Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
LA MEDGIDIA, OMENIA ÎNVINGE POLITICHIA

LA MEDGIDIA, OMENIA ÎNVINGE POLITICHIA(2758)

Înainte de toate, vreau să-i mulțumesc sincer doamnei viceprimar Luminița Vlădescu pentru faptul că nu a mai blocat, în acea ședință istorică, proiectele propuse de primarul Valentin Vrabie.

Unul dintre ele viza categoria de mult uitată a celor mai în vârstă dintre noi. Cred că ați sesizat că mă feresc să-i numesc “bătrâni”. Nu de alta, dar unii dintre ei s-au jurat că nu se lasă și se luptă în continuare cu viața. Alții, da, asta-i realitatea, încă. mai visează, sunt optimiști și își fac planuri de viitor.

Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, s-a gândit și la această categorie de cetățeni și le-a îndulcit puțin viața. Nu a fost chiar simplu, pentru că cei asemenea unui Butnaru din Consiliul Local s-au împotrivit în unanimitate, așa cum s-au obișnuit să procedeze ori de câte ori primarul propune câte ceva! Cum îi simt dâra de parfum pe holurile Primăriei, gata au și ridicat mâna, votând cu “NU”. Au reflexe bune. La reluarea votului, s-a întâmplat minunea și proiectele au trecut cu bine prin Consiliul Local.

Nu mai repet, în materie de omenie și respect față de seniori, gestul primarului Vrabie este impecabil. Un ajutor financiar, fie el cât de mic, dar căzut din cer exact la țanc, a făcut viața unor oameni în vârstă mult mai ușoară și mai frumoasă.

Dincolo de aspectul material, a contat foarte mult respectul cu care au fost tratați cei care au fost invitați la acțiunea propusă de Valentin Vrabie.

Completez.
Atenția de care s-au bucurat, fiind întâmpinați așa cum se cuvine. Acești oameni au muncit și au lăsat ceva în urma lor. Medgidia există și datorită domniilor lor. Pentru ei, orașul reprezintă bunul cel mai de preț.

Și orașul, prin primarul său, îi răsplătește așa cum se cuvine. Cine nu are bătrâni...

Sunt doar câteva din argumentele care au stat la baza prezentării unui proiect pe care, inițial, gruparea pesedistă și aldistă l-a combătut.

Cum în discuțiile avute în două ședințe ale Consiliului Local erau prevăzute și ajutoare financiare pentru diverse categorii de tineri, m-am așteptat la un plus de sensibilitate din partea doamnei viceprimar Luminița Vlădescu.

Mi-am zis.
Ce are domnia sa de împărțit cu bătrânii?
De ce s-ar răzbuna pe tinerii orașului?
De ce ar fi coautoare la răutățile domnului Butnaru, care îi poartă sâmbetele primarului!
Și cred că, în cele din urmă,a trecut de partea medgidienilor, făcând posibilă votarea pozitivă a mult discutatului proiect marca Vrabie.

Știu că i-a fost greu să se împartă între sentimentele sale locale și disciplina de partid. Mă mir că Felix Stroe nu a reluat, și în cazul său, celebra partitură a trădării! Așa cum a procedat după fuga din Serai a lui Mircea Dobre. Doamna vice, să nu vă pară rău, ați făcut un bine! Care, vă spun eu, nu se contabilizează la PSD, ci la Dumnezeu!

Dacă i-ați fi văzut pe acești oameni cât de fericiți erau și cât de mândri că primarul i-a tratat așa cum se cuvine! Dacă ați ști cât de puțin le trebuie acestor oameni ca să se simtă importanți într-o zi! Mai ales cei care au sărbătorit nunta de aur și care poate nu aveau, la ora aniversării, posibilități materiale ca să se bucure de acest eveniment. Unii au rămas singuri pe lume. S-a întâmplat că primarul le-a deschis ușa…

Poate că, într-o zi, Luminița-viceprimărița va proceda la fel. Contează mult o astfel de Luminița pentru un pensionar necăjit.

Vrabie a demonstrat că, în relația cu cetățeanul, OMENIA POATE ÎNVINGE POLITICHIA.

Nu știu ce rezolvă cei care trag cu dinții de un vot doar ca să-l caroteze pe primar! Înțeleg că domnului Marian Butnaru nu i-a trecut supărarea pe cei care nu au fost de acord ca echipele sportive din oraș să servească masa contra cost în restaurantul domniei sale. Mă așteptam să le ofere, din partea sa, bătrânilor o supă fierbinte în ziua când au fost premiați...Că doar nu sărăcea!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii