Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PSD MEDGIDIA: SCHIMBAREA LA FAȚĂ. BUTNARU: NESCHIMBAT. ACEEAȘI FAȚĂ...

PSD MEDGIDIA: SCHIMBAREA LA FAȚĂ. BUTNARU: NESCHIMBAT. ACEEAȘI FAȚĂ...(10113)

Disputa pentru aprobarea rectificării bugetului din cadrul ședinței Consiliului Local Medgidia a fost de-a dreptul dramatică până în ultima clipă.

După o prelungită bălăcăreală, echivalentă cu tăiatul frunzei la câini, protagoniștii acestui episod și-au revizuit, fiecare în parte, atitudinea, și-au temperat orgoliile și au intrat mai înțelepți la ședință.
Fapt îmbucurător, dacă ținem cont de schimbarea la față a PSD.

Un singur om a rămas fidel politicii sale de obstrucționare a inițiativelor venite dinspre primar, chiar dacă acestea fac mai ușoară și mai protejată viața locuitorilor din Medgidia!

Consilierul Marian Butnaru a rămas singur ancorat în lumea lui, ca om de afaceri, insensibil și răzbunător față de problemele cu care se confruntă medgidienii. A trecut și de această dată cu un flit pe linie, a depus câteva amendamente, se pare și o abținere…Mă rog, nimic concret față de cei care vor să termine spitalul, să ajute tinerii, sportivii de performanță, etc. Domnul Butnaru rămâne fidel politicii sale personale și ne demonstrează că nu își dă votul ca să mai îndulcească viața medgidienilor.

Din nefericire pentru domnia sa, PSD a făcut o mișcare spectaculoasă și a demonstrat că, atunci când vrea, poate!

În timp ce Butnaru coboară jalnic, ca imagine, Luminița Vlădescu urcă! Butnaru rămâne neschimbat. Aceeași față.

 

Nu m-am întors niciodată din drum. Nu am abandonat niciodată ceea ce mi-am propus să fac. Nu mi-am părăsit niciodată camarazii care s-au aflat alături de mine…”

Aceste cuvinte aparțin lui Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, și ele au fost spuse ziarului nostru, într-un moment greu al bătăliei pentru buget.

Desigur, bugetul pentru Medgidia, care a aprins flacăra unor dispute crâncene cu tabăra lui Marian Butnaru.

Aflu cu surprindere că nu Luminița Vlădescu este cea care îl tachinează și îl boicotează tot timpul pe primar. “Omul negru” cu adevărat este Marian Butnaru, un influent afacerist

Iată că, luni seara, s-a ajuns, în fine, în chestiunea bugetului, la un consens.

Cu o excepție, Butnaru!
Omul care confundă orașul cu un breloc și de care unii se tem foarte mult! Bugetul a fost aprobat, după ce, cu câteva zile în urmă, patru consilieri făcuseră praf propunerile primarului.

Iată că luni, după furtună, s-a produs minunea! Bugetul a fost aprobat în formula propusă de primar!

De necrezut, dar adevărat.
Este de apreciat, în primul rând, tenacitatea acestui om, care, în ciuda faptului că a fost înjurat în permanență, catalogat în fel și chip de adversarii săi, nu a abandonat lupta, cum poate ar fi procedat mulți în situația sa!

Aprobarea bugetului reprezintă un moment unic, chiar istoric, pentru Medgidia. Am asistat pentru prima oară la o ședință liniștită și înțeleaptă a Consiliului Local. Consilierii s-au comportat peste așteptări, demonstrând că, atunci când există maturitate politică și voință, se pot face lucruri multe și benefice pentru Medgidia.

Da, luni, Consiliul Local a lucrat pentru oraș, cum ar fi trebuit să se întâmple de multă vreme încoace…

Fapt de-a dreptul senzațional în istoria sa recentă, PSD și-a schimbat înfățișarea și atitudinea și a pus umărul la trecerea bugetului în formula propusă, după cum am mai consemnat, de primarul Vrabie.

La capătul acestei zile fericite, personal, am un singur regret. E păcat că s-a pierdut atâta amar de vreme în bătălii sterile de genul “Ba pe-a mamei dumneavoastră!”

Nu pot să nu apreciez ceea ce este de apreciat.
Și anume faptul că LuminițaVlădescu a înțeles că, înainte de a fi lider al PSD, este doamna viceprimar a orașului Medgidia.

Ca simplu cetățean, când ai în față un viceprimar, mai ales o doamnă, ești tentat să vorbești de administrarea orașului și nu de politică. De data aceasta, Medgidia a avut și viceprimar la timonă și chestiunea asta a contat enorm.

Poate că e timpul să fie reintegrată cu sarcini concrete în schema Primăriei. Poate că este timpul ca și domnia sa să își revizuiască, exact ca o doamnă, comportamentul față de primar...

Nu îmi imaginez că de acum încolo va fi între părți o frăție de sânge, dar, în momentele cheie, să triumfe rațiunea.

Primarul Vrabie a demonstrat ceea ce era de demonstrat. Și anume că este un om pe care se poate conta pentru binele orașului.

Consensul de luni se datorează și contribuției modeste a ziarului TIMPUL, care a militat pentru acest deziderat și a făcut apel la conștiința și înțelepciunea consilierilor locali din ambele tabere în chestiunile generate de disputele pentru buget.

Un lucru este cert.

Medgidia merge mai departe!
Și, în această cadență, viitorul sună bine...
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Sunt un candidat asumat”
scris de Mircea Lungu
Dețin, de ceva timp, o olografă proslanie de recomandare a distinsului candidat, un candidat asumat, cum se recomandă pe ici-colo, victi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii