!

Așa că, acestea fiind datele problemei, recomand conducerii PNL să nu își mai piardă vremea cu alte investigații.

Cineva l-a întrebat pe domnul manager de la Techirghiol dacă nu se teme totuși de...repercusiuni!

Ce fel de repercusiuni ?
Din partea partidului?
A susținătorilor lui Mohammad?

Cei care intenționează să procedeze cu repercusiuni, le spun de pe acum că dau dovadă de infantilism politic. Chiar mai mult decât atât.

Cum, însă, în PNL, pe vremea lui Hașotti, erai radiat din partid dacă mișcai în front, nu este exclus ca vechile obiceiuri să fie reactivate…

Credeam că liberalii sunt mai relaxați, dar m-am înșelat amarnic. Ca și PSD, partidul domnului Orban este bântuit de fantomele trecutului și de frica de trădători.

Sunt unii conducători de fațadă.
În realitate, partidul este condus din umbră de vechii sforari, unii cu bani mulți la teșcherea.

Știți care este concluzia?
Că practic nimic nu s-a schimbat!
Că liberalii sunt guvernați de aceleași vechi metehne, practici și metode pesediste, de aceleași personaje sinistre.

Că Maria e tot Maria. A schimbat doar pălăria!

Liberalii îi critică la grămadă pe pesediști, dar nimeni nu îndrăznește să se ia de Felix Stroe! Pentru ei, este o nucă mult prea tare...

În loc să treacă la lupta corp la corp cu PSD, dumnealor agită și mai mult apele tulburi în care se scaldă de o bună bucată de vreme, în loc să profite de degringolada în care se clatină PSD!

Până acum, din comoditate sau frăție pe ascuns, liberalii nu au valorificat oportunitățile generate de greșelile comise de pesediști.

Dumnealor au preocupări mult mai importante.
Se plimbă cu ursul prin oraș.

Cu câțiva ani în urmă, tot într-o campanie electorală, se plimbau cu elefantul.
Ehei, cu elefantul!

Între timp, elefantul a călcat candidatul!
Acum, liberalii încearcă, parafrazând un vechi proverb, să vândă blana ursului din pădure!
 

Comentarii

Cump?n? Constantin
01-09-2018
Din 1990 am votat numai cu liberalii si, de fiecare data, am fost profund dezamagit de prestatia acestora. In ultimul timp ii detest patologic si sunt extrem de revoltat din cauza acestei gasti de ticalosi ... cu nimic mai prejos decat banda pesedista.
Lucian Cristea, sugestia mea (sfaturi nu iti dau) este sa te debarasezi de acesti ticalosi, pentru ca, ramanand cu ei, te vei afla in barca PSD, a partidului care a devalizat Tara si a tradat Neamul romanesc. Stiu, vei spune ca, chiar si asa, merita sprijiniti macar pentru a scapa de ciuma rosie. Nu (se) merita! Si ei sunt o ciuma, ciuma galbena! Iti pot prezenta mii de exemple sustinatoare ale convingerilor mele, dar la proxima ocazie. NU uita! PNL + PSD = USL. Cacarau a compromis acest partid pretins istoric, dar extrem de putini liberali s-au opus, deci au fost complici si s-au complacut cu de-alde Ion Iliescu, Adrian Nastase, Victor Ponta, Vanghelie si alti hrebenciuci ticalosi. Las discutia deschisa...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii