Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LA MEDGIDIA, PREFECTUL NUMĂRĂ VOTURILE, LUMINIȚA VREA UN TUNEL PENTRU PSD, TAXA PE CIORBA FIERBINTE, MEȘTERUL MANOLE ȘI DISCIPLINA ÎN CONSTRUCȚII

LA MEDGIDIA, PREFECTUL NUMĂRĂ VOTURILE, LUMINIȚA VREA UN TUNEL PENTRU PSD, TAXA PE CIORBA FIERBINTE, MEȘTERUL MANOLE ȘI DISCIPLINA ÎN CONSTRUCȚII(3779)

Medgidia: imagine idilică, foială mare.

Noul prefect numără voturile locuitorilor care sunt de acord cu organizarea unui referendum la Medgidia.

Din când în când, ca să-l șicaneze și să îl încurce la numărătoare, Claudiu Palaz dă buzna în biroul său și imită tot felul de păsări exotice, din rândurile cărora se evidențiază papagalul.

În ritmul ăsta,noul prefect, chiar dacă numără din doi în doi, deși nu este bâlbâit, ar putea termina numărătoarea exact în anul alegerilor viitoare!

Barza PSD, la care nu s-a renunțat încă, a rămas de pe vremea lui Pazvante Chiorul, a adus pe lume un nou Țuțuianu. Despre cel vechi, de la Consiliul Județean, nu se mai știe nimic!

Luminița vrea, după modelul PNȚCD, un tunel pentru PSD.

Butnaru propune taxa pe ciorba fierbinte.

“Să facem totul!”
Așa sună o lozincă mai veche reactualizată de susținătorii capitalismului nostru de cumetrie.

Lozinca de mai sus se potrivește de minune cu aspirațiile personale ale unor pesediști.
La polul opus, oamenii de bună credință din Medgidia au salutat în liniște și cu decență aprobarea bugetului, după care s-au apucat de treabă.

Fraierii, în schimb, se mușcă reciproc de obraji, pentru că de cur nu o pot face, deoarece îl țin prea jos, ca vădanele de război, și nu au de unde să apuce.

Sunt fraierii nefericiți. Când spun “fraierii’, mă refer la indivizii cu rază scurtă de acțiune, cu creierul mic cât nuca, slugoii care fac pe deștepții în toate cele ce sunt, profitorii care au fost dați jos din corcoduș și acum nechează de dorul lui, domnii care țipă ca din gură de șarpe ca și cum i-ai luat brusc de la țâță, dar ei molfăie în continuare.

Deocamdată, nu le dau numele ca să se poată suspecta în tihnă între ei.
Cine pe cine a turnat? Căci, ce poate fi mai distractiv decât o ceartă între fraieri! Când vor începe ăștia să se dea reciproc în gât...Atunci să vezi spectacol!

După război, mulți viteji pesediști se arată!
Că, dacă nu o cotea PSD la dreapta, Vrabie ar fi fost la pământ pe stânga! Spun ei, uitând că dumnealui este apolitic!

Păi, în povestea cu rectificarea bugetului, nu despre soarta lui Vrabie a fost vorba. Nu asta au votat înțelepții consilieri și mult mai înțeleapta Luminița, ci soarta orașului!

Până la verdictul final, când puteai să o încasezi pentru ideile exprimate, păreriștii pesediști au stat deoparte, ca niște babe știrbe, scuipându-și tot timpul în palme de frica deochiului. Au fost convinși că primarul Vrabie va ieși șifonat rău de tot din noua tentativă de a trece bugetul prin sita Consiliului Local.

Bugetul a trecut cu sumele invocate pentru diverse priorități, fiind dirijate către beneficiari. Dar nici așa nu este bine pentru indivizii care nu știu decât să demoleze tot ceea ce poartă amprenta primarului Vrabie!

Lozinca lor: “Să facem totul praf și pulbere!’
Piară Vrabie din Medgidia!

Ați văzut unde duce activitatea în exces la traforaj, fără sfatul medicului și fără o minimă protecție a muncii? Dacă Meșterul Manole de Medgidia făcea și câțiva consilieri, vreo 13, nu mai mulți, da' de rasă, atașați sufletește de orașul lor, poate că alta era situația …

Schimbând 13 consilieri cu 13 negri mititei, puteam dezvolta pe podul de la Medgidia industria cinematografică. Măcar știau și ei de frica cuiva…

“Consilierilor, eu v-am făcut, eu vă desfac!”
Ca să nu-i pice construcția din picioare, pentru că nu avea nici autorizație, meșterul și-a zidit amicul zurliu în locul Anei, că era de înălțimea ei

Cum care Ana? Ana, care a spart cana! Ana, colaboratoarea Meșterului Manole.
Ăla autentic, care a uitat-o pe duduie în perete, de unde dă și astăzi ora exactă. Un fel de Luminița, dar nu de la capătul tunelului, ci la capătul zidului. Bine proptit în locul Anei, amicul se plânge, scuipând mortar, că zidul rău îl strânge! Episodul cu copilașul din balada originală fost scos din context, fiind anunțat un referendum de amploare pe tema relațiilor de la bărbat la bărbat.

Ce păzesc însă, cei de la disciplina în construcții?
De ce nu intervine prefectul? Noul nostru prefect!
Da, am uitat, noul nostru prefect numără semnăturile celor care susțin organizarea unui referendum la Medgidia.

Mai are de numărat până la 10.300, totalul semnăturilor strânse până în prezent! De când a fost numit în funcție, noul prefect numără voturile și steagurile într-o veselie, deși subiectul nu este nici pe departe unul vesel.

Dar să revenim și la chestiunile zilei...

Mașina de dezinformare a PSD încearcă să acrediteze ideea că primarul nu are nici un merit în dezamorsarea conflictului, că a fost un simplu figurant și că pesediștii, cu Luminița Vlădescu în frunte, au făcut totul!

De altfel, PSD are și o lozincă deja consacrată.
“Să facem totul!”

Sigur, nu are Vrabie nevoie de laudele unor propagandiști de doi lei, dar este evident faptul că acestor indivizi nu le convine starea de normalitate în oraș! Și, sigur, când e vorba de plăcinte, ei o iau înainte!

Dacă e liniște și consens, dumnealor nu mai au obiect de activitate! Ei știu doar să bălăcărească, să murdărească, să scuipe și să înjure! Mânați de ură, indivizii în cauză sunt supărați chiar și pe PSD! Dar, de teama celor întâmplate la București, le este frică să nu își pună partidul în cap…

Fac pe vitejii, dar în realitate, sunt niște lași.
Pesediștii dau acum din barbă, dar, în realitate, nu au crezut, până în ultima clipă, că partidul Luminiței va vota pro buget… Da, e posibil. Când raționamentul simplu și sănătos învinge prostia dusă până la absurd.

Am asistat la intrarea orașului Medgidia în normalitate. Consiliul Local s-a reîntregit și și-a recăpătat identitatea pentru care a fost constituit. Luminița Vlădescu a înțeles că propunerile primarului sunt benefice pentru oraș și că nu este cazul să mai fie bagatelizate doar de dragul opoziției versificate. Cel puțin, în privința sectorului Sănătate.

A procedat normal și, mai ales, corect.
Au grijă alții, chiar din PSD!, să genereze suspiciuni în jurul domniei sale. S-a spus, de pildă, la mișto, că primarul a fost deosebit de galant cu Luminița, după încheierea ședinței istorice a C.L.

Nici așa nu-i bine? Și că i-ar fi oferit diverse daruri!
Nici așa nu corespunde Vrabie? Ziceați că este bădăran, golan și că nu știe să se poarte cu femeile! Nici chiar așa!

Dintre toți consilierii locali, Marian Butnaru s-a eliminat singur din acest nucleu decizional. Și mă tem că o lungă perioadă de timp va rămâne izolat, precum a fost până acum primarul Vrabie, de restul Consiliului Local…

A săpat, a săpat până s-a îngropat singur...
Cu o enigmă personală neelucidată. De ce echipele sportive locale nu sunt îndrumate să servească masa la restaurantul său?
Aceasta-i marea supărare a domnului Butnaru, care ar dori să aibe exclusivitate pe ciorbă!

Am înțeles că, după istorica ședință, s-a dedicat câinilor din oraș. Suflet bun, domnul Butnaru!

Domnul Butnaru este vârful de lance al celor care vor capul lui Vrabie cu orice preț! Cei care îl susțin sunt destul de răi.

Și acum, când primarul a făcut destule lucruri bune, transformând Medgidia într-o capitală a culturii, și acum, a teatrului, este înjurat cu o răutate și o mârlănie greu de imaginat!

În concepția lor, Consiliul Local este Marian Butnaru, supărat acum pe toată lumea! Pe acest subiect, am fost admonestat de cei care pun semnul egalității între domnul Butnaru și fabrici și uzine. Alea care erau și au devenit istorie... Ca și cum, dacă îl critici pe Butnaru, critici Medgidia!

Chestia asta mi-a adus aminte de o lozincă de pe vremea fostului primar Pintilie: “Eu sunt Medgidia!”

Cu astfel de aberații mă întâlnesc în fiecare zi. E unul care, mult mai grav, țipă ori de câte ori se îndreaptă către el brațul lung al legii: “NU PUNE MÂNA, EU SUNT ROMÂNIA!”
Sărmanul! Domnul Dragnea, are febră în continuare!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii