Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
MAMAIA: Târgul Național de Produse Tradiționale (21-23 septembrie)

MAMAIA: Târgul Național de Produse Tradiționale (21-23 septembrie)(1582)

Târgul Național de Produse Tradiționale, ediția a II-a, Constanța, ce se va desfășura între 21-23 septembrie, 2018 în incinta parcului Aqua Magic, Mamaia invită pofticioșii și iubitorii de tradiție să fie activi în sezonul bunătăților tradiționale românești preparate de gospodine din legume și fructe proaspete specifice perioadei cărora li se alătura lactatele, brânzeturile și preparatele din carne, multe dintre ele atestate tradițional.
               

Cine este în căutare de materie primă de bună calitate pentru zacuscă, salată de vinete, gem, dulceață, sau dorește să achiziționeze bunătățile deja preparate după rețete tradiționale, autentice au ocazia să găsească toate acestea la Târgul Național de Produse Tradiționale de la Constanța.
                 

La târg vor fi prezenți producători din toata țara, cu povesti frumoase și produse sanatoase, atestate tradițional. Producătorii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiţionale vor veni cu produse tradiționale specifice fiecărei regiuni a țării, cum este cașcavalul de Săvinești, de la Botoșani, iar producătorii locali, țăranii dobrogeni vor participa cu fructe și legume de sezon, lactate și brânzeturi de vacă și capră, produse etnice, ghiudem sau piperchi țârgâsiti. Deasemenea vor fi prezente miere şi produse apicole, dulceţuri, gemuri, siropuri, diferite sortimente de zacuscă, pâine de casă, prăjituri, cozonaci şi plăcinte, peşte şi derivate ale acestui produs, băuturi alcoolice specifice regiunilor cu tradiţie în domeniu , sortimente de palincă, horincă sau ţuică, vin, prăjituri și obiecte meşteşugăreşti.
                 

Pe lângă produsele tradiționale prezentate pentru degustare și vânzare de vestiții producători dobrogeni și din țară vor mai avea loc și spectacole susţinute de reprezentanţi ai etniilor dobrogene si, prezentari si degustari de vinuri cu sommelier, ateliere de gatit, în fiecare după amiază a târgului.
                 

Târgul Național de Produse Tradiționale, ediția a II-a, Constanța este realizat cu sprijinul Inomar Cluster, Aqua Magic, Federatia Nationala a Producatorilor de Produse Traditionale, Asociatia Taranii Dobrogeni, AgroTransilvania Cluster si Asociatia Poiana lui Ovidiu.
                 

Târgul Național de Produse Tradiționale urmăreşte să ofere consumatorilor produse naturale, de calitate, iar producătorilor şi fermierilor locali și din țară oportunităţi de sprijin.

                   

Târgul Național de Produse Tradiționale se va desfășura în perioada vineri, 21 septembrie-duminică, 23 septembrie, 2018, vineri între orele 11.00-19.00, sâmbătă între orele 10.00-19.00 și duminică între orele 10.00-19.00, parc Aqua Magic, Mamaia.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL SE IMPLICĂ ÎN AFLAREA ADEVĂRULUI DESPRE 10 AUGUST 2018 ȘI PEDEPSIREA VINOVAȚILOR!
scris de Lucian Cristea
Ca un făcut, la români, se adună parcă numai suferințe! Nici nu s-au vindecat vechile răni, că au și apărut altele! Mai mari,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii