Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PATRU CONSILIERI LOCALI AU READUS MEDGIDIA ÎN EVUL MEDIU!

PATRU CONSILIERI LOCALI AU READUS MEDGIDIA ÎN EVUL MEDIU!(3126)

După ședința de luni a Consiliului Local Medgidia, pe tema bugetului, m-am întrebat ce fel de om poate fi acela care se opune cu vehemență acordării unui ajutor, mai bine zis sprijin financiar unor copii, elevi, școlari, premianți, tineri care își întemeiază un cămin.

Am creionat în miile de pamflete pe care le-am scris la viața mea numeroase figuri izvorâte din satiră și umor, dar, de data asta, nu am mai fost la fel de inspirat ca altădată.

Mi-am dat seama, într-un târziu, că cel care refuză să-i ajute pe tineri nu poate fi un personaj vesel. Mi-l imaginez cu dinții încleștați în sus, tunând și fulgerând...

Dacă ar fi o chestiune particulară, mă rog, nu aș face atâta tevatură. Dar e vorba de un consilier local și trebuie știut dacă gestul său incalificabil, votul împotrivă, este o meteahnă a sa sau a partidului din care face parte.

Oricum, indiferent de unde vine, votul negativ pentru finanțarea unor elevi este o rușine!

Trăim într-o țară care nu oferă aproape nimic tinerilor săi.

O țară cu multe conace și bălți proprietate personală.

Până să se opună domnul Butnaru propunerilor care îi provoacă rău de mare, Traian Băsescu ne-a sfătuit, dacă nu ne convine, să plecăm din țară!

De aceea, tinerii ne părăsesc și pleacă în străinătate.
Și din cauza unor politicieni marca Butnaru!

Acolo își recapătă demnitatea, ceea ce aici le lipsește... Pentru că sunt tratați ca niște milogi de către diverși politicieni!

În cazul de față, raționamentul este simplu. Primarul Vrabie a propus și Marian Butnaru s-a opus! Domnul Butnaru, bun executant! Om de sacrificiu pentru partid.

De ce să bucure niște tineri?
Mai bine îi dă una în cap primarului.

Butnaru, bucuria copiilor!

Aiurea.
Întrebați-i pe sportivi.
Fac performanță cu burta goală!

Patru consilieri au votat împotriva modernizării spitalului!

Cică ar fi cazul ca medgidienii să se întoarcă la leacurile băbești!

Zicea Moinescu că a scos Medgidia din Evul Mediu. Prin voturile lor, din punct de vedere moral, cei patru consilieri au readus Medgidia în Evul Mediu!

Peste 10.300 de cetățeni au semnat pentru organizarea unui referendum la Medgidia.

Și ce dacă au votat? Îi bagă cineva în seamă?
Ba, dimpotrivă, sunt înjurați și catalogați în tot felul!

Știți ce au cerut dumnealor, oamenii muncii, cum sunt catalogați în batjocură de către susținătorii PSD din teritoriu?

În mod democratic, au cerut dizolvarea Consiliului Local!

De ce?
Ca să se pună capăt “dictaturii” personale a unora dintre consilieri.

Ca să se pună capăt intrigilor de tot felul, lansate de acești domni consilieri, pentru a bloca cu orice preț activitatea primarului și a orașului.

Pentru a se pune capăt influenței nocive a PSD din teritoriu, care acționează în numele unor priorități stabilite de mahării de la Constanța, direct interesați de soarta unor obiective din Medgidia.

Adversarii referendumului, cu Luminița Vlădescu, șefa PSD local în frunte, au făcut și fac în continuare tot ceea ce le stă în putință pentru a-l compromite pe primar.

E un amestec de ură prostească și înverșunare politică fără sens. Efectele acestui veritabil război alimentat de consilierii PSD și PNL sunt suportate de întregul oraș.

Acum, la cald, oarecum suportabile.
Mă îngrozesc ce o să fie după bilanțul final!

Criza care a cuprins Medgidia este opera celor care au transformat Consiliul Local într-o fortăreață a răului cu însemnele PSD.

La început, cei care domină prin vot C.L. și-au motivat inițiativele războinice, spunând că au ce au de împărțit cu primarul Vrabie…

Chiar și așa, să spunem că era vorba de o luptă politică, nu trebuia ca domniile lor să pună în genunchi un oraș întreg!

Și mai trist, chiar periculos, este faptul că factorii de răspundere de la nivel județean nu dau doi bani pe situația conflictuală de la Medgidia!

Pentru Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, mai aproape de domnia sa este Bilbao.

Pentru noul prefect, o carieră îndelungată în funcție.

Pentru Claudiu Palaz…
Pardon, dar mai există Claudiu Palaz? Fizic, da, dar politic, cu siguranță, nu.
Unii dispar, alții apar…

Pe fondul zgomotos al conflictelor dure din Consiliul Local, au apărut noi figuri istorice, noi combatanți pe frontul bunăstării.
Ceea ce e OK, dacă e și pentru populație.

Una din figurile luminoase este cea a consilierului Marian Butnaru, care ar vota oricum, chiar și cu picioarele, doar, doar o reuși într-o zi să-l îngroape pe primar!

Ca și alți consilieri aliați din grupa pesedistă, Marian Butnaru este beneficiarul direct al manierei tolerante în care Prefectura Constanța tratează referendumul.

Dacâ, până acum, consilierii anti Vrabie, erau cât de cât mai rezervați, luni, și-au dat frâu resentimentelor față de primar!

Înțeleg ura unora dintre dvs., dar cu orașul ce aveți!

Pun această întrebare domnilor consilieri, care, din punct de vedere moral, după cum au votat, au readus Medgidia în Evul Mediu!


Stelian Caprinciu, Petre Epure, Marian Butnaru și Ion Narcis Ion.

Domniilor lor trebuie să le mulțumească elevii, studenții, premianții, batrânii, neajutorații, medicii și sportivii.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii