Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PNL, ÎNTRE BALANSOARUL LUI MOHAMMAD ȘI  STRATEGIA PENTRU CONSTANȚA A LUI SEPTIMIU BOURCEANU

PNL, ÎNTRE BALANSOARUL LUI MOHAMMAD ȘI STRATEGIA PENTRU CONSTANȚA A LUI SEPTIMIU BOURCEANU(2214)

Un subiect fierbinte la ordinea zilei.
Care sunt candidații pentru alegerile locale?
Pe mâna cui merge partidul cutare?

Dar cutare?
Fiecare se uită peste gardul celuilalt. Îi roade curiozitatea, ca atunci când vecinul și-a cumpărat mașină nouă. Dacă l-ați vedea pe președintele Țuțuianu cum își întinde gâtul și antenele de la mașina de serviciu peste gardul PNL! Ce vreți, din punct de vedere politic, omul a rămas singur pe lume!

Alegerile locale sau cursa nebunilor!
Interesul pentru acest subiect a fost stimulat de apariția în ziarul nostru a trei articole care au scos lumea politică locală în stradă.

Fac, desigur, o glumă.
În definitiv, e duminică, dimineața, și am chef de scris. De fapt, cel care a umblat cu focul pe lângă butelia deschisă, dând naștere la numeroase comentarii, este Septimiu Bourceanu, un liberal autentic (mai există așa ceva în PNL Constanța?), care a ieșit singur din cutie…

Tocmai asta este acum marea problemă în PNL.
Pumnul în gură, ca metodă de reducere la tăcere, s-a înmuiat de tot!

De ce ies la raportul de seară mai mulți liberali decât sunt strigați și vorbesc fără aprobarea conducerii!
În fapt, conducerea este... unul singur: Gheorghe Dragomir!

Domnul Septimiu Bourceanu cunoaște bine chestiunea. Cu toate acestea, nu i-a fost teamă să pună pe tapet problemele reale cu care se confruntă, în prezent, PNL Constanța.

Din păcate, și în PNL, cine spune adevărul este considerat un infractor sau un trădător! Dacă ai intrat în categoria asta, trebuie să te aștepți la repercusiuni!

Dar, nu numai atât, Bourceanu a stricat momentul festiv al prezentării prezumtivului candidat al PNL pentru Primăria Constanța în persoana investitorului străin Mohammad Muradd. Nimeni altul decât preferatul domnului Dragomir, care, culmea, într-o convorbire telefonică, îmi spunea că s-a dedicat mediului de afaceri...

Bun, așa o fi, nu îl contrazic, dar, după retragerea din fruntea PNL Constanța, cred că a realizat că, fără mediul politic adecvat, nu faci doi bani în mediul de afaceri de la noi...Altfel, nu înțeleg de ce toată această joacă ieftină, dar păguboasă, de-a șeful în partid!

Cât timp îi cântă în strună cîțiva acoliți fără coloană vertebrală, fini sau prieteni, care nu vor să se dea nici ei jos din corcoduș, vom asista în continuare la tot felul de derapaje penibile.

Una spun la sediului PNL și alta se decide în...mediul de afaceri al domnului Dragomir! E suficient să iasă la bătaie un personaj de calibrul moral și conduita lui Bourceanu, care scoate la iveală din adâncuri crunta realitate, ca să avem în față chipul nefardat al PNL…

În schimb, este un test bun ca să-i cunoaștem pe ceilalți atunci când le pui întrebări în legătură cu criza de identitate cu care se confruntă de o bună bucată de vreme. Într-o astfel de situație, personajele în cauză se ascund după telefonul mobil. Așa procedează și Robert Boroianu, ditamai parlamentarul, cu mari răspunderi politice, căruia nu i-au picat deloc bine săgețile lansate de Septimiu… Te cred și eu, bătrîne Geppeto…Că nu răspunde la telefon, mă rog, nu este o mare pierdere. Un an de zile m-am antrenat cu telefonul “mute” al primarului Vrabie!

Am auzit însă, că prinși în vârtejul Bourceanu, unii liberali s-au grăbit să se jure că nu le miroase gura a usturoi și nici căței nu au mânacat!

Cunosc pe cineva care a ajuns să spună că nu el conduce partidul și că, la o adică, nu are nici o treabă cu ce se întâmplă astăzi în PNL!

După Bourceanu, susținătorii lui Mohammad au lăsat-o mai moale cu candidatura acestuia la Primăria Constanța și cu laudele aferente. Unii dintre ei au recunoscut că s-au grăbit să iasă cu el la defilare. Precum cel cu elefantul, vă amintiți? Alții cred că e vorba de o strategie și că Mohammad, de fapt, în această cursă electorală, va juca rolul iepurelui!

În opinia mea, dacă cineva a procedat astfel cu Mohammad, confundându-l cu un iepure electoral, a greșit fundamental. Unde ați auzit ca un ditamai investitorul străin să accepte un rol iepuresc? Oamenii din categoria celor cu bani mulți preferă să conducă ostilitățile din spatele cortinei și nu să candideze.

Domnul Mohammad a trecut deja la treabă ca să impresioneze electoratul constănțean. Dă interviuri fluviu la televiziunile de casă. Face demonstrații de servire exemplară la clește a clasei muncitoare cu tabbouleh și alte produse specifice de sezon. Îndoapă populația de la Marea Neagră cu fripturi la grătar, mititei și alte chestii și socoteli.

Sigur, astea au fost niște demonstrații estivale de bună servire în alimentația publică menite să atragă turistul român, care, zice domnia sa, nu știe să fie fericit. Vara a trecut, dar amintirile rămân în memoria alegătorului-turist copleșit de atâta atenție și servilism.

Clientul nostru, stăpânul nostru! sau “Alegătorul nostru, stăpânul nostru!” Cum e mai bine?

Iată că pe lângă noi, și investitorii străini scot, forțați de împrejurări diverse, lozinci de la naftalină.
Cetățeanul, bietul cetățean român, stăpânul nostru?

Aiurea.
Cred că ăsta va fi genericul prăfuit al alegerilor locale la Constanța.

Dacă o să candideze, îi sugerez domnului Mohammad să reia demonstrațiile sale de bună servire de pe plajă, chiar dacă va fi nevoit să suporte obrăzniciile unora. Cunosc un individ care stă smirnă și îndură cu stoicism ori de câte ori odrasla șefului său, un fel de Goe murdar de magiun de prune pe față, îi smulge mustața fir cu fir! Omul tace și îndură tortura la care este supus, dar se merită, fiind promovat pe măsură! Noroc că Mohammad nu are mustață!

De pe poziția pe care o ocupă în PNL Constanța, Septimiu Bourceanu a propus ca, în perspectiva alegerilor locale, să se facă o selecție corectă și exigentă a celor cu șanse la victorie. Altfel, dacă nu renunță la amatorismul de doi lei, partidul riscă să piardă din nou alegerile la mustață!

Cu toate balansoarele promise de domnul investitor copiilor din Constanța!

Întreabă cineva.
Dacă pierde alegerile, domnul Mohammad mai este dispus să amenajeze locurile de joacă pentru copii?

Nu am primit nici un răspuns...
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii