Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
NOUL PREFECT STĂ CU FUNDUL PE DOSARUL MEDGIDIA

NOUL PREFECT STĂ CU FUNDUL PE DOSARUL MEDGIDIA(2621)

Chiar dacă a părăsit PSD în mare grabă, bine camuflat, ca un parașutist, în spatele lui Victor Ponta, care părea că ține de șase la frontieră, Mircea Dobre nu a uitat prima sa mare iubire în politică.
Cel puțin, din manifestări.

Desigur, fosta iubire se numește PSD, de care îl leagă vechi amintiri. Nu poți uita chiar așa de ușor formațiunea politică, în ansamblul ei, care ți-a dat șansa de a ajunge ministrul Turismului…
Ca să nu mai vorbim de progresia sănătoasă a afacerilor familiei.

Mircea Dobre a trecut, după cum se știe, la PRO ROMÂNIA, un fel de PSD mai mic, și, ca toate lucrurile mici, mai gingaș.

Mircea Dobre, omul care l-a scos din minți pe Felix Stroe, părăsind PSD după principiul “Spală putina”, nu s-a depărtat prea mult de doctrina care l-a ținut în picioare.

Dar cu Felix ce a avut?
Până la el, nimeni nu a avut curajul să-l înfrunte într-un asemenea hal fără de hal! Într-un moment în care era reevaluată poziția trădătorului în partid, la nivel județean și național.

Dobre a evadat din PSD exact atunci când “Generalul” îi dădea asigurări lui Dragnea că trădătorii au fost identificați și urmează să fie purificați.

Până la urmă, toată tevatura aia din preajma Congresului PSD, cu trădarea lui Dragnea, nu a fost decât un bal mascat pus în scenă de liderul național al PSD! Pe post de figuranți, domnii din conducerea PSD Constanța, care au pozat excelent în victime.

În realitate, Dragnea a preluat sub aripa sa Constanța, chipurile, în calitate de protector sau de ideolog! Pesemne că, la concurență cu alți afluenți ai Dunării, vrea ca și balta Belina să se verse în Marea Neagră!

Deși, inițial, am crezut că e vorba de o simplă pagubă în ciuperci, până la urmă, plecarea lui Mircea Dobre s-a dovedit a fi o palmă grea peste obrazul domnului Stroe! Dumnealui este învățat să dea, nu să ia palme!

Și Dobre a plecat.
L-a asigurat din mers Victor Ponta, noul său șef de partid, care a promis că domnia sa va pune, împreună cu ceilalți activiști, bazele unui nou PSD…

După optimismul pe care îl afișează, Mircea Dobre pare că se hrănește cu vorbele lui Ponta, cunoscut pentru discursurile sale zgomotoase și atât.

Ca o paranteză fie spus, Victor Ponta s-a ascuns!
De când a preluat conducerea formațiunii politice PRO ROMÂNIA, domnia sa e ca și absent din viața politică!

Nu și Mircea Dobre, o prelungire a chipului lui Decebal. Precizez, Decebal Făgădău, nimeni altul decât primarul orașului Constanța, căruia se pare că i-a revenit glasul.

Dar și grijile pricinuite de metabolismul lui Valentin Vrabie, primarul de la Medgidia. Aici, a poposit, în primăvara acestui an, o delegație din partea PRO ROMÂNIA, care le-a promis medgidienilor ajutor consistent pentru realizarea unor importante obiective.

Eu nu cred în înțelegerile făcute la botul calului, când acestuia îi este sete, dar nu e treaba mea…

Urma să aibe loc negocieri în această privință, dar promisiunile au rămas doar promisiuni…

Declarațiile liderilor acestui partid, cu excepția lui Victor Ponta, care nu a fost prezent la Medgidia, s-au devalorizat. Deși au fost garantate cu obrazul domnului Banias, care nu are nici o vină!

O cacealma.
Ca și propunerea ce i s-a făcut lui Vrabie. Și anume, ca în contul ajutorului promis domnul primar să se înscrie în PRO ROMÂNIA…

După cum s-au derulat evenimentele până acum, se pare că avem de-a face cu o nouă farsă. De fapt, cu o capcană întinsă lui Valentin Vrabie, după una asemănătoare întinsă de ALDE.

Conducerea ALDE de la vremea respectivă a dat dovadă de lipsă de fair-play printr-un tip influent din umbră. Același care a pus la cale și mazilirea fraților Banias.

Joaca, din păcate, continuă.
După cum am mai consemnat, subiectul privind un posibil mariaj politic între Vrabie și PRO ROMÂNIA a fost pus din nou pe tapet.

Deși Vrabie a negat tot timpul această chestiune, solicitând să fie prezentată public adeziunea sa, spectacolele de farse la comandă continuă!

Important este ca opinia publică să fie alimentată cu informații false care să acrediteze ideea că primarul se joacă de-a politica în loc să se ocupe de problemele orașului.

De ce e atât de preocupat Mircea Dobre de "cazierul” politic al domnului Vrabie, în condițiile în care Victor Ponta a declarat că nu este interesat de persoana acestuia?

Ar putea fi, pe acest subiect alert, o legătură între agitația lui Mircea Dobre și pasivitatea mascată a lui Decebal Făgădău? Întreb.

Mă pune însă pe gânduri înverșunarea lipsită de logică a șefei PSD Medgidia, Luminița Vlădescu, din pricina căreia conflictul local dintre C.L. și Primărie s-a mutat în instanță. Doamna vice vrea să-și recupereze salariul blocat de primar. În rest, le-a rezolvat pe toate, inclusiv problemele cetățenilor…

Starea de provizorat se prelungește la infinit, după principiul boală lungă moarte sigură. Aici e și "meritul" Prefecturii Constanța, care pare să facă jocul PSD în ce privește tentativa acestuia de a bloca referendumul de la Medgidia.

O altă coincidență.
Revenirea lui Decebal Făgădău în postura de “mâna dreaptă” a lui Felix Stroe, aflat într-un conflict deschis, pe tema apei, cu primarul Vrabie.

De teama aranjamentelor pesediste, cei care au semnat pentru dizolvarea C.L. Medgidia s-au temut de fostul prefect. Au răsuflat ușurați când a fost numit noul prefect, dar tot nu au scăpat de ceea ce le-a fost frică!

Se pare că noul prefect de la Constanța stă cu fundul pe dosarul referendumului de la Medgidia și face pe apoliticul!

În tot acest timp, medgidienii se confruntă cu tot felul de probleme. Dacă îi întrebi cum îl cheamă pe prefect, dau nevinovați din umeri. Ce vină au ei că nu fac politică?
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!