Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
INVITAȚIE

INVITAȚIE(589)

În data de 13 septembrie se împlinesc 170 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, când 166 de pompieri sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au luptat cu îndârjire și curaj împotriva celor 5.000 de soldați ai oștirii otomane veniți pe pământ românesc să suprime idealul Revoluției de la 1848.

Această zi de sacrificiu și de glorie a rămas întipărită în istoria neamului și în sufletele pompierilor militari, data de 13 septembrie fiind declarată „Ziua Pompierilor din România”.  În această zi se comemorează toți eroii pompieri căzuți la datorie și se celebrează curajul și devotamentul reprezentanților acestei arme nobile.

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Medgidia, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea Detașamentul de Pompieri Medgidia, organizează un punct de informare preventivă însoțit de prezentarea a două autospeciale pentru intervenții în caz de incendii.

Activitățile se vor desfăşura joi, 13 septembrie 2018, ora 11.00, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

HOTELUL DELTA: UN BRAND ÎN MATERIE DE OSPITALITATE! NU NUMAI PENTRU PRINȚUL DE MONACO, CI PENTRU TOȚI TURIȘTII...
scris de Lucian Cristea
În 1992, într-o noapte friguroasă de februarie, cu multă gheață pe jos, am trecut pragul Hotelului DELTA din Tulcea. Eram însoțit(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii