Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
POVESTE CU PENALITĂȚI. FĂGĂDĂU, VAI DE FUNDUL TĂU!

POVESTE CU PENALITĂȚI. FĂGĂDĂU, VAI DE FUNDUL TĂU!(2901)

Sunt foarte multe simboluri care îl leagă pe domnul Făgădău de ape. Dar, în primul rând, de apa chioară de ploaie. Aceasta este măsura simbolică a realizărilor sale ca primar al orașului Constanța.

Dacă se va realiza vreodată un film cu titlul pus de meteorologi, “Cântând a pagubă în ploaie”, îl voi propune pe Decebal în rolul principal.

Față de jocul său de picioare, Fred Astaire este un simplu dansator fără atestat!

La RAJA, cu prilejul tăierii unor panglici, semn că economia noastră nu duduie, ci mustește de apă, am rămas împietrit de uimire.

Cuvântarea primarului Decebal Făgădău a umplut de optimism clasa muncitoare și încă pe atât, chiar dacă, în opinia mea, domnia sa nu avea nici o legătură cu subiectul.

De altfel, pluta cu care venise era trasă șmecherește în parcarea rezervată VIP-urilor, având beculețele de avarie aprinse.

Grandioasa expunere a domnului primar a fost ca un balsam pentru fetele care au așteptat în picioare ore în șir sosirea doamnei prim ministru, mult mai apropiată de ele ca pregătire generală.

Îmalt și cu gâtul strâmb, Decebal părea a fi un cocostârc rătăcit printre pinguinii îmbrăcați în frac și cu papion la gât. Parcă îl împinsese cineva în față și, văzându-se singur, la un pas de premier, doamna noastră de fier, a început să vorbească exact ca un patefon stricat, dar cu un patriotism săltat din cauza decibelilor.

Am spus că primarul nu avea nici o legătură cu subiectul, pentru că de regulă, cu ocazia unor festivități, chestii și socoteli, vorbea Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, cândva, maestrul de ceremonii al PSD, finul lui…
Dar ce contează, Țuțuianu nu mai boxează!

Se vede de la o poștă că nu este dreptate nici în PSD! Păi, unii fac, o fac de oaie cu Dragnea, ratând puciul pregătit cu atâta migală în Balta Brăilei, și alții trag!

Trag ponoasele.
Țuțuianu a ajuns “oaia neagră” a partidului pe considerentul că a mușcat mâna care l-a mângâiat pe creștet și l-a așezat într-un pom mult prea înalt…

Și acum nu se poate da singur jos!
A rămas atârnat de o cracă și scâncește îndurare, dar nașul consideră că îndurare nu se potrivește cu trădare.

Mă rog, de-ale apei!
Deși, peste tot interesul poartă fesul.

Avem exemplul elocvent al primarului Făgădău.
După ce o lungă perioadă de timp s-a dat la fund, scuzați expresia, sau mai bine zis a fost dat la fund, iată, că, surprinzător face din nou pluta prin partid!

I-a întins, după puciul PSD din primăvară, o mână de ajutor lui Felix Stroe, susținând clasica scuză alcoolică “Dragnea, să ne ierți, pesediștii din Constanța au fost beți!”

La mitingul de susținere a lui Liviu Dragnea, de la Constanța, au participat și persoane care nu au pus în viața lor un strop de alcool în gură!

Cel puțin o perioadă, Decebal Făgădău mai poate râvni la visul său: funcția de președinte al organizației județene PSD Constanța!

Știți că era pe vremuri la fotograf o vorbă: “Zâmbiți, vă rog!” Cel care se poza se hăhăia ca Băsescu, după care intervenea ofuscat fotograful: “Ei, nici chiar așa!”

Ha-ha-ha.
Dacă unii politicieni nu ar fi și distractivi, ne-am plictisi de moarte în politică!

Cred că am exagerat arunci când am spus că primarul nu avea nici o legătură cu subiectul. APA.

Am greșit fundamental.
De-a lungul și de-a latul mandatului său, Decebal Făgădău a adus numeroase îmbunătățiri în domeniul bătutului apei în piuă cu două mâini, un concept fără de care politica ar fi vax albina.

Bat și alții apa în piuă, dar parcă nimeni nu are farmecul destins al domnului primar. Din punctul acesta de vedere, cuvântarea domniei sale a fost una de-a dreptul magistrală!

Din tablă galvanizată dacă ești construit, și tot plângi! La îndemnul domniei sale, bem liniștiștiți apă din producția proprie, cu încrederea fermă că e potabilă și bună. Dacă bea din ea și primarul!

Plîngem, ca în povestea căprioarei, și bem apă, plângem și bem apă, până ne balonăm! Ca să ne convingă de cele cuprinse în pledoaria sa, Făgădău ne-a asigurat că întreaga sa familie bea apă de la robinet și ne îndeamnă și pe noi să procedăm la fel.

Se vede că este consiliat de moderatorul de la Dobrogea TV, care l-a întrebat pe Bărbuliceanu, angajat al RAJA, ce apă consumă! Și omul, fiind la televizor, ce putea să-i răspundă? Borsec?

Pentru domnul Făgădău, vin vremuri grele.
Și o spun cu tristețe, nu cu răutate.

Se pare că verdictul în dosarul penalităților, care vizează un mai vechi litigiu existent între Primăria Constanța și o companie de salubritate, nu e de natură să-l bucure…

În primul rând, datorită scorului la penalități, care nu mai încape pe tabela de marcaj a Primăriei.

Oricum, când se pune în mișcare un executor de talia domnului Deacu, nu e de bine…

Făgădău, vai de fundul tău!
Cei care râvnesc tot timpul la putere nu iau în calcul că există și un sfârșit!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii